isaac: Z mlhy od vody

. Ten buben nebyl v příkopu. Cestou na kole jsem zahlédl
v dálce usedlost, vypadala opuštěně a tak jsem odbočil na polňačku a dojel k ní. Byla
neobydlená a velmi zchátralá a ten buben ležel u ní, nechápu, kdo a proč ho tam vyhodil.
Tak to je fajn, že jsi k tomu zasklení na Olympus přišel za tak dobré ceny...
kp0: Mochničky jsou pěkné, ale myslím si, že jsi to nemusel brát na výšku. Nevím, zda je
tento zlozvyk převzatý z mobilů, kde většina produkce fotek a videí je dělána na výšku.
Mě to tak irituje, že jsem se zařekl, že už nikdy nic na výšku nevyfotím. Ono k tomu vlastně
není ani žádný důvod, myslím, že vše jde nakomponovat na šířku, stačí jen chtít...
Buben není naaranžovaný, nikdy nic venku při focení nearanžuji, neupravuji, jak najdu, tak
cvaknu...
Také nemám nic proti chalupářům, furt je lepší, když objekt spraví a udržují, než aby chalupa
schátrala a spadla. A když jsem mluvil před časem s paní ze samoty s trabantama, tak říkala,
že kdyby neměli pořádný plot z půlkulatiny, tak by jim veškerou produkci brambor a zeleniny
sežrali divočáci a srnčí. Prý dokonce museli k plotu nainstalovat elektrický ohradník...
A s tím pokus-omylem máš pravdu, je to jeden ze způsobu, jak se ve focení posunout
k lepším výsledkům a tak není důvod "házet foťák do žita"...
Přeji všem příznivcům fotografování, nejen s Pentaxy, pokud možno příjemný vstup do
nového týdne...