Svadba fotena Pentaxom

Moderátor: Moderátoři

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 kvě 2010, 19:56

elho_cid píše:A to je nějaké hrdinství, fotit svatbu Pentaxem? Není to náhodou úplně normální, běžná věc?
pocul som zopar nazorov od ludi, ze Pentaxom by si svadbu netrufali fotit :-) bud koli AF alebo sumu. Chcel som len poukazat na to, ze sa svadby daju fotit aj s niecim inym ako len s C&N.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 16 kvě 2010, 20:20

Tak tě poštívali a tys jim na to skočil.

Pepasan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od Pepasan » 16 kvě 2010, 20:36

:D no comment :D
Tělo: K20D+D-BG2,K100D_Super,
Zoom: SMC DA*16-50/F2,8 ED [IF] SDM,SMC DA*50-135/ F2,8 ED [IF] SDM, Pevné: FA 100/F3,5mm MACRO,Auto Revuenon 50/F1,4, MC COSINON-T 200mm / F4

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 kvě 2010, 20:48

:-) ... snad raději bez komentáře.

Tohle vlákno by bylo zajímavé, kdyby jsi svatbu nafotil třeba dírkovou komorou... ale absolutně nechápu, proč by mělo být zajímavé, že jsi jí nafotil K20D.

Tohle trochu vyzní jako "mám drahej foťák a všichni se podívejte... udělal jsem s ním dokonce i fotku a to všichni říkali, že můj foťák nepatří mezi nejlepší modely".

To, že tu mnozí (a obzvláště já mezi ně patřím) občas Pentax kritizují, přece neznamená, že se s ním nedá vůbec fotit, ne?

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 16 kvě 2010, 21:01

CyberSammy >> tvoj zamer mi je zahadou, a pride mi, ze miky ma pravdu. Ja som fotil svadbu s K10 a hlavny fotograf mal nikon z roku 2 horsi ako moj PX. Svadobcania spokojni a o to snad ide.. Akurat sa opet dostavame k tomu, ze nezalezi cim to fotis, ale ako...
...K10+K5...
a rozne serepeticky

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 kvě 2010, 21:12

zamer bol okrem ineho, aby som na tie fotky dostal aj kritiku alebo nejake postrehy, ze co zlepsit.. fotky malo kde uverejnujem a toto je jeden zo sposobou ako sa dozvediet nazory druhych, nezaujatych ludi a v pripade, ze budu konstruktivne, mozem si z nich aj nieco zobrat a nabuduce to spravit o to lepsie :-)

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 16 kvě 2010, 21:16

Mně už přijde to sebemrskačství některých z nás až trapné. To si opravdu myslíte, že máme takové šroty? To jsme opravdu tak blbí, že si nedokážeme vybrat dobrý aparát? Já myslím, že ne. Můj otec fotíval svatby flexaretou,pak Pentaconem six, pak Pentaxem na kinofilm a nepamatuju si, že by si na něco naříkal. Když si to porovnáte s tím, co ty dnešní aparáty umí, tak nevím, co vlastně řešíte. Cloní to samo, ostří to samo, jeden snímek sem, jeden snímek tam , nic se neděje. Jo, když má člověk svitkový film o dvanácti políčkách v aparátu, ruční ostření a expozimetr na krku, to je teprve nervák. Nemluvě o nerváku v zatemněné koupelně... Ale to je pro dnešní "fotografy" písnička z jiného světa. A tímto způsobem jsem svatby dělal i já, ještě před deseti lety ( na Pentacon six TTL). Tak už toho sebelitování a pochybování nechte.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 16 kvě 2010, 21:17

A mne se ty fotky libi :]. Je mi zcela jedno, cim to bylo focene, svatebni fotografie se foti kvuli svatebcanum, ne jako referencni fotky k telum a sklum :]. A tady z tech hadam meli svatebcane radost, ne jako ja z tech mych, pred lety, focenych "profesionalnim fotografem" za cenu, ze ktere se mi otvira kudla v kapse jeste i dnes :/ ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 kvě 2010, 21:23

Link som uverejnil aj na inych forach. Dostal som zatial postrehy, ze su fotky presvetlene a mam ich dost znacne podexponovat(beriem), ze su zle zaostrene a makke, hlavne nevestine(niektore ano, na nizkej clone po prekomponovani sa mi posunula rovina ostrosti), nemaju dobru tonalitu(moze byt mojim PP), ze je na nich hrozna aberacia(nevsimal som si a ani som zatial neodstranoval a ani nebudem), ze bokeh je rusivy(na niektorych ano zvolenym objektivom), ze interpretacne su niektore na chuja a su gycovate stylizovane(vec nazoru a sposobu fotenia) a ze si mam kupit C alebo N, aby som nemusel riesit technicku kvalitu fotiek, ktora tym mojim znacne chyba a sustedit sa na kompoziciu. Takze ma este niekto nejake dalsie postrehy? Rad si vypocujem :-)

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 16 kvě 2010, 21:30

spachal píše:A mne se ty fotky libi :]. Je mi zcela jedno, cim to bylo focene, svatebni fotografie se foti kvuli svatebcanum, ne jako referencni fotky k telum a sklum :]. A tady z tech hadam meli svatebcane radost, ne jako ja z tech mych, pred lety, focenych "profesionalnim fotografem" za cenu, ze ktere se mi otvira kudla v kapse jeste i dnes :/ ..
:-)))), přesně jak píšeš, na mojí svatbě taky fotil kamarád profík,který otce ujišťoval, aby si to užil.... Přišel v polovině obřadu, ožralý, a ještě měl tu drzost si říct o peníze. A bylo po kamarádství. Ani do ateliéru jsme už nešli, otec to pak odfotil v pohodě. k čertu s profíkama.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 16 kvě 2010, 21:38

CyberSammy píše:Link som uverejnil aj na inych forach. Dostal som zatial postrehy, ze su fotky presvetlene a mam ich dost znacne podexponovat(beriem), ze su zle zaostrene a makke, hlavne nevestine(niektore ano, na nizkej clone po prekomponovani sa mi posunula rovina ostrosti), nemaju dobru tonalitu(moze byt mojim PP), ze je na nich hrozna aberacia(nevsimal som si a ani som zatial neodstranoval a ani nebudem), ze bokeh je rusivy(na niektorych ano zvolenym objektivom), ze interpretacne su niektore na chuja a su gycovate stylizovane(vec nazoru a sposobu fotenia) a ze si mam kupit C alebo N, aby som nemusel riesit technicku kvalitu fotiek, ktora tym mojim znacne chyba a sustedit sa na kompoziciu. Takze ma este niekto nejake dalsie postrehy? Rad si vypocujem :-)
No myslim ze to museli byt fakt "odbornici" co ti takhle radili. Fotky presvetlene nejsou. Copak ty by si chtel fotky ze svatby tmave jak fotky z pohrbu? :)

Co se tyce profiku, na nasi svatbe jsme si vybrali zenskou, ktera mela z daneho mista hezke referenci fotky. To bylo ale take bohuzel vsechno. Fotky ji upravovala nactileta dcera zrejme na nezkalibrovanym monitoru, protoze ty prepaly byla fakt sileny. Jeste k tomu z ni vylezlo ze to fotila jen do jpg. Nastesti nektere fotky byly zniceny hlavne upravou, takze z originalu slo jeste neco udelat.
Fotky na CD cku mi dala nezmensene ale s brutalni kompresi. Fotka 8MPix mela 200kB :) Tak s tim jsem ji vyhodil rovnou...
Fotky jsme si nakonec radeji upravil sam... toz tak k profikum...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

petsen
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od petsen » 16 kvě 2010, 21:41

CyberSammy píše:Link som uverejnil aj na inych forach. Dostal som zatial postrehy, ze su fotky presvetlene a mam ich dost znacne podexponovat(beriem), ze su zle zaostrene a makke, hlavne nevestine(niektore ano, na nizkej clone po prekomponovani sa mi posunula rovina ostrosti), nemaju dobru tonalitu(moze byt mojim PP), ze je na nich hrozna aberacia(nevsimal som si a ani som zatial neodstranoval a ani nebudem), ze bokeh je rusivy(na niektorych ano zvolenym objektivom), ze interpretacne su niektore na chuja a su gycovate stylizovane(vec nazoru a sposobu fotenia) a ze si mam kupit C alebo N, aby som nemusel riesit technicku kvalitu fotiek, ktora tym mojim znacne chyba a sustedit sa na kompoziciu. Takze ma este niekto nejake dalsie postrehy? Rad si vypocujem :-)
No, jeden bych měl. Mám pocit, že ti to ostří kapánek před. Ale na takhle malým rozlišení ... kdoví, jak to je.
K20D
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 16 kvě 2010, 21:43

technicku kvalitu fotiek neries, aj C/N ma rovnaku technicku kvalitu a zle nastaveny fotak uzivatelom znacka nezachrani. Poriadne podexponovat ti neviem kto radil, ale na blbe rady su forka ako stvorene. Ked ti fotografi povedia, ze mas gycovitu stylizaciu, tak to ber s rezervou, pretoze kazdy z nich ked foti svadby tak ponuka stale rovnake zabery len pod zavojom je iny xicht.
Co sa "profikov" tyka, dnes je "profik" kazdy co si kupi zrkadlo a nabehne fotit svatbu so setovym objektivom a foti tuctofe fotky s minimalnou akoukolvek kvalitou. Minule mi kamarat ukazal fotky z atelieru jednej fotografky u nas a mal som 100 chuti ist ju preplieskat aby sa prebrala zo sna, pretoze taky humus som snad este ani nevidel... a on somar jej za ten vykon este aj zaplatil 120 eur
...K10+K5...
a rozne serepeticky

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 kvě 2010, 22:10

petsen píše:No, jeden bych měl. Mám pocit, že ti to ostří kapánek před. Ale na takhle malým rozlišení ... kdoví, jak to je.
Moze byt, mam aj ja ten dojem uz dlhsie. Zatial som to moc neriesil, ale asi by som mal.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 16 kvě 2010, 23:06

Podle mě jsi odvedl profesionální práci a můžeš na sebe být hrdý. Tohle není nudná rutina některých dnešních svatebních fotografů, ale kreativní svatební fotografie která nezapadne.
Viděl jsem technicky (hlavně co do nasvětlení nebo práce s "modely") lepší svatební fotky ale obsahově tuctovější - ty tvoje mají vtip. Vzpomínám si teď jen na jeden případ svatebního portfolia, které se mi celkově líbilo víc.
Rozhodně nadprůměrná práce.

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“