O RAW formátoch a ich konverzii sa toho dá dosť zistiť zo zdrojákov DCRAW (používajú ich aj Adobe aplikácie): http://www.cybercom.net/~dcoffin/dcraw/
A jeden z dôvodov prečo nepoužívať AdobeRGB sme riešili aj tu: viewtopic.php?f=20&t=4159
Samozrejme, že v prípade CMS by žiadny problém nenastal, ale koľko ľudí to má správne skalibrované a ponastavované? A na systéme bez CMS je rozdiel medzi sRGB a AdobeRGB viditeľný na prvý pohľad.
A ešte posledná, ale zato podstatná vec: všetky farebné priestory väčšie ako sRGB potrebujú viac ako 8 bitov na farbu, inak sa zvyšuje náchylnosť na posterizáciu! Proste ako vždy, všetko má svoje pre aj proti.
Co dělám špatně?
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co dělám špatně?
Tak jsem zkusil nik collection a Teda padl jsem na zadek... To je síla co to umí...
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
Ahoj chlapi!
Poslední dobou narážím na jeden problém a nevím kde je chyba. Po nahrání snímku do galerie a jeho rozkliku je fotka technicky mizerná a neostrá. Přepínáním mezi okny galerie-editor je vidět, že fotka v galerii je větší než v editoru, to asi vysvětluje tu neostrost. Ale proč? Info o obrázku v galerii i v editoru udává stejný rozměr.
Poslední dobou narážím na jeden problém a nevím kde je chyba. Po nahrání snímku do galerie a jeho rozkliku je fotka technicky mizerná a neostrá. Přepínáním mezi okny galerie-editor je vidět, že fotka v galerii je větší než v editoru, to asi vysvětluje tu neostrost. Ale proč? Info o obrázku v galerii i v editoru udává stejný rozměr.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Sám jsem to zatím nezkoumal, ale většina hostingů co jsem zjistil vč. flickru apod mírně resamplují jpg soubory, ačkoli to není nikde napsáno, tak nevím jestli to není i vlastnost enginu zde, ale to by nám asi nejlépe řekl admin nebo někdo kdo tomu rozumí lépe než já 

Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Tak záhada je vyřešena. Celý problém byl v tom, že jsem měl na domovské stránce internetu - seznam nastavenou velikost na 125%. Zatímco editor zobrazoval velikost korektně, tak při nahrávání do galerie byl obrázek zvětšen. Taková ptákovina a co mě to stálo nervů. Snad to někomu taky někdy pomůže a ušetří mu to nervy a čas. Takhle to dopadá, když si postarší páni s chatrným zrakem chtějí dopřát trochu komfortu a nastaví si větší písmena. 

ked chcem pridat prilohu (JPG, max.rozmer 500pix, do 100kb) do prispevku, vypise mi:
Omlouváme se, ale bylo dosaženo maximální velikosti příloh.
- premazal som starsie prilohy v prispevkoch a neaktualne inzeraty s prilohami
- odhlasil som sa z fora a znovu prihlasil
daky napad ???
Omlouváme se, ale bylo dosaženo maximální velikosti příloh.
- premazal som starsie prilohy v prispevkoch a neaktualne inzeraty s prilohami
- odhlasil som sa z fora a znovu prihlasil
daky napad ???
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN