Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
alda
V.I.P.
V.I.P.

Re: Krajinný detail

Příspěvek od alda » 06 úno 2021, 09:24

kp0: To už opravdu kvetou sněženky? A nebo fotky z loňska? :mrgreen:
isaac: Krásný pohled do Drahanské vrchoviny. :?
Obrázek
Pohled na část Moravské brány...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 06 úno 2021, 12:22

Obrázek
Tráva nad řekou

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 06 úno 2021, 18:45

velmi pěkná krajina v BW aldo :) :? , je dobře, že jsme všichni tak trochu patrioti :?

toulavej54 : zajímavý pohled přes břeh :) :?

přidám uschlinku z křoví, už jsem musel ručně ostřit (Oly 17mm, 1,8), v origo mírně lepší, jinak jemně doostřeno :)

Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 06 úno 2021, 21:46

napadalo....

Obrázek

.....sněžní hadi vylézají z děr

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 07 úno 2021, 14:43

Zajímavé detaily od všech... :?
Obrázek
...co na pánvi, to na jazyku... :mrgreen:

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 07 úno 2021, 16:40

Obrázek

likelayk mi připomněl další přihrádku šuplete :-)

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 07 úno 2021, 19:35

hezké fotky aldo, likelayk a toulavej54 :) :?

přidám ještě jednu z minulé neděle :)

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 07 úno 2021, 23:23

alda: moravská brána a pánev... sež...ná :? fotograf přišel pozdě, nebo ji vyčistil dřív než vytáhnul foťák :lol:
isaac: drahanská vrchovina :? i detaily , třeba zitra nepůjdeme do práce a bude něco zábavného na cvakání pod ledem, tu už prší při -6 stupních
toulavej: zajímavá tráva i sníh :?
likelayk: závidím sníh, obrázky potěšily :?

sněženky byly, nebo spíš jsou letošní, dneska po obědě sem doklouzal pro aktuální fotku, jsou docela zmožené mrazem
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 07 úno 2021, 23:52

pěkná skoro jarní kp0 :) :? , u nás ten namrzající bordel začal až před cca hodinou, tak jsem raději rozeslal svým lidem SMS na zvážení své účasti v práci :) , vedl mě k tomu i můj nedobrovolný skluz na cestě k popelnici, synek už posypal půl vjezdu ke garážím solí :) :? Uvidíme účinek k ránu, v každém případě zítra Swiftík nepojede, nastoupí jiná třída vozítek :? . Klidný večer všem :?

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 08 úno 2021, 00:54

Těsně před sběrem :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 08 úno 2021, 15:55

Bobobuloviny, sněženky a zimní motivy od všech :?
Obrázek
Napadlo deset čísel sněhu a kalamita obrovská. Jenže kalamitou horší je tupý řidič, který zaparkuje
metr a půl od chodníku a jde do prdele. Znemožní tak průjezd pluhu, za kterým se během pár minut
utvořila fronta vozů...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 08 úno 2021, 19:14

pěkná likelayk :) :?

zajímavá zimní reportážní aldo :) :? , o ježdění po této zemi a řidičích bych možná mohl napsat menší knihu :) , dříve jsem se vztekal, nadával (dost hrubě), kolikrát i zastavil.....ale dnes už to raději neřeším :) . Ne že bych v okolních zemích nenatrefil taktéž na ko...y za volantem, ale u nás se mi zdá ta pravděpodobnost o hodně větší (bez ohledu na velikost, cenu vozu či věk řidiče). Základem ježdění u nás je přemýšlet za ostatní řidiče a očekávat vše možné :) . Jinak, u nás taky trochu napadlo, ale ledovka brutální, zamrzlé auta po dešti za mrazu atd. Synkovi povolilo vozítko až odpoledne, nebyl schopný se dostat do auta. Já jo, protože garáže mám pouze pro sebe :) .

přidám šípek z minulého týdne

Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 08 úno 2021, 21:49

Včera jsem "sňal" a dnes si dovolím přidat. Ze zvědavosti, co na to případně řeknete.
Do včerejška mně nenapadlo, že skrz něčeho takového vůbec zapnu foťák.
Je to na první pohled Chaos, ale při "bližším pohledu trochu z dálky", nevím proč, tak tam cítím nějakou vnitřní zorganizovanost :wink:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A pořád si užívám ten povznášející pocit, že jsem se před pár dny stal významným členem :D

A s těmi některými hovadskými řidičí máte pánové bohužel pravdu. Někdy člověk fakt čumí. Ale tak jako isaac
to už dlouho beru také vesměs s klidem. Kdysi se mi stalo někde v Praze na křižovatce v centru, že na mně nějaký "pražák zapráskanej" nemístně troubil (ještě se ani červená nepřepnula na oranžovou), tak jsme vylezli z auta čtyři posilující vysocí mnohakiloví severomoravaci a bylo srandovní koukat jak chlapec v panice zařazuje zpátečku a ujíždí vzad. Měl tehdy štěstí, že byla neděle a jinak velmi frekventovaná křižovatka byla prázdná :D

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 úno 2021, 11:20

isaac: Už běž k šípku s těmi šípky :?. S tím přemýšlením za volantem za ostatní, máš naprostou
pravdu. Předpokládat nejen co asi mají v úmyslu a co udělají ostatní řidiči, ale i cyklisté a chodci.
Také děti, včetně puberťáků se sluchátky a mobily v ruce, jsou hodně nevyzpytatelní. Jednou jsem
sledoval mladou maminu, která vedla dítě, asi 2-3 roky za ruku, v druhé mobil a kecala. Dítě ale
vedla ke straně vozovky, zatímco ona byla ke zdi baráku. Děcko se ji v ruce zmítalo, nechtělo se asi
nechat držet. Byl jsem asi 15-20 metrů za nimi a říkal jsem si, kdy se ji to děcko vytrhne a spadne
do vozovky? A také se tak stalo. Holčička se vyškubla a hapala na cestu. Naštěstí tam nebyl silný
provoz a řidič stačil zabrzdit. Jak málo chybělo k tragédii. A reakce maminy, popadla děcko, dala mu
na zadek a seřvala ho. Prostě slepice. A když jsem ji řekl, že se holčičky chce asi zbavit a že děti se
vedou vždy na straně od vozovky, tak na mně hleděla jak kdybych byl z jiné planety...

Velmi významný člen likelayk :? . On ten přírodní chaos mívá většinou svůj řád a logiku, jen je někdy
obtížné to vidět a ještě těžší to vyfotit, což ale neznamená, že se o to nemůžeme pokoušet. Takže za
mě, máš to fajne... :?
Obrázek
Také chaos, ale dávající smysl. Vertikální kmeny stromů spolu s horizontálními stíny tvoří logický obraz.
Alespoň se to domnívám... :mrgreen:

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 09 úno 2021, 11:59

isaac: Také mám na svém "maluchu" ledovou krustu, ale nemusím nikde jezdit a tak to nechám
přirozeně odtát. Napadlo trochu sněhu s teplotami kolem -10°C a člověk se dočte ve zprávách, že
celou republiku ochromila sněhová kalamita :roll:. Nejde mi do hlavy, jak jsme zimy v mém dětství
vůbec mohli přežít, když takové počasí bylo od prosince do března pořád... :mrgreen:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“