Stydím se fotit na veřejnosti !
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jednou se mi stalo, že jsem si fotila za plotem zahrádky bledule a z okna na mě řvala ženská, že jí je chci ukrást... chvilku mi trvalo, než jsem vysvětlila oč jde... druhý den jí zahrádku zaplavila voda do výše půl metru...
Fakt je nejlepší, když jsi s někým, kdo je trochu otrkanej a je mu jedno co si o něm kdo myslí. Na jednom srazíku u mne jsme společně asi se sedmi fotografy oblíkli dva chlapy do ženského oblečení, ovšem malinko cizokrajného. Jedno bylo tuniské, jedno kroj peruánek. Myslela jsem, že budem jen tak blbnout u mne, ale pak jsme vyšli na ulici. Bydlím na okraji Břeclavi, v podstatě taková dědinka, kde každej zná každýho. Asi po půl hodině už mi bylo jedno, kdo na nás kouká a že se zastavují lidi na ulici a ptají se co se děje. Něco málo z toho srazíku je tady. http://pozitivni.web4photo.cz/1fotog.php?i=2016
Chce to správnou partu, kterýá se vyhecuje a pak už to půjde samo.
Fakt je nejlepší, když jsi s někým, kdo je trochu otrkanej a je mu jedno co si o něm kdo myslí. Na jednom srazíku u mne jsme společně asi se sedmi fotografy oblíkli dva chlapy do ženského oblečení, ovšem malinko cizokrajného. Jedno bylo tuniské, jedno kroj peruánek. Myslela jsem, že budem jen tak blbnout u mne, ale pak jsme vyšli na ulici. Bydlím na okraji Břeclavi, v podstatě taková dědinka, kde každej zná každýho. Asi po půl hodině už mi bylo jedno, kdo na nás kouká a že se zastavují lidi na ulici a ptají se co se děje. Něco málo z toho srazíku je tady. http://pozitivni.web4photo.cz/1fotog.php?i=2016
Chce to správnou partu, kterýá se vyhecuje a pak už to půjde samo.
-
- Pokročilý uživatel
Recept je jednoduchý - všimni si fotiacich Japoncov - tešia sa z každého záberu a kašlú na ľudí okolo seba. Priznám sa, že aj ja som mal spočiatku strach/obavy/nesmelosť len tak fotiť okolo seba, teraz mi je to šumafuk, fjo má pravdu v tom, že ve dvou se to lépe táhne, musím zaškoliť decká aby fotili so mnou, nech sa trošku otrkajú
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si prošel takovým tím prvotním ostychem, a jak píší kolegové, i u mne nakonec zvítězila touha mít záběr podle svých představ nad oním ostychem. Co mi ovšem ještě stále nejde, je focení lidí volně jdoucích či stojících, to nějak zatím neumím zlomit, furt mám obavu abych nedostal po čuni či po technice, neb obojí mám docela dost rád.
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No pokud mam nekde z foceni blbej pocit, je to spravne, ze ho mam, protoze mi neco vevnitr rika, ze nemam fotit tam, kde se to neslusi :] ..
Ale je fakt, ze kdyz se jde fotit treba nocni mesto, je fajn kdyz jdete alespon ve dvou (a vezmete si placatku s necim dobrym). Ne ze bych se u nas bal (mam dve metry, metrak a za paskem Walther ;] ..), ale je to vetsi zabava a hlavne kazdy vidi to co je kolem neho jinak, a tak toho vyfoti zajimaveho vyrazne vice.
Jako perlicku bych dal priklad z veletrhu, ted jsem byl na Bootu v Helmutove (vystava lodi, yachting, potapko ap.), v klidu jsem si tam fotil pekny rez kompresorem a najednou me vytahly dve holky, ze chteji vyfotit, pekne se smaly a mely zajimava tricka s napisem "NO LIMITS" :]. Ten grip asi dela skutecne 'pro' dojem, skoda ze to takhle univerzalne nefunguje i tady doma :D ..
Ale je fakt, ze kdyz se jde fotit treba nocni mesto, je fajn kdyz jdete alespon ve dvou (a vezmete si placatku s necim dobrym). Ne ze bych se u nas bal (mam dve metry, metrak a za paskem Walther ;] ..), ale je to vetsi zabava a hlavne kazdy vidi to co je kolem neho jinak, a tak toho vyfoti zajimaveho vyrazne vice.
Jako perlicku bych dal priklad z veletrhu, ted jsem byl na Bootu v Helmutove (vystava lodi, yachting, potapko ap.), v klidu jsem si tam fotil pekny rez kompresorem a najednou me vytahly dve holky, ze chteji vyfotit, pekne se smaly a mely zajimava tricka s napisem "NO LIMITS" :]. Ten grip asi dela skutecne 'pro' dojem, skoda ze to takhle univerzalne nefunguje i tady doma :D ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
az sa do toho zazeres, tak ti nebude vadit nic, niekedy su problemy s ludmi, co si myslia ze ich fotis - na to je super sirokac (siroky zaber, ludia si myslia ze blbecek foti chodnik)
k tomu press foto, ja cakam na polokoselu PF a potom mozem tvrdit ze som od prentaxfriends
k tomu press foto, ja cakam na polokoselu PF a potom mozem tvrdit ze som od prentaxfriends
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
To ze vas pri foceni mohou lide povazovat za podivina nebo profika se da pochopit, ale ja jednou na zahrade fotil nejake makro kytek hmyzu na nich a sousedka z pozaplotu na me volala: "Je, vy mate novy stenatko?" Ja netusil o cem mluvi - pak z ni vylezlo ze si myslela ze si hraju se stenetem. Do te doby me vubec nenapadlo, ze K10D s gripem a 50mm makroobjektivem nekdo muze povazovat za stene Cim jsme tomu chudakovi kroutil pri rucnim ostreni a kam jsem mu asi tak mohl zblizka koukat?
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak musím říct, že i já mam takové problémy. Někdy to prostě překonám, někdy ne. Je fakt, že mě dost pomáhá muzika, takže nevnímám nic jiného z okolí než ji a samoždřejmě scénu, o kterou mi jde. No, jediné, co jde dělat je teda se tomu postavit a překonat ten stud. No, nic mějte se fajně a jdu zase studovat Pevnost a Pružnost. V takový krásný den.... no, nenaštvalo by Vás to??
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
dobrej nápad. Znáte někdo výrobce, nebo obchod se sbožím PRESS atd ? ideální by byly takové ty jejich vesty. Jinak co se týče "maskování", tak někdo váše zmínil, že je lepší kompakt.Nesouhlasim. Chce to mít zrcadlovku,grip,na objektivu nejlépe tvarovanou sluneční slonu, nasazenej externí blesk ( je jedno že ho momentálně nepoužívam) a nejlépe teleobjektiv. A v ten moment je člověk absolutně mimo zájem lidí,co si říkají- hele zase další nadšenec. Vidí profesionála.Další lvl. je triko s nápisem press