pocul som zopar nazorov od ludi, ze Pentaxom by si svadbu netrufali fotitelho_cid píše:A to je nějaké hrdinství, fotit svatbu Pentaxem? Není to náhodou úplně normální, běžná věc?

Moderátor: Moderátoři
pocul som zopar nazorov od ludi, ze Pentaxom by si svadbu netrufali fotitelho_cid píše:A to je nějaké hrdinství, fotit svatbu Pentaxem? Není to náhodou úplně normální, běžná věc?
spachal píše:A mne se ty fotky libi :]. Je mi zcela jedno, cim to bylo focene, svatebni fotografie se foti kvuli svatebcanum, ne jako referencni fotky k telum a sklum :]. A tady z tech hadam meli svatebcane radost, ne jako ja z tech mych, pred lety, focenych "profesionalnim fotografem" za cenu, ze ktere se mi otvira kudla v kapse jeste i dnes :/ ..
No myslim ze to museli byt fakt "odbornici" co ti takhle radili. Fotky presvetlene nejsou. Copak ty by si chtel fotky ze svatby tmave jak fotky z pohrbu?CyberSammy píše:Link som uverejnil aj na inych forach. Dostal som zatial postrehy, ze su fotky presvetlene a mam ich dost znacne podexponovat(beriem), ze su zle zaostrene a makke, hlavne nevestine(niektore ano, na nizkej clone po prekomponovani sa mi posunula rovina ostrosti), nemaju dobru tonalitu(moze byt mojim PP), ze je na nich hrozna aberacia(nevsimal som si a ani som zatial neodstranoval a ani nebudem), ze bokeh je rusivy(na niektorych ano zvolenym objektivom), ze interpretacne su niektore na chuja a su gycovate stylizovane(vec nazoru a sposobu fotenia) a ze si mam kupit C alebo N, aby som nemusel riesit technicku kvalitu fotiek, ktora tym mojim znacne chyba a sustedit sa na kompoziciu. Takze ma este niekto nejake dalsie postrehy? Rad si vypocujem
No, jeden bych měl. Mám pocit, že ti to ostří kapánek před. Ale na takhle malým rozlišení ... kdoví, jak to je.CyberSammy píše:Link som uverejnil aj na inych forach. Dostal som zatial postrehy, ze su fotky presvetlene a mam ich dost znacne podexponovat(beriem), ze su zle zaostrene a makke, hlavne nevestine(niektore ano, na nizkej clone po prekomponovani sa mi posunula rovina ostrosti), nemaju dobru tonalitu(moze byt mojim PP), ze je na nich hrozna aberacia(nevsimal som si a ani som zatial neodstranoval a ani nebudem), ze bokeh je rusivy(na niektorych ano zvolenym objektivom), ze interpretacne su niektore na chuja a su gycovate stylizovane(vec nazoru a sposobu fotenia) a ze si mam kupit C alebo N, aby som nemusel riesit technicku kvalitu fotiek, ktora tym mojim znacne chyba a sustedit sa na kompoziciu. Takze ma este niekto nejake dalsie postrehy? Rad si vypocujem