Krajinný detail
Moderátor: Moderátoři
Re: Krajinný detail
Transformátor . Já přihodím část stavidla...
-
- V.I.P člen
Z jiného šálku
...také jedna pařezovka...
-
- V.I.P člen
Moc pěkné aldo v BW i toulavej54 (tam jsem byl už před hodně dlouhou dobou, krásné místo )
Přidám takovou o kočce a myši, foceno asi před 14 dny Olym 30 mm Macro, v podstatě mimo ořezu bez úprav.
Přidám takovou o kočce a myši, foceno asi před 14 dny Olym 30 mm Macro, v podstatě mimo ořezu bez úprav.
isaac: Zajímavá kočkomyší i s tím stínem na zemi...
Něco od vody - Borovecký rybník...
Něco od vody - Borovecký rybník...
-
- V.I.P člen
Pěkná rybníková aldo
přidám jednu povětrnou Olym
přidám jednu povětrnou Olym
isaac: Hezké, jako malované pastely
...v sobotu jsem vyzkoušel nový objektiv...
...v sobotu jsem vyzkoušel nový objektiv...
Tak nás (mně) nenapínej. Jaký?
Je to levný, čínský 7artisans 35/1,2 na Fuji bajonet. Mám od nich ještě fish eye 7,5/2,8. Asi hodně
fotografů nad takovými skly ohrne nos, ale já jsem s nimi spokojený, protože na to moje focení mi stačí...
fotografů nad takovými skly ohrne nos, ale já jsem s nimi spokojený, protože na to moje focení mi stačí...
-
- V.I.P člen
Moc pěkné aldo , já tu značku taky trochu sleduji, jsou i pro MFT. Ty objektivy vypadají pohledově nádherně, ať Ti hlavně dělají radost Jsem zvědavý na další foto z 7ARTISANS. Váha i velikost je super, to se dá doopravdy strčit do kapsy Já mám v hledáčku ještě jednu značku pro Olyho, snad nadejde čas ji vidět naživo v nějakém obchodu.
Přidám jednu jarní z 25. 3.
Přidám jednu jarní z 25. 3.
isaac: Jo, ty "artisany" jsou kvalitně dílensky zpracovány, mají kovové tubusy a ostřící a clonová okruží
jsou bez vůlí a s příjemně tuhým chodem. Jen jediná věc mě ze začátku trochu vadila, že clonové kroužky
necvakají po jednotlivých clonových hodnotách, ale jede to hladce. A jelikož jsou to skla manuální a bez el. kontaktů, tak v hledáčku nevidíš aktuální clonovou hodnotu, musí se mrknout na clonový kroužek. Ale už
jsem si zvykl a u Fuji se v hledáčku vidí "správná" expozice buď na histogramu, nebo přímo na obrazu scény.
To rybí oko není velké, ale je poměrně těžké, protože je v něm "hromada skla", ale ta pětařicítka je malá a lehká. Samozřejmě, že u takto levných objektivů není obrazová kvalita taková, jako u premiérových značek,
ale mě to vyhovuje...
...tož také nějaké halúzky, ale s jehličím...
jsou bez vůlí a s příjemně tuhým chodem. Jen jediná věc mě ze začátku trochu vadila, že clonové kroužky
necvakají po jednotlivých clonových hodnotách, ale jede to hladce. A jelikož jsou to skla manuální a bez el. kontaktů, tak v hledáčku nevidíš aktuální clonovou hodnotu, musí se mrknout na clonový kroužek. Ale už
jsem si zvykl a u Fuji se v hledáčku vidí "správná" expozice buď na histogramu, nebo přímo na obrazu scény.
To rybí oko není velké, ale je poměrně těžké, protože je v něm "hromada skla", ale ta pětařicítka je malá a lehká. Samozřejmě, že u takto levných objektivů není obrazová kvalita taková, jako u premiérových značek,
ale mě to vyhovuje...
...tož také nějaké halúzky, ale s jehličím...
Ještě pro isaaca porovnání velikosti těch objektivů. Ta pětatřicítka se zdá větší díky te sluneční cloně,
kterou mám trvale nasazenou...
kterou mám trvale nasazenou...
-
- V.I.P člen
Pěkné halůzky aldo , zajímavé porovnání fujinek i s objektivy Já jen přidám, že u Olyho +- parametrově přibližné obj. nejvyšší třídy(bez hodn. opt. výstupu) jsou kolem 35 a tady tyhle +- kolem 5 tis. A to už si každý musí vyhodnotit. Já jsem přiklonil k té Oly střední řadě (no, taky nejsou zadarmo ), ale v např. v narozeninové akci vyšla 17mm 1,8 + 25mm 1,8 + Pen F za celkových 23 tis. A to nešlo odmítnout. Dnes odpoledne jsem zkoušel tu 17mm na focení hodně zblízka (což není pochopitelně její určení), a byl jsem příjemně překvapen. Pro mě jako ryzího amatéra (až moc) dostačující. Zkoušel jsem ji také v plně manuálním režimu. A to je jiná zkušenost (díky bohu taky pozitivní). Ale přesto chci pořídit něco plně manuálního, kde už se člověk musí spolehnout jen sám na sebe . V principu mám takového rybího Samyho 7,5 mm, ale to není sklo pro každý den .
-
- V.I.P člen
Přidám dnešní lesní, takovou polostínovou Olym 17mm.
isaac: Mě ruční ostření v podstatě nevadí, samozřejmě to záleží, co chceme fotit. Zkoušel jem
s tou pětatřicítkou na plnou díru cvaknout detail asi z půl metru. Byl to docela problém, protože
hloubka ostrosti byla snad jen pár mm. A jak jsem tlemil do hledáčku a zadržoval dech, tak jsem
se přesto mírně pohyboval jen pár milimetrů vpřed a vzad, tak jsem se neudržel v zaostření .
Včera po setmění jsem ho odzkoušel na stativu, později tu nějaký cvak hodím...
Lesní se ti povedla , já přihodím lesní altán rybím okem...
s tou pětatřicítkou na plnou díru cvaknout detail asi z půl metru. Byl to docela problém, protože
hloubka ostrosti byla snad jen pár mm. A jak jsem tlemil do hledáčku a zadržoval dech, tak jsem
se přesto mírně pohyboval jen pár milimetrů vpřed a vzad, tak jsem se neudržel v zaostření .
Včera po setmění jsem ho odzkoušel na stativu, později tu nějaký cvak hodím...
Lesní se ti povedla , já přihodím lesní altán rybím okem...