Pentax při teplotách nižších než-li -5 stupňů...
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
Pentax při teplotách nižších než-li -5 stupňů...
Máte někdo zkušenost s focením při teplotách pod -10 stupňů? Vydal jsem se fotit s K-5 a Sigmou 150-500mm a při teplotě -10 mi vůbec nešlo zaostřit. Nevím jestli to dělá objektiv nebo tělo...Díky za odpovědi.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax při teplotách nižších než-li -5 stupňů...
S K20D jsem fotil ve vetsich mrazech (i nekolik hodin) a vetsinou naprosto bez problemu. Fotak by to mel zvladnout (ac oficialne je napr. K20D funckni v rozsahu 0-40 stupnu), projevuji se jen standardni veci jako zpomaleni odezvy displaye nebo mensi vydrz baterii.
Mne osobne obcas zamrza jen stativ, pri foceni potoku v zime nebo presunu chladno, teplo, chladno .
Jak pises, zkusit jiny objektiv. Pripadne zkontrolovat kontakty na bajonetu (stalo se mi, ze v desti se dostalo kolem bajonetu trochu vody a objektiv prestal komunikovat) apod.
Mne osobne obcas zamrza jen stativ, pri foceni potoku v zime nebo presunu chladno, teplo, chladno .
Jak pises, zkusit jiny objektiv. Pripadne zkontrolovat kontakty na bajonetu (stalo se mi, ze v desti se dostalo kolem bajonetu trochu vody a objektiv prestal komunikovat) apod.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
-
- Nový uživatel
jj, díky, to mě v tu chvíli nenapadlo. Po 20 minutách v mraze jsem vešel do pavilonu opic, kde se to tak zapotilo, že to vypadalo jako bych to sprchoval, nejspíš se mezi objektiv a tělo dostala voda a to způsobilo nefunkčnost ostření. Udělal jsem si test na balkoně, kde je -6 stupnů. Foták s objektivem jsem tam na hodinu postavil a pak šel zkusit co to bude dělat. 30 záběrů na různé vzdálenosti a bez problému, tak mě to uklidnilo. Včera jsem s tím chtěl už praštit...
Já jsem teď celkem úspěšně používal K5 v -24°C s DA 35 2.4.
Žádnej problém jsem nezaznamenal.
Žádnej problém jsem nezaznamenal.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
K5 aj K10 v mrazch aj pri -20C funguju uplne v pohode. Raz mi zamrzol motorcek v sigme 70-200 HSM2, po rozmrazeni v teple funguje normalne.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
k-5 s Da 300 taky v pohodě..
Ani s KX jsem neměl žádný problém,víkend na Lipně ,teplota pod -10
dnes ráno jsem si přivstal a od 7 do 10 fotil na malé straně, petříně a u vltavy s k5 a 15 limited a 31 limited. měnil jsem několikrát skla. žádný problém - kromě krytky na 31, která mně chtěla přimrznout k lavičce. prý bylo dnes v praze nejchladněji - na ruzyni přes -20.
u vltavy poblíž karlova mostu bylo srocení fotografů - na fotky se muselo čekat v pořadníku - řeka není úplně zamrzutá, kouří se z ní, protisvětlo, zamrznuté břehy a několik metrů ledu tvoří hezkou scenérii
u vltavy poblíž karlova mostu bylo srocení fotografů - na fotky se muselo čekat v pořadníku - řeka není úplně zamrzutá, kouří se z ní, protisvětlo, zamrznuté břehy a několik metrů ledu tvoří hezkou scenérii
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
-
- Nový uživatel
Díky všem, bylo to vlhkostí na kontaktech. Při větších mrazech má problém Sigma. Už aby Pentax rozšířil svoji rodinku profi objektivů....
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Blby pocit, ked mas z miesto AF zrazu manualne sklo, co?
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky