Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Krajinný detail

Příspěvek od isaacasimov » 16 pro 2020, 19:00

Obě super aldo :) :? , tyhle snímky s lasem mají na té planině zase takový westernový nádech :? . U toho židovského hřbitova jen pozor, aby byl otevřen. Jinak Boskovice jsou velmi příjemné městečko (zámek, zřícenina hradu, synagoga, a nemůžu opomnět ani výborně zásobenou vinotéku v židovské čtvrti - kousek pod zámkem) :) . Pár km vedle zámek Lysice, Letovice, Sloup, Macocha atd.

Přidám listopadovou Oly 17mm

Obrázek

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 16 pro 2020, 20:11

isaac: Osamělý lístek :?. Jsem zvyklý překonávat ploty i jiné zábrany u objektů, ve kterých
chci fotit. Samozřejmě nelezu na pozemky kde bydlí lidé. Na hřbitovech jsou sice také lidé,
ale ti už jsou mrtví a tak jim moje přítomnost, asi moc vadit nebude :mrgreen:.
Máš pravdu, ty fotky samozřejmě připomínají něco z Divokého západu. Když Jirka přinesl
ten plášť a to tlusté lano, tak to jinak ani dopadnout nemohlo... :mrgreen:
Obrázek
The last cowboy in Silesia... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 16 pro 2020, 21:15

Poslední kovboj ze Slezska :? , každá ta série (z lesa, planina) má správnou atmosféru :) . Stejný subjekt, a pokaždé jinak :? . A BW tomu dodává patřičný nádech :?

přidám ještě jeden lístek

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 17 pro 2020, 01:20

alda: ten krotitel větrů alias poslední kovboj to lano musel ukrást z Titaniku :mrgreen: :? Jinde tak tlusté lano není třeba :mrgreen: Lozit přes ploty sem vzdal asi tak před dvaceti léty, mám na to těžkou p...l :lol:, musím si vzít příklad co se musí udělat pro dobrý záběr :?
Ještě se zeptám proč GR? Nedávno isaac dával super nabídku na Sony 6000. Tuším za 12 nová i se zárukou. To GR z druhé ruky nemá šanci konkurovat. Jak se zbavím ještě některých objektivů sám o něčem takovém přemýšlím. Proto si rád poslechnu důvody.
isaac: lístky i hřbitov :? Boskovice trochu znám, bydlel tam strýc. Ale už je to strašně dávno, co sem tam byl. Párkrát sem jen projel, ale nepřibrzdil sem... Naši jsou z okolních dědin u Starého Hrozenkova :). Zásoby třeba udržovat v dostatečné výši, navíc teď hrozí rychlý úbytek!!!
Ještě jedna víkendová...
Obrázek
A ještě jedna letní z koryta Bečvy v létě 2017 s P 16-85 o kterém přemýšlím, že jej pošlu dál, koupený s K-3II, ale prakticky nepoužívaný, asi tak 2-3 roky leží jen ve skříni...zatím sme se neskamarádili
Obrázek

JoV
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od JoV » 17 pro 2020, 06:59

Prihodím nejaké krajinné detaily z letných Nízkych Tatier. Každý úplne iný. Ten prvý by mohol byť skôr v kategótii zátišie, ale toto vlákno zjavne znesie všeličo. :)
Obrázek
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 17 pro 2020, 08:20

isaac: Další z tvé sbírky osamělých lístků :?.
kp0: Také si myslím, že k tomu tlustému lanu by slušela kotva, s tou by se krotily větry
úplně jinak... :mrgreen: A jak pravíš, pro dobrý záběr musí fotograf i přes plot skočit, nic
nemůže být překážkou... :wink:
A proč GR? Protože Ricoh :mrgreen:. A proč ne 6000? Protože Sony :mrgreen:.
Ale vážně, pokud já sám bych si nepořídil nějakou značku foťáků, tak ji nebudu
ani doporučovat nikomu v rodině. A Sony to opravdu není. A jinak ten člověk chce
za to GR II 6 tisíc, samozřejmě si to pojedu prohlédnout a vyzkoušet (Zlínsko) a podle
toho se rozhodnu, zda vzít, či ne. Já sám GR nemůžu mít kvůli absenci hledáčku, ale
12leté holce, která je zvyklá šimpanzit po displeji z mobilu to vadit nebude. No a pokud
ji focení vydrží i do dalších let, tak ji nasměruji do Fuji... :mrgreen:
Námrazová i družení motýlů se ti opět povedlo :?.
JoV: Máš pravdu, toto vlákno již dávno není nekompromisně jen o krajinném detailu.
Stalo se takovým odlehčeným, kecacím koutkem, pro pár jedinců, co nijak neřeší ani
techniku, ani kvalitu fotek. A pokud nám to někdo nezarazí a nevyhodí nás, tak tu rád
budu i nadále... :mrgreen:
Obrázek
Po skončení focení byl parťák vysmátý (i já). A už to tu nebudu plevelit těmito fotkami... :mrgreen:

JoV
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od JoV » 18 pro 2020, 07:42

Toto cvakol syn pred pár rokmi na Hrone. Orezom som v rámci možností upravil kompozíciu.
Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 18 pro 2020, 20:18

jov: tatranské a tatranská houba??? :? syn asistoval při úklidu nebo to někde vypláchla povodeň :lol: :? poslední co mě napadlo je pohodlný rybář :mrgreen:
alda: vysmátý krotitel :? Sony se mi líbí protože umí i pentaxácké objektivy. Nebylo by nutné tolik investic, to že to nebude extra rychlé ani super ostré ve 400% náhledu :mrgreen: je mi jedno... ale třeba mi nebude sedět...uvidíme časem.

poslední mlžnomrazivá
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 19 pro 2020, 09:06

JoV: Hronovská :?.
kp0: Mražené stromy :?. Tak v dnešní době je fajn, že si už snad každý fotograf
může vybrat co mu bude vyhovovat pro jeho způsob focení. Je sice pravda, že
to většinou stojí hromadu prachů, ale každá sranda něco stojí... :mrgreen:
Obrázek

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 19 pro 2020, 10:35

nemalujte čerta na zeď...

Obrázek

...šoupněte s ním do křoví

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 19 pro 2020, 16:16

like: Mohl jsem si hlavu ukroutit, než jsem toho čerta v křoví identifikoval... :mrgreen: Obrázek

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 19 pro 2020, 21:17

isaacasimov píše:
16 pro 2020, 21:15
Poslední kovboj ze Slezska :? , každá ta série (z lesa, planina) má správnou atmosféru :) . Stejný subjekt, a pokaždé jinak :? . A BW tomu dodává patřičný nádech :?

přidám ještě jeden lístek

Obrázek
prijemna bokehovka aj farby :) ....a ja pridam jednu dnesnu namrazenu ;)
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 20 pro 2020, 18:22

A do prdele, už tu Ostravskou fotku tady mám, tak šup a vyměnit, omlouvám se... :shock:
Obrázek
Tak jednu lesní...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 20 pro 2020, 21:17

Byl jsem pár dní mimo bydliště, spousta pěkných fotek od všech v BW i barvě :) :? , hezké podívání :? . Pofotit se mi podařilo, sice počasí spíše dušičkové, ale díky aspoň za něj :) . Karta se už kopíruje, tak aktuální fotku přidám později.

přidám jednu ze začátku prosince

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 21 pro 2020, 08:07

isaac: Pěkná halúzková... :?
Obrázek
Nádražní...

Odpovědět

Zpět na „Fotografování“