predstav si ze sa foti nabytok alebo obleky .... ty mas zakaznikovy odovzdat veci v tiffe v AdobeRGB a pozaduje verne farby ... za prve kalibracia musi byt (predsa to necham na nahodu) pokial sa jedna o taketo nieco a za druhe uz by som si netrufol fotit produktovku a tak pod bez colorcheckera...staci si dat sutaz vo foteni flase coca coly kto da presnu cervenu farbu, to je aj pripad tej motorky
kostol s kombinovanym osvetlenim, hala kde je niekolko svetelnych zdrojov a pletovka v ateliery, presna farba produktov......taketo hracky nerobia nic ine len mi pomahaju a ulahcuju pracu a hlavne su v cene 50mm objektivu
Ivan-K píše:K čomu sonda ked foťák , alebo obsluha nefunguje správne... Môj kolega (nefotí) takýmto veciam hovorí hladanie diery v zadku, každý vie ža tam je ale predsa ju mnohý hladajú.
Potom to dopadá tak ako ked Hilda upravoval RAW mnou odfotenej oranžovej motorky a tolko sa s tým babral až usúdil že tá motorka má byť asi červená, k čomu je taká fotka ked sa postprocesom dok***í, ale teda musím si ho aj zastať pretože on v skutočnosti nevedel aká bola.
Tu nejde o to čo sa dá vytiahnúť z daného foťáka ale o to že to bolo zle odfotené a to musím "ady" uznať, že tvoje fotky sú perfektné, ale niekedy by bolo asi lepšie nechať niektoré veci na techniku a viac sa venovať samotnému foteniu