A to je prosím v obyčajnom sRGB, čo by to potom bolo v AdobeRGB!

Ale vážne, daj nejaké obrázky, možno prídeme na to, že je Tvoja K-01 vadná...
Moderátor: Moderátoři
Problém ekvivalence různě velikých čipů se samozřejmě týká i clony.Shoumen píše:...ale když do toho začal plést i rozdíl clonuy, tak jsem začal vážně uvažovat nad úrovní vlastní fotografické teorie![]()
Každý foťák obohacuje JPEG SW úpravou. Včetně Pentaxu. Dokonce se tím výrobci chlubí, že optimalizují chyby skel. Když nechceš obohacení musíš vzít RAW.Shoumen píše:-- tím bylo myšleno že kompaktnější foťáky do kterých řadím i Fuji, mohou obohatit SW úpravou JPEGu
Já spíš myslím, že si musíš nejdřív ujasnit, co vlastně chceš a proč to chceš.Shoumen píše:-Zajímavě pojato - zrovna pokukuji po Fuji, proto jí zde tolik zmiňuji - byl jsem na ní mrknout i v Megapixelu, ale ještě se mi zdá že budu muset počkat abych dostal co žádám:-)
Shoumen píše:Dodatečnou úpravou mám na mysli, že v menu se JPEG dá nastavit kontrastnější, ostřejší, saturovanější etc.
X30 jako kompakt (byť celkem slušný) nikdy nedosáhne úrovně K5ii.Shoumen píše:Mě by se líbilo mít mirorless Fuji v kapse či na krku pořád - lehká všc s pěkným výstupem - designově zmáknutá a výstupy více než dobré. Přemýšlím o X30 a rozhoduji se zda to mohu považovat za cestovní alternativu Pentaxu K5ii, zkouším, bádám a čekám na verzi s větším rozsahem objektivu zejména v kratším ohnisku plus lepší čip kvůli šumu, pak by pro mě byl ideálním kámošem na cesty