vymenit Pentax K3 za FF 6D/D610 ?
Moderátor: Moderátoři
Re: vymenit Pentax K3 za FF 6D/D610 ?
Abys za rok nelitoval...
http://www.pentaxforums.com/forums/16-p ... 015-a.html
http://www.pentaxforums.com/forums/16-p ... 015-a.html
elho: a kolko tu uz bolo tych prispevkov ze uz bude Pentax FF. ten komu sa nechcelo cakat uz ho ma davno inde.
o co teraz pridem? o opticky skvele FA31 a FA77.
Sigma 35/1,4 ART s HSM tichym motorom je myslim slusna kupa namiesto FA31.
Nikon 85/1,8G s SWM tichym motorom (za 470e novy) je tiez slusna kupa namiesto FA77.
zbytok? vsetko mam APS-C.
o co teraz pridem? o opticky skvele FA31 a FA77.
Sigma 35/1,4 ART s HSM tichym motorom je myslim slusna kupa namiesto FA31.
Nikon 85/1,8G s SWM tichym motorom (za 470e novy) je tiez slusna kupa namiesto FA77.
zbytok? vsetko mam APS-C.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
nechcem vrazit 5.000euro do kompaktu FF, ani do EVF, ani do Sony,Olympus,Fuji.
chcem velkostou/drzanim normalne funkcne telo s optickym hranolom.
chcem velkostou/drzanim normalne funkcne telo s optickym hranolom.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl:
Neber to, že tě lámu do Canonu, jen mně napadlo, že AFMA je fíčura, kterou obvykle prodavači neznají. Zadní kolečko je jako náš Klaus - jedni ho milují, druzí zatracují do pekel. Sám mám teď X-T1.
Kdyby jsi byl v Praze, tak ti řeknu ať si půjčíš FF Nikon s 35/1,4 v půjčovně. Nevím jak je to s možností výpůjčky u Vás. To chce tak 2-3 dny a pěknou modelku pro inspiraci HO.
Jinak ti přeji šťastnou ruku.
Neber to, že tě lámu do Canonu, jen mně napadlo, že AFMA je fíčura, kterou obvykle prodavači neznají. Zadní kolečko je jako náš Klaus - jedni ho milují, druzí zatracují do pekel. Sám mám teď X-T1.
Kdyby jsi byl v Praze, tak ti řeknu ať si půjčíš FF Nikon s 35/1,4 v půjčovně. Nevím jak je to s možností výpůjčky u Vás. To chce tak 2-3 dny a pěknou modelku pro inspiraci HO.
Jinak ti přeji šťastnou ruku.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Lennyl, tak to vidíš, hoď se do klidu a počkej ještě rok, proč ne, že
Ten D750 AF z D4s za třetinu její ceny spolu s vyladěným foťákem, na který je komplet portfolio špičkových objektivů určitě oželíš, aby Pentaxu zůstal ještě někdo, kdo by tu jejich mýtickou (tolik legend a mýtů už tu bylo) FF kupoval... Určitě si rád počkáš těch dalších pár let, než Pentax vyleze se světelnými moderními objektivy s kruhovým ultrazvukovým AF motorem
PS: Rozložení AF D600 mohlo být kousíček víc rozlezlé, ergonomicky je tlačítko ISO umístěné nesmyslně a výstupek u palce je sice super opěrka, ale trošku o nějak člověk zadrhává při pokusu rychle točit zadním rolerem, který je v úhlu už na hraně. Jak jsem dříve to canoní zadní kolco odsuzoval, už si nemyslím, že je to tak špatná věc, vlastně to může být docela intuitivní pohyb, když si na to člověk zvykne. A jo, canon má super grip, i kamarádova 600D co si koupil na můj popud se navzdory velikosti (malosti) skvěle drží, dokonce bych si opatrně dovolil tvrdit, že lépe než Pentax. Co se ergonomie týče, připadá mi Canon rozumnější, D750 je ale snad nejlepší FF v poměru cena/výkon, co kdy byla. Já bych do toho skočil rovnýma nohama. Resp. možná bych počkal pár týdnů, jestli nebude nějaký výrobní kix, pokud se něco takového objeví, Nikon si to podle mě po D600 řádně ohlídá a bleskově to vyřeší, další takovou botu si nemůžou dovolit.

PS: Rozložení AF D600 mohlo být kousíček víc rozlezlé, ergonomicky je tlačítko ISO umístěné nesmyslně a výstupek u palce je sice super opěrka, ale trošku o nějak člověk zadrhává při pokusu rychle točit zadním rolerem, který je v úhlu už na hraně. Jak jsem dříve to canoní zadní kolco odsuzoval, už si nemyslím, že je to tak špatná věc, vlastně to může být docela intuitivní pohyb, když si na to člověk zvykne. A jo, canon má super grip, i kamarádova 600D co si koupil na můj popud se navzdory velikosti (malosti) skvěle drží, dokonce bych si opatrně dovolil tvrdit, že lépe než Pentax. Co se ergonomie týče, připadá mi Canon rozumnější, D750 je ale snad nejlepší FF v poměru cena/výkon, co kdy byla. Já bych do toho skočil rovnýma nohama. Resp. možná bych počkal pár týdnů, jestli nebude nějaký výrobní kix, pokud se něco takového objeví, Nikon si to podle mě po D600 řádně ohlídá a bleskově to vyřeší, další takovou botu si nemůžou dovolit.
hilda: no ved v pohode, ja som naozaj chcel Canon, aj kvoli sklam co chcem. teoriu som si nacital na webe, ale fyzicky som si to musel osahat v predajni 
posledne co mi hloda v hlave je AA, Nikon D750 aj Canon 6D ho ma, K3 ho nema a som na to zvyknuty, na tie detaily. Podobne je na tom aj X-T1. Na druhu stranu (okrem Fuji) zasa vznika viac moire bez AA (a ak to niekomu vadi to je blbe, ani odstranit to niekedy uplne nejde)
JP3112: to ze mal nikon pototo zavierku v D600, co frkala olej bol problem jednej serie kvoli nekvalitnej dodavke/kontrole, nie chyba "navzdy". Ale co hlasili z D800 ze niektorym ludom polovica lavych AF bodov neostri s f1,4 presne, to je kriticke, urcite mali posunutu rovinu ostrenia a nikto im to neuznal. Aj Klingo toto reklamoval s K5II a nepochodil v Exapro...
tak dufam,ze D750 bude na prvy sup bez problemov.

posledne co mi hloda v hlave je AA, Nikon D750 aj Canon 6D ho ma, K3 ho nema a som na to zvyknuty, na tie detaily. Podobne je na tom aj X-T1. Na druhu stranu (okrem Fuji) zasa vznika viac moire bez AA (a ak to niekomu vadi to je blbe, ani odstranit to niekedy uplne nejde)
JP3112: to ze mal nikon pototo zavierku v D600, co frkala olej bol problem jednej serie kvoli nekvalitnej dodavke/kontrole, nie chyba "navzdy". Ale co hlasili z D800 ze niektorym ludom polovica lavych AF bodov neostri s f1,4 presne, to je kriticke, urcite mali posunutu rovinu ostrenia a nikto im to neuznal. Aj Klingo toto reklamoval s K5II a nepochodil v Exapro...
tak dufam,ze D750 bude na prvy sup bez problemov.
Naposledy upravil(a) lennyl dne 16 zář 2014, 19:11, celkem upraveno 1 x.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Moire uděláš i s AA filtrem, důležitější je podle mě nadkritický rozlišení sensoru, což by mohlo být 16MPix u APS-C, nebo 36MPix u FF.
edit: malá ukázka, už jsem to sem kdysi dával..
http://vimeo.com/80264830
edit: malá ukázka, už jsem to sem kdysi dával..
http://vimeo.com/80264830
Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
matak77: idem pozriet to video co si dal..aha ano,to video poznam..a nemoze to byt take drasticke iba v rezime tocenia videa a pri foteni to je "lepsie" ?
lebo mne sa zda, ze ten nikon nevie tak "ostro detailne" vykreslit obraz kam zaostrim pri portrete ako K3 bez AA. Ale mozno je to iba moja uchylna predstava a doteraz som nevidel riadne odfotenu fotku z FF D600/610 a teda ja este aj fotky z K3 doostrujem
lebo mne sa zda, ze ten nikon nevie tak "ostro detailne" vykreslit obraz kam zaostrim pri portrete ako K3 bez AA. Ale mozno je to iba moja uchylna predstava a doteraz som nevidel riadne odfotenu fotku z FF D600/610 a teda ja este aj fotky z K3 doostrujem

lennyl: někdo rád hrušky, někdo jablka... já můžu obojí
Osobně si myslim, že ovládání Canonu je něco, na co se zvyknout dá. Ale při přechodu z Pentaxu Ti bude Nikon připadat rozhodně intuitivnější. Je to ale věc pár dní. Osobně bych se rozhodoval podle skel.
Sám dneska nevim, kam se jednou vrtnu. Automaticky jsem počítal s Canonem, ale pro moje účely se mi momentálně zdá D750 vhodnější. Uvidíme...
Příští rok potřebuju stavět a letos bych rád koupil novou dodávku, takže pokud mě nějak K3 úplně nerozhodí, pokusim se jí ještě vyšťavit do posledního dechu a nové tělo (přechod?) asi naplánuju na konec 2015 nebo jaro 2016.
Osobně si myslim, že ovládání Canonu je něco, na co se zvyknout dá. Ale při přechodu z Pentaxu Ti bude Nikon připadat rozhodně intuitivnější. Je to ale věc pár dní. Osobně bych se rozhodoval podle skel.
Sám dneska nevim, kam se jednou vrtnu. Automaticky jsem počítal s Canonem, ale pro moje účely se mi momentálně zdá D750 vhodnější. Uvidíme...
Příští rok potřebuju stavět a letos bych rád koupil novou dodávku, takže pokud mě nějak K3 úplně nerozhodí, pokusim se jí ještě vyšťavit do posledního dechu a nové tělo (přechod?) asi naplánuju na konec 2015 nebo jaro 2016.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No rozhodně není kam spěchat, Pentax můžeš prodat i po novým roce a to už budou reálný zkušenosti s tím novým Nikonem a Sony pro nás připravuje nové sensory.. Navíc se ti to rozleží v hlavě, vyzkoušíš si Canon tady a Nikon zase támhle, šel bych na to s rozvahou a né s horkou hlavou. No ale to je tvoje věc, dělej si co chceš.
Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
ale ja stale neviem na co mam cakat. ved objektivy ktore sa mi pacia a ktore dokazem zaplatit su tu, maju ich aj na predajni, FF tela z ktorych si mozem vybrat su tu, maju ich aj na predajni (teda D750 este nie).
to ze teraz sa objavila na webe sprava o pripravovanom pentaxe ma nevzrusuje. tak ako predminuly aj minuly rok.
a...ked bude o rok, rok a pol dalsi novy FF Nikon s novym snimacom, tak jednoducho predam co budem mat a kupit nove telo, skla budem mat. (To iste sa tyka systemu Canon, lebo tam su tiez tie iste skla co mi vyhovuju)
a vobec, Klingo bude bohovsky stastny s mojou K3 a DA*55 za 1,100 euro
to ze teraz sa objavila na webe sprava o pripravovanom pentaxe ma nevzrusuje. tak ako predminuly aj minuly rok.
a...ked bude o rok, rok a pol dalsi novy FF Nikon s novym snimacom, tak jednoducho predam co budem mat a kupit nove telo, skla budem mat. (To iste sa tyka systemu Canon, lebo tam su tiez tie iste skla co mi vyhovuju)
a vobec, Klingo bude bohovsky stastny s mojou K3 a DA*55 za 1,100 euro

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A za kolik že mi teda necháš 31Ltd.? 

Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Fujifilm žulí moiré jinou Bayerovou maskou (6x6) s nahodilým rozložením. Pentax/Nikon má 2x2.
Canon je velice konzervativní značka a pulíruje si ty svoje čipy s "malým rozlišením".
Asi bych se rozhodoval podle požadavků na objektivy, protože v tělech nějaké zásadní rozdíly nejsou.
Canon je velice konzervativní značka a pulíruje si ty svoje čipy s "malým rozlišením".
Asi bych se rozhodoval podle požadavků na objektivy, protože v tělech nějaké zásadní rozdíly nejsou.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
matak77: a kolik dáš ? 

Me by se libila FA 77 

Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8