Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 11 pro 2020, 18:10

výborné lesní v BW aldo :) :? , zítra snad někam vyrazím :) . Jinak, není pes jako PES :?

Přidám z rybníka, bohužel s tím nižším nastavením rozlišení, Olym 75-300mm.

Obrázek

a ještě jednu zblízka

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 11 pro 2020, 18:33

isaac: Kachny na rybníce :?. Minulou neděli se jedna kačica opalovala
pěkně dozlatova na pekáči v naší troubě... :mrgreen:
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 12 pro 2020, 23:19

Pěkná ponurná z lesa aldo :) :? , kachna je po kuchyňské úpravě vždy dobrá :)

Přidám jednu se žádostí na zdi :) , snad se se dobře rozmyslel :)

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 13 pro 2020, 07:39

isaac: Tak teda ta žádost o návrat se značkou podprsenky je dobrý úlovek,
to se ti teda povedlo... :? :mrgreen:
Obrázek
...prázdná desítka také může přivodit někomu i hořký život... :mrgreen:

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 13 pro 2020, 21:19

Z dnešního focení...

Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 13 pro 2020, 23:49

No, konečně fotka, aldo :)

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 14 pro 2020, 09:02

alda: lesní mlžné i lesní s duchem :? plechovku (plnou) bych spoji s kachnou... z trouby :mrgreen:
isaac: ať nový oly slouží ke spokojenosti. Vzkaz je super, známka a listy v lese taky. :? Kachny už jsou pěkně podzimní, tma i přes den :lol:

Ze včerejšího výletu na Mikulčák, mlha a mráz, vidět bylo tak na 20 metrů, ale aspoň už to není ta šedivina z údolí
Obrázek
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 14 pro 2020, 14:14

like: Kdo si počká, ten se možná i dočká... :mrgreen:
kp0: Námrazomlžné motivy... :?
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 14 pro 2020, 18:31

Moc pěkné fotky aldo :) :? , tak by mě zajímalo, kdo je v tom kabátě s kloboukem ?, Mají z toho lesa mírně hororového ducha :? Radegast pivo si pamatuji ještě jako Nošovickou 10, která kvalitativně velmi převyšovala tehdejší Ostravar, Zlatovar apod. Ale to je už dost roků, jezdil jsem za ním takovou starou (i na tu dobu) tramvají z Poruby do hospody v obci Čavisov. V té vesnické hospodě byla krásná paní hospodská, s velkým srdce :) . Bylo to v době minulé, takže vše je promlčeno :) .

kp0 : díkes :) , Oly doplnil řadu OMD, je to taková dospělejší M-10 s prvky z M-1. Pěkné zimní fotky, Mikulčin vrch v Bílých Karpatech ? Tam je sjezdovka Lopata, kousek z UH. Často jezdím za kamarádem na Lopeník, to je za rohem, teď spolu jen telefonujeme, on má volno a já jsem furt v práci :) . PS Blatnici jsem musel v pátek navštívit znova :) , správa mých hmotných zásob hlásila nedostatek ..... :? .

Přidám jednu ještě kalendářně podzimní

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 15 pro 2020, 09:00

isaac: Snímkem opuštěného a chátrajícího stavení jsi se trefil do mého gusta... :?
V tom klobouku a plášti je můj kamarád Jiří, co se občas podvolí, dělat mi figuranta při
focení. Kabát byl kdysi jeho ženy a je z kvalitní a měkoučké kůže a už dávno ho chtěla
vyhodit, bo nebyl moderní. Nyní probíráme ve škole subjektivní krajinu a zadání je
takové téma nafotit. No a tak jsem v neděli s Jirkou vyrazil do terénu. V hlavě jsem měl
už nějakou představu, co by to mělo asi být, i místo jsem už měl vyhlédnuto a počasí bylo
příznivé, pošmourno s olověnou oblohou. Během asi půl hodiny, co jsem nutil Jirku běhat
a poskakovat v křoví a kolem staré jívy a jinak šaškovat, jsem nafotil dva soubory. Pracovně
jsem je nazval "Zaříkávač stromů" a "Krotitel povětří". Původně to měl být krotitel větrů, ale
to by si mohl někdo méně chápavý vysvětlit, jako krotitele prdů... :mrgreen:
Obrázek
...zaříkavač... :mrgreen:

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 15 pro 2020, 13:12

alda: krotitel větrů :mrgreen: :? už su ve škatulce, ale to sem zjistil, až sem dočetl nakonec příspěvku :lol: :lol: Jak se s takovým tématem popasovávají spolužačky s mobily nebo nově nabytými aparáty. Když sem se nedávno díval na moje první fotky na digitál, to je katastrofa a to sem od té doby nijak moc nepokročil :), nabyl sem dojmu, že to všechno udělá foťák sám a on šmejd ne...Navíc u filmu si to člověk rozmyslel, na digitálu nebyl důvod...
isaac: rozpadající se dům :? Ano, je to ten kopec, jezdím tam k našim na druhou stranu kopce než je Lopeník :). Naprostá většina známých na bacila nadává, musí odvést svoji práci a pak ještě tu za nemocné spolupracovníky, takže ani nemusí z práce chodit domů :). Trochu tomu "lopeničářovi" závidím, že může být doma a na kopcích. O víkendu budu kontrolovat obsah letos naplněných lahví, jestli nemají tendence se kazit :mrgreen:.
Ještě jedna namrzlá nedělní... v pondělí už bylo jasno a námraza ještě větší :(...
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 15 pro 2020, 15:10

kp0: Další z námrazovek se mi líbí :?. Tento zimní žánr je dobře využitelný pro zajímavé záběry...
No, jak se s tímto tématem popasujem všichni(nejen spolužačky), ještě nikdo nevíme. Toto zadání
jsme dostali teprve při posledním vyučování a tak jsem sám zvědav, co kdo nafotil. Myslím, že nikdo
z naší party nepoužívá primárně na focení mobil. Jedna spolužajda si někdy v říjnu pořídila Ricoh GR III
a tak si ho chci nyní ve čtvrtek trochu osahat (už nás vedení LK pustí do třídy), protože chci GR II
pořídit druhé vnučce. Samozřejmě z druhé ruky, nové stojí pořád kolem 16 litrů, údajně ji už fotit
mobilem nebaví(je ji 12 let). Pokud se s géerkem nesžije, tak zůstane jejím rodičům... :mrgreen:
Obrázek
Krotitel vichrů přichází. U nás na severovýchodních planinách jsou větry divoké
a časté, tak je třeba je občas zkrotit...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 15 pro 2020, 19:42

aldo, je to zajímavé a pěkné téma, celá série i prostředí :) :? , vč. popisu :) . Trefné a vtipné pojmenování :? . Já bych to ještě rozvedl v osobní rovině, před pár týdny mě zastavila hlídka PČR, to už ani zkrocení větrů nepomáhalo, ale když jsem jim velmi rychle řekl, že se do pár minut po...., tož mě raději nechala jet, aj bez kontroly :) . Myslím, že takový odpich ještě chlapci neviděli :) , a traťový rekord na této cestě bude dlouho nepřekonaný.
Ale teď vážně, je to moc fajn podívání :? a GR II bude pěkný dárek pro vnučku :? .

kp0 : hezká námrazová, u nás v UH zatím nic, jen občas k ránu přimrzne, taková +-0. Tož to jsme okresní krajani, manželky rodiče pochází ze Starého Hrozenkova, ale moje lepší polovina je už taky z UH. K té kontrole zásob :) , ta musí být průběžná a pravidelná :? . Já do Blatnice pojedu příští týden určitě zase :) . Výborná a unikátní (i krajová) prevence :) .

přidám ještě jednu fotku, přesně měsíc starou. Nad židovským hřbitovem v Boskovicích

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 15 pro 2020, 20:01

isaac: Veselá příhoda s rychlým odpichem :lol:. Židovský hřbitov, opět velmi zajímavý záběr :?.
Už před dvěma léty jsem chtěl do Boskovic na ten hřbitov zajet, ale nějak to pořád nevycházelo... :roll:
Obrázek
Zkrotit vítr není snadné, chce to silné paže a moře zkušeností... :mrgreen:

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 16 pro 2020, 09:05

Obrázek
...s větry se musí pořádně zatočit a pak se zklidní... :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“