V oblasti latifundií a pěstování rostlin jsem v podstatě začátečník. Tak se doptávám a učím.
Ta sůl jako hnojivo mně dost překvapila. Paní mi ji prodala ve formě vodního koncentrátu, z něhož lze udělat jak zálivku, tak i postřik. Ten velmi chválila. Jak pro túje, tak i pro jiné rostliny na zahradě, že zvyšuje i odolnost proti škůdcům.Tak až doprší a uschne budu pobíhat s baňkou a rozprašovat.
Tolik z mé strany k zahradnickému okénku krajinného detailu
Přidám jednu zelenozelenošedavou bokehovku z "Cesty do lesa"
Ještě malé okénko jazykové - pletu se, když se mi zdá, že slovo "túje" je jedním z mála, kde se uprostřed slova používá ne kroužkované u, ale u s čárkou? Když jsem ji tu napsal s "ů" tak mně automat upozornil na chybu.
---později dopoledne, edit

---
přes tyto stránky jsem vyslal vesmíru dotaz a zcela "náhodou" se mi najednou na displeji objevil odkaz z něhož cituji:
Při posuzování pravopisu v tomto případě nelze využít klasické poučky pro psaní ů/ú ve slovech domácích, tj. na začátku slova píšeme ú-, uprostřed slova píšeme zpravidla -ů-. Toto slovo ovšem není tzv. slovo domácí, tedy není původně české. Slovo túje bylo do českého jazyka přejato z řečtiny prostřednictvím latiny.
Ve výrazech cizího původu se ve většině případů vyskytuje -ú-, bez ohledu na pozici tohoto písmene v rámci slova (uprostřed, na začátku). Toto pravidlo můžeme vidět i u dalších slov cizího původu, např.: túra, iglú, manikúra, skútr apod. Právě proto píšeme výchozí výraz túje pouze a vždy s „ú“. Stejně tak píšeme i slova odvozená/ příbuzná: tújka, tújový.
Tak to mám