Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 28 lis 2020, 18:52

Toulavej54 : pěkná barevná :) :? a trefné zhodnocení :? , já mám ještě jedno, ale to nedám.... :)

aldo : obě moc hezké touto značkou, mám nějaké sklo od nich taky v plánu na Olyho, naživo jsem je v ruce však neměl, ale konkrétně ten zmíněný obj. vypadá nádherně :?
https://www.fotoskoda.cz/7artisans-35-mm-f-1-2-pro-mft/ verze pro Oly

Těch, řeknu neorigo :) značek na Fuji i MFT (i ostatní značky) je více, určitě stojí k zamyšlení, možná to bude znít povrchně, ale design některých těchto skel mě hodně oslovuje :? . Tak jako design Olyho, prostě je to jak návrat v čase, přitom toho mají jejich aparáty pro mě asi více, než jsem schopen jako amatér využít. S Olym a jeho obj. občas taky zkouším manuální ostření, je to prostě zábava a taky učení se :? . Nerozhodl jsem se ještě však u těch altern. výrobců pro ohnisko, spíš se kloním k tomu, které ještě nemám. PS plně manuální sklo mám pouze rybí oko od Samyho.

Dnes přidám jednu pro milovníky psů, ať pořád nevrtáme do sportovců :) , naše labradorka zatím neumí číst, mluvené slovo chápe dle své nálady. Je to židovské čtvrti v Boskovicích.

Obrázek

a ještě ta naše psí rozumbrada :) podzimně Pentaxem a 100mm, 2,8, přední tlapy ji nechybí, jen někdo neposekal trávu :)

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 28 lis 2020, 20:16

isaac: Hovna na vratech a labradorka... :?
Mě právě oslovily u Fuji aparáty typu dálkoměr a pokud vím,
tak žádná jiná značka nic takového nenabízí...
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 28 lis 2020, 22:23

Velmi pěkná říční v BW aldo :) :? , mezi Fuji a Olympusem jsem se svého času těžko rozhodoval. Kdybych nešel do Olyho (a i Panasonicu1 ks ), byla by to Fujinka. Jsou to krásné stroje, není třeba jim dělat z mé strany reklamu, ale jako tip pro hobby fotografa mého druhu, musím uvést akt. odkaz bezzrcátkový ....

https://www.megapixel.cz/fujifilm-x-t20 ... t-sec-rate

není to to novinka, ale za stejné peníze (+-) jsem kupoval kompakt! Fuji X30, mám ho do dneška a používám ho, a to velmi rád :) . Jsou novější modely, lepší parametry, ale tohle, Canon G11 stál více. Chtít po českých prodejcích (?) více, v rámci minimálního trhu, je nesmysl. Mě obnovil v hlavě brouka člen PXF Beda tou Oly M-5 :) , za což mu děkuji (myslím to pochopitelně v dobrém :? )

https://www.fotoskoda.cz/olympus-e-m5-m ... brne-telo/

Letitý a dnes už výprodejový model, starší senzor atd., ale pro mě v principu profi nástroj optimální velikosti. Mám OMD M-1 I, krásný kousek, ale tyto kompaktní těla jsou dodatečným benefitem, vč. např. plně výkl. displ.

Přidám jednu natěsno Oly 17mm, 1,8.

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 28 lis 2020, 23:43

Tak zmíněná M-5 II. je na cestě :)

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 29 lis 2020, 00:13

Takže rozhodnutí trvalo přesně hodinu a dvacet minut :D

Congratulations!

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 29 lis 2020, 00:27

Ale ne :) , nyní to pouze shodou okolností v souvislostech vygradovalo, skoro rok jsem v oblasti foto nic nekoupil, tedy opět +-, vnitřní rozhodování o tomto starším modelu trvalo minim. půl roku, ale Beda mě nakopl :) :? . Je to takový BS krasavec do sbírky Olýků. I my muži mámě své dny :) :?, a nebo chlapi sobě :? .
Delší dobu tedy trvalo to rozhodování :) .

atti.hombre
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atti.hombre » 29 lis 2020, 01:52

:mrgreen: nedalo mi to... jeden spam odo mňa...

Obrázek

vaše fotos tešia zrak ! :wink:
Pentax K-3III, hd da 20-40 ltd, smc 15/4.0 ltd, smc 21/3,2 ltd, hd da 35/2,8 Macro ltd, smc 40/2,8 ltd, smc 70/2,4 ltd, hd da 55-300mm f/4,5-6,3 PLM, smc da* 300/4, Sigma 30/1.4 dc hsm, dfa 100/2,8 wr macro, Laowa 12/2,8

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 29 lis 2020, 07:10

isaac: Tvoje čb potěšila... :?
Mě až moc malá tělíčka moc nepasují, nedrží se dobře. To platí na řadu Ricoh GR
(a nemají hledáček :mrgreen:). Měl jsem X-100s a ten byl fajn, ale clonové okruží bylo
těsně u těla a tak se špatně clonilo. Mám X-T100, to je také moc malý aparátek a držím
si ho jek kvůli výklopnému displeji. Nový X-E4 má mít displej už také výklopný a tak ten
bych si možná časem pořídil. Můj synek zapomněl nedávno ve vlaku X-T100 a nyní si
koupil X-T200 a za třináct litrů si ho pochvaluje. No a mě vyhovuje co se týče ergonomie
a velikosti KP a X-Pro2... :mrgreen:
Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 29 lis 2020, 21:43

atti : tak takovou slevou nemůže nikdo pohrdnout :) :? , asi dostane správce stránek pořádný po..b :) .

Aldo, opět velmi pěkná v BW :) :? , s hodnocením velikostí aparátů Oly MFT (mimo M-1) souhlasím, ale na moje pazoury jsou tak jaksi na hraně, pro mě ještě snesitelné :) . Oba dva si necháváme Pentax, to KP....., :) , nádherný kousek :? .

Přidám ještě jednu mlžnou s Olym

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 30 lis 2020, 09:10

isaac: Turistické značení v mlžném lese... :?
Tak naštěstí v dnešní době je k dispozici tak velký výběr fototechniky (o tom se mi za mých mladých
let ani nemohlo zdát), že si musí vybrat i naprostý zoufalec. I když někdy s určitými kompromisy... :mrgreen:
Obrázek
Jedna sněhomlžná ze včerejška...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 30 lis 2020, 19:04

Hezký pohled na boží muka :) :? , tak u Vás už trochu napadlo, jak vidím aldo. U nás zatím nic, možná v Bílých Karpatech, což je kousek :) . Máš pravdu, dnes je opačný problém na nabídkové straně, co vybrat? :)

Přidám jednu světelně zavádějící, ani mlha, jen klesající sluníčko přes les, tak jsem přiclonil na max., byl to pouze takový mírný pokus o experiment, přes klasický hledáček by to se vší pravděpodobností nebylo vůbec vidět, v elektr. hled. to vypadalo přijatelně. Tak to berme jen jako hraní se s man. režimem :) .

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 30 lis 2020, 19:30

isaac: Super, mě se to moc líbí. Ty světelné artefakty, co vykouzlila optika v protisvětle
jsou fajne :?. Jen bych to ještě srovnal, padá ti to trochu doprava... :mrgreen:
Jo, u nás včera napadlo trochu sněhu, ale dnes už je skoro pryč...
Obrázek
Cérka mě včera "vytáhla" ven a při potulce jsme u lesa potkali dva
sněhuláky v maskáčích, no nevyfoť je... :lol:

marian_r
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od marian_r » 30 lis 2020, 19:37

alda píše:
30 lis 2020, 09:10
Jedna sněhomlžná ze včerejška...
Super.