majster333 píše:ľudia pomôžte mi!
V PS mám problém. keď sa kukám na fotku pri úprave mám úplne iné farby, ako keď si fotku otvorím po uložení trebars cez irfanview.
sú teplejšie, a s väčším kontrastom. no aj fotka v irfanview sa nepodobá na tú z fotolabu

všetri sú úplne iné... ako to robíte vy????? (doteraz som fotil na film)
mám nastavený profil monitoru v PS možno som spravil chybu a mal som
dať profil foťáku.. ja neviem. Nejaký článok na nete trebárs
prosím rady.
Ďakujem!!!!
Co se zobrazovani stejne fotky na jednom pc tyce, tak myslim ze problem je v tom, ze v PS mas nastaveny profil monitoru, ale k fotce je zrejme prirazen profil sRGB nebo AdobeRGB.
To znamena, ze Irfanview ti to zobrazi s tim profilem v souboru a PS s profilem monitoru a tady vznikne ten rozdil.
Co se labu tyce, tak ja shodou okolnosti s fuji, taky dost zapasil. (nakonec jsem to vyresil vlastni tiskarnou)
Jak tento stav vylepsit?
1. seridit poradne monitor, na netu jsou tuny navodu
2. v labu by mel byt k sehnani profil, pripadne i na netu se da k fujinam sehnat
3. vytisknout v labu nekolik ruznych fotek
4. vytvorit si "NAHLEDOVY" profil do PS na zaklade profilu labu a vyslednych fotek. Kdyz nebude profil, tak to udelej bez nej.
5.
tento profil pouzivej jenom na finalni fotky, ktere pujdou do tisku!!. Pro jine ucely (jiny lab, tiskarna, web) bude na 100% nepouzitelny. takze si dej pozor, aby jsi v nem nedelal treba zakladni upravy vsech svych fotek.