K tej bateríí sa viem vyjadriť asi tak že hodina a pol fotenia asi 400 fotografii a ubudlo mi na a7III asi 13% baterie..
takže toto je vec ktorá je vyriešená
K tomu hľadáčiku, samozrjeme v DLSR FF je ten hľadáčik oveľa lepší a jasnejší, ale problémy s protisvetlom alebo s tieňami určite nie su ... čo sa týka braketingu je to hlúposť ked je tma alebo tiene nevidíš to ani cez hľadačik v DSLR a riešiš to cez displej alebo nástrel foto na vysoké iso, braketing si riešiš podľa expozmetra nie ...
k ostrenie je veľký rozdiel foti na 11ostriacich bodov s K5II a clonou f2,8 ako fotit na FF s clonou f1,4 ..asi toľko.. najprv si to treba vyskúšať a potom rozprávať.. ďakujem.
K tej redukcii, určite nie je prekážka že sú to dva kusy a podobne... je to úplne jedno.. tam je jediný problém a to že niektoré funkcie s tým jednoducho nefungujú a to sú tie čo budú chýbať

ale dá sa vydržať v pohode s tým dlho a časom došetriť.
Niekedy si tú redukciu prídem odskúšať, stále mám ešte DFA24-70/2,8 nejak sa ho nemôžem zbaviť
Ak budeš brať od zola daj mi potom vedieť, spomínal mi že má za dobrú cenu externú nabíjačku a baterky.
Inak ten betis vyzerá celkom dobre, mna celkom zaujal aj ten 135/2,8 tá váha oproti sigme 135/1,8 je polovičná, cena rovnaká, len to nie je 1,8