Fotografování památeční foto, propojení s PC a rychlý tisk
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fotografování památeční foto, propojení s PC a rychlý ti
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Jj... taky se mi to nepovedlo na první pokus. Bylo to laborování s XY různých nastavení. Ale nakonec jsem to rozchodil.Miroslav píše: Ja som pôvodné tiež očakával, že sa to normálne pripojí k sieti, ako kopec iných podobných zariadení čo mám doma. No niekde som sa potom dočítal, že to takto nefunguje. Preto som prekvapený, že to miky_lbc(mu) išlo - musím to niekedy otestovať.
Nicméně nebyl jsem s tím ani tak spokojený. Čas od času to prostě přestalo fungovat a jediné co zabralo, bylo začít zase od 0.
Adhoc třeba s tabletem nebo mobilem mi taky fungovalo. S NB to bylo ale o moc horší... v podstatě se mi nepovedlo najít cestu, jak by to přežilo vypnutí K3.
Každopádně s tím ale moc spokojený nejsem. Možná jsem "zhejčkanej" i tím, že jsem měl léta wifi grip od Canonu. Je to sice 10 let stará technologie, ale proti mejm současnejm zkušenostem je to prostě úplně jinej svět. Minimálně v tom, že to prostě funguje .
8 euro?lennyl píše:..samotny WIFI adapter stoji okolo 8euro! ale flucard stoji "iba" 80euro (aj ked je tam teda pridana 16gb pamat)
Smích... to jsi z docela drahého kraje. Obyčejnej WIFI modul, který se cpe do telefonů, stojí cca 1,5 USD. To je cena i s anténou. Pro srovnání, u iPhone se udává, že za 6,5 USD je pořízený celý modul s WIFI (podporující i 5Ghz sítě), BT a navíc ještě GPS s kompasem.
Takže přidat WIFI by výrobně K3 zdražilo max o 40,- Kč.
miky: cenu WIFI modulu neries, pozrel som alza.sk a najlacnejsie tam boli okolo 7,5e. Skor je otazka, preco v K3 nie je ten modul zabudovany - horcikovy skelet mohol byt v dakej casti zuzeny a signal by presiel. No toto tiez je zbytocne riesit.
aj ja by som chcel vidiet ako rozbehat K3 cez USB kabel cez daky remote program s LIVEVIEW (GoPro3+BE mi tak ide spojit na Android mobil)
aj ja by som chcel vidiet ako rozbehat K3 cez USB kabel cez daky remote program s LIVEVIEW (GoPro3+BE mi tak ide spojit na Android mobil)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Používal som kábel, ktorý bol v balení s K-5II. Ak sa teda nemýlim a ten kábel tam bol Ak nie, tak to bolo úplne obyčajné USB-ečko. V zásade to fungovalo, problém bol ako už bolo vo vlákne uvedené s LV - blikalo to.lennyl píše:Miroslav: aky si mal USB kabel k tej K5II s PK_Tether, uplne obcajny len aby pasovala koncovka do fotaku? ci treba daky specialny, taky asi ani nemam.
Pri K-3 kábel nebol v balení (čo ma prekvapilo), je tam iný konektor. Kábel už mám, no s PK_Tether som ho ešte neskúšal. Keď mi to výjde, môžem zajtra skúsiť. Dám potom vedieť...
Mne to s tým netbookom ide v pohode, len som zasa laboroval nad tým, kde je ovládanie pod náhľadom. Potom som prišiel na to, že je potrebné zmenšiť okno prehliadača Čo je potom vo výsledku pri netbooku "nič moc". Hlavné však, že drží to nastavenie (firmvér mám pôvodný).miky_lbc píše:Adhoc třeba s tabletem nebo mobilem mi taky fungovalo. S NB to bylo ale o moc horší... v podstatě se mi nepovedlo najít cestu, jak by to přežilo vypnutí K3.
ZHRNUTIE: Pravda je, že je to skôr na hranie, než na serióznu prácu. Pri stroji ako K-3 (z roku 2013) by som tiež očakával integrované Wi-fi.
Pentax K-3, K-01, K-m
Pentax MZ-5n, SFXn, P50, P30, LX, Me Super, Spotmatic...
Tak já bych asi Pentaxu nevyčítal, že wifi není integrované... není to standard ještě ani u jiných výrobců.
Mám ale problém s tím, že si člověk za 80 EUR koupí něco, co tu funkcionalitu slibuje. Ale výsledek je zcela nesrovnatelný s řešením, které konkurence nabízela už před 10ti lety.
Tohle je ale přesně o tom vývoji a o tom, co na Pentax dlouhodobě kritizuju. Nejde vůbec o to, ušetřit USD na těle. Ale to wifi by v tom těle muselo být nějak zakomponované ve FW, dořešené, domyšlené. Prakticky každý kupující K3 by tu WIFI používal a případně i kritizoval. Takhle všichni hard fanoušci jásají a těch pár nebožáků, co si to koupí už ten jásot nějak nezvrtnou. Ušetřilo se něco málo výrobně, nemusíme přemýšlet nad FW a jede se dál...
Mám ale problém s tím, že si člověk za 80 EUR koupí něco, co tu funkcionalitu slibuje. Ale výsledek je zcela nesrovnatelný s řešením, které konkurence nabízela už před 10ti lety.
Tohle je ale přesně o tom vývoji a o tom, co na Pentax dlouhodobě kritizuju. Nejde vůbec o to, ušetřit USD na těle. Ale to wifi by v tom těle muselo být nějak zakomponované ve FW, dořešené, domyšlené. Prakticky každý kupující K3 by tu WIFI používal a případně i kritizoval. Takhle všichni hard fanoušci jásají a těch pár nebožáků, co si to koupí už ten jásot nějak nezvrtnou. Ušetřilo se něco málo výrobně, nemusíme přemýšlet nad FW a jede se dál...
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak som otestoval ten PK_Tether s K-3 a tak ako u teba - vôbec ho nevidí. Ďalej som sa však s tým už nezapodieval, lebo ostatná verzia programu je z decembra 2012 a ani tá K-5II nebola v ňom úplne doriešenálennyl píše:naozaj nejde pripojit K3 k PC cez USB kabel ako remote, stiahol som si PK Tether, vyskusal dva typy USB kablov, zmenil protokol USB v K3, nic.l
Súhlasím s tebou. Funkčná Wi-fi by iste potešila, no pre mňa by úplne postačovala aj výrobcom podporovaná možnosť ovládania z PC cez USB. Hodilo by sa mi to hlavne v ateliéri.miky_lbc píše:Tak já bych asi Pentaxu nevyčítal, že wifi není integrované... není to standard ještě ani u jiných výrobců.
Pentax K-3, K-01, K-m
Dost nerozumiem, preco to tu takto komplikujete. Podla toho co autor dotazu zadal, pozaduje prenos obrazkov do pc a nasledna rychla tlac. Na to mu staci dodavany kabel s nejakou usb predlzovackou. Neviem si predstavit, naco by chcel ovlladat aparat z pocitaca. Tak ci tak byt pri nom byt fyzicky musi, ludia su riozne vysoky, deti a podmienky ako clonu a svetlo bude mat stabilne, nepredpokladam ze by mal cas laborovat pri kazdej fotke.
Teda nikdy som to neskusal ale pokial sa da nastavit aby sa dalo fotografovat a zaroven mat pripojeny kabel cez ktory sa budu prenasat fotky, malo by to stacit.
Teda nikdy som to neskusal ale pokial sa da nastavit aby sa dalo fotografovat a zaroven mat pripojeny kabel cez ktory sa budu prenasat fotky, malo by to stacit.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Klingo: praveze sa neda fotit a pritom mat kabel zapnuty do PC. Mozes mat iba rezim fotenia (musis vytiahnut USB kabel), alebo rezim prenasania suborov. Cize si neviem predstavit, ze budem fotit ak prezeniem 300 fotiek a po kazdej budem musiet vypnut fotak aby som zastrcil USB kabel (jedno ci do PC alebo do K3) a aktivoval prenos suborov opatovnym zapnutim fotaku.
cize kto chce vyuzit fotenie aj prenasanie suborov naraz, musi kupit jedinu tu flucard.
edit: len tak pre tu srandu som si dal filter na WIFI vo fotaku na alza.sk, naslo mi ich 204 (z toho treba kopec odratat ktore nie su nove)...cena od 83euro za mydlo Nikon COOLPIX S5200 az po 2.400euro za Panasonic LUMIX DMC-GH4 + objektiv LUMIX G X VARIO 12-35mm (F2,8) ze wau cena.
cize kto chce vyuzit fotenie aj prenasanie suborov naraz, musi kupit jedinu tu flucard.
edit: len tak pre tu srandu som si dal filter na WIFI vo fotaku na alza.sk, naslo mi ich 204 (z toho treba kopec odratat ktore nie su nove)...cena od 83euro za mydlo Nikon COOLPIX S5200 az po 2.400euro za Panasonic LUMIX DMC-GH4 + objektiv LUMIX G X VARIO 12-35mm (F2,8) ze wau cena.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Ja som to myslel tak, ze staci program, ktory umozni fotit priamo do pc, netreba nijake ovladanie .
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
a taky program na K3 nie je
Chtěl jsme skutečně ovládat foťák z PC a zároveň soubory přenášet do PC. Lidi bych viděl na monitoru a seděl bych 2m od nich.
Takhle budu muset běhat od PC k aparátu a tak stále dokola + vyndávat karty či připojovat USB Pokusím si to dát nějak vedle sebe, ale bude to takové kostrbaté. A nebo budu holt 0,5h fotit, pak to stáhnu do PC, upravím vytisknu a lidi fotky dostanou se zpožděním.
Takhle budu muset běhat od PC k aparátu a tak stále dokola + vyndávat karty či připojovat USB Pokusím si to dát nějak vedle sebe, ale bude to takové kostrbaté. A nebo budu holt 0,5h fotit, pak to stáhnu do PC, upravím vytisknu a lidi fotky dostanou se zpožděním.
Už jsem pár podobných akcí dělal a zblázníš se z toho . Zálěží samozřejmě kolik máš mít lidí.
Doporučuju si vzít někoho k sobě a předávat mu průběžně paměťové karty. A nebo si od nějakého svého známého prostě půjčit i třeba nejobyčejnější Canon/Nikon. Na tohle fakt stačí i nějaké úplnej entry Canon za 10 tis se seťákem.
Dáš na stativ, poladíš přesně vyvážení bílé (abys každou fotku neupravoval), spojíš skrze USB... dáš Live View shoot a vzniklou fotku Ti pak rovnou otevře DPP, kde akorát uděláš ořez dle velikosti člověka a rovnou vytiskneš.
Bohužel k tomu neni 100% alternativa ani ta FLUCARD, i kdyby Ti fungovala lépe než ta moje.
Doporučuju si vzít někoho k sobě a předávat mu průběžně paměťové karty. A nebo si od nějakého svého známého prostě půjčit i třeba nejobyčejnější Canon/Nikon. Na tohle fakt stačí i nějaké úplnej entry Canon za 10 tis se seťákem.
Dáš na stativ, poladíš přesně vyvážení bílé (abys každou fotku neupravoval), spojíš skrze USB... dáš Live View shoot a vzniklou fotku Ti pak rovnou otevře DPP, kde akorát uděláš ořez dle velikosti člověka a rovnou vytiskneš.
Bohužel k tomu neni 100% alternativa ani ta FLUCARD, i kdyby Ti fungovala lépe než ta moje.
S bílou je to jednoduché, chci to dělat do BW. Na pozadí bude starý obraz. V podstatě celé foto by mělo vypadat dobově.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Cez HDMI by sa to nejak nedalo vyšpekulovať?
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ