Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Krajinný detail

Příspěvek od hilda4sea » 12 kvě 2021, 14:13

Obrázek
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 12 kvě 2021, 19:09

A hele, poctil nás tu hilda svou návštěvou i s pěkným lesním zátiším... :?

Dnes na otočku v Praze ve Fujifoto v Hybernské. Jelikož pršelo, tak z fotopotulky nic nebylo
a prvním vlakem zpět na Moravu...

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 12 kvě 2021, 21:00

pěkná dnešní deštivá pražská Aleši :) :?, pokud jsi absolvoval cestu do Prahy i vlakem, jsi plně OK :? , u nás zatím s deštěm nic, ale pár mraků se navečer objevilo. Pokud vše vyjde a nebudou z nebe padat trakaře :) , tak se zítra večer odeberu do své oblíbené oblasti bez datového připojení (tedy pokud nevylezu na blízký kopec, což určitě učiním s aparátem, ale bez tel.). Všem přeji dobré světlo v příštích dnech :?, vč. Hildy :? . PS každý je pracovně nahraditelný, ale ten právní bordel okolo, to je skutečný problém. Zatím budu držet pevně linii....minim. do konce týdne :) . Přidám kluka s pohledem na hrad Buchlov, zajímavý přepravní prostředek :) .

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 13 kvě 2021, 04:51

Škoda, že jsi Pavle nepřikvačil blíže k tomu jezdci na tom pneubalonovém přibližovadle,
abychom si prohlédli více detailů. Jinak snímek vydařený :?.

Cesta tam i zpět ve vlaku RegioJetu byla naprosto v pohodě. Pohodlně usazen v pohodlné sedačce
jsem podřimoval, sledoval ubíhající krajinu a nemusel jsem být neustále ve střehu, tak jako v autě,
kde se musím mít na pozoru, před potencionálními vrahy a sebevrahy, za každou cenu předjíždějícími
a vytvářejícími skoro stále o zdraví a život jdoucí situace... :shock:

Přeji ti Pavle hezký a dlouhý víkend i bez mobilního připojení, ale s přehršlí příjemného focení... :?

Obrázek

Ještě jedna z pošmourné, deštivé Prahy...
Naposledy upravil(a) alda dne 13 kvě 2021, 12:53, celkem upraveno 1 x.

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 13 kvě 2021, 08:51

Obrázky z cesty do Prahy jsou super :? , jestli byl účel cesty nové sklo nebo jeho zkouška tak se časem těším na zajímavé obrázky. Ještě jak se tu minulý týden psalo o podnikání, tak to už dneska není nutné mít ostré lokty, stačí umět a zbytek už jde sám. A to dokonce tak, že se člověk musí naučit říct ne i svým známým. Doba pokročila, každý chce být manager i když na to nemá schopnosti a podle toho to dnes i vypadá. Většina z moderních managerů vede krávu za ocas...
Regiojetem sem jel snad jen dvakrát nebo třikrát, ale zpoždění vždy několik hodin, tak se mu už vyhýbám :mrgreen:
Z podbuchlovské fotky sálá nedělní teplo :), ať vyjde víkend bez mobilu! Snad bude jen poprchat, a obloha s mraky vypadá na fotkách líp jak modrý šmolka :mrgreen:
Hildův dřevěný had je super :?

Obrázek

JoV
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od JoV » 13 kvě 2021, 09:01

Pri hladaní hádanky do "poznáte místo?" som natrafil na tento náhlad do krajinky.
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 13 kvě 2021, 15:36

kp0: Taková "bordeliózní" zákoutí též rád vyhledávám a fotím, tvůj záběr se mi proto líbí :?.

RegioJet včera jel na čas, ale kafe, které servírovali bylo hnusné... :mrgreen: Do Fujifota jsem si
zajel vyměnit Patona baterku, protože mi zrazu a bez zjevné příčiny umřela. Nabízejí výměnu
nefunkční za novou za 400kč. No a když jsem tam už byl, tak jsem si osahal foťáky a koupil tričko :mrgreen:.
Další sklíčko (18mm f2 ??) zatím neplánuji, možná až příští rok, letos jsem měl už dost výdajů a tak se
musím krotit (nebo kroutit)... :mrgreen:

Obrázek

Tak jedna v barvách, jak si to představuji já. Cvak vznikl dnes dopoledne náhodně, když jsem přeskakoval
škarpu s prstem na spoušti a nechtěně ji stiskl... :mrgreen:

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 13 kvě 2021, 20:48

alda:

To je dobrý. Kdybys to chtěl udělat tak pěkný záměrně, tak se ti to na první dobrou asi nepodaří. Mně se to moc líbí. :?

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 14 kvě 2021, 07:02

hilda: Díky, ale mě se to moc nelíbí, dal jsem to zde jen proto, že to byla náhoda. Mám dojem,
že X-E4 má jemnější spoušť, než X-Pro2 a nebo KP. Poučení pro mě z toho plyne, nemít prst na
spoušti při přesunu a skákání... :mrgreen:

Obrázek

Rád fotím opuštěné a zanedbané zahrady a sady. Staré, neudržované ovocné stromy ve mě navodí
nostalgickou náladu a smutek nad tím, jak lidé snadno ponechají svému osudu to, co jiní v potu tváře
pěstovali a budovali...

Z.K.
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Z.K. » 14 kvě 2021, 11:43

alda: Ten náhodnej cvak se mi taky líbí. Jako by to namaloval sám Monet. :D

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 14 kvě 2021, 12:39

Z.K.: ...tvrdí se, že malíři, kteří měli problémy s barvoslepostí, tak jako já, malovali barevně
nejzajímavější obrazy. Díky své vadě, která jim umožňovala si míchat barvy, které by normálně
barevně vidícího ani ve snu nenapadlo. Jestli je to pravda, netuším, ale zní to dobře... :mrgreen:

Obrázek
Obrázek

Před několika dny jsem si pořídil (místo už již druhého Hario) ruční mlýnek na kávu. Ani ve snu by mě
nenapadlo, že vysolím takový ranec, za něco takového. Byla to skoro polovina částky, šetřené na 18/2.
Po mlýnku jsem už nějakou dobu pokukoval, bo Hario už pomalu dosluhoval. Hledání a pročítání recenzí
a testů mlýnků mi zabralo dva dny, než jsem se dostal ku dvěma a to těm nejdražším. Německému Comandante a Taiwanskému 1ZPresso. Zvítězil nakonec taiwanec, model K-Plus a to hlavně k vůli designu,
který je podobný teleobjektivu a má dokonce "clonový, pěkně cvakající kroužek", kterým se nastavuje
jemnost, či hrubost mletí. Mletí je tak snadné a rychlé, že jsem tomu nemohl uvěřit. 43-45 gramů kávy na
něm namelu za 40-45 vteřin, zatímco na Hariu mi to vzalo až 8 minut usilovného točení kličkou a to už mě
dost sralo :mrgreen:. Já a moje dobrotivá žena jsme totiž náruživí kávopijci a já kávu připravuji 2x až 3x
denně v moka konvičce Bialetti. A nyní s novým mlýnkem je tento rituál ještě příjemnější. Je 13,45 takže je
čas na odpolední kafíčko... :mrgreen: :?

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 15 kvě 2021, 22:02

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 16 kvě 2021, 06:28

hilda: :?

Obrázek

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 16 kvě 2021, 19:29

Velmi pěkné fotky Aleši (vč. nechtěné !), kp0, JoV a Hildo :) :? , ruční mlýnek je parádní :? . Počasí přes přes prodloužený víkend bylo více než aprílové, a tak jak to bývá, vyčasilo se při odjezdu :) . Potrápil jsem rybí oko, už přesunuto do PC, ale zatím proběhla jen první přísná selekce. Pěkný konec týdne a dobré světlo v příštím přeji z UH :) .

přidám jednu domácí zahradní

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 16 kvě 2021, 19:33

Včera jsem fotil na Alpicrossu, běh byl díky promáčenému a blátivému terénu, velmi náročný.
Vítěz v cíli doslova padl na hubu...

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“