Krajinný detail

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Krajinný detail

Příspěvek od kp0 » 24 srp 2020, 23:24

alda: další pěkná fotka ze života :? , většinová populace sotva stihne normální střih :) a mužská část je vděčná za účes styl prachovka :lol:.
To je kůň do tahu nebo pro zábavu :?
isaac: stínový bodlák i zalomená veverka :? .
Červené si občas dám, ale spíš z Blatnice vozím rýňák, ptal sem se jen ze zvědavosti, jestli nechlemstáme z jedné bečky :lol: :lol: :lol: Cestou k našim se stavím u některého z těch malých vinařů a veznu celý karton, dva.., aby neco ve sklepě bylo.
Obrázek
hafoš okurkožravý, zvládne jich i několik za sebou :lol:

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 25 srp 2020, 06:46

kp0: To jsou děcka cigánů, co se vrátili z Anglie, jsou drzí a oražení...
Koní hlava patří koňu jezdeckému a tedy zábavnímu... :mrgreen:
Pes, požírač okurek... :mrgreen: :?
Obrázek
...sedmero vrabců (krkavce jsem už dlouho neviděl)...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 25 srp 2020, 17:03

Pěkný koník aldo :) :? , a máš pravdu, je hodně mohykánů a bude ještě více :) , podařený záběr vrabčáků na plotě, krkavce je možné zhlédnout v TV počas každých zpráv :) .

Hezký kokřík (?) kp0, měl jsem ho před labradorkou, velký aristokrat :) , v 22.00 se sebral, odešel na výlet, vrátil se ve 04.00 hod. ráno, od bláta, vápna, plný bodláků... :) , čistil jsem ho do 06.00 a jel plynule do práce, ale úžasný dobrák, létal venku s děckama, nikdy nikomu neublížil. Mám ho namalovaného nad sebou od P. Rampíra (výborný letecký ilustrátor).
K tomu víno : v tom Blatelu mívají občas excelentní Rulandské Modré, já jsem spíše na červené tak +- 10:1.
V žádném případě neurazí ani jejich jakostky bez přívlastků. Malovýrobci jsou super, ale někdy je problém s trvanlivostí vína (resp. stabilizací), proto mám zásadu č. 1, koupit a vypít :) . Ale těch beden jsem vždy brával pro jistotu více, z čehož pramení zásada č. 2, doma musí aspoň 30 ks lahví :) . Když nastala ta show s karanténou, zvýšil jsem limit na dvojnásobek :) .

Přidám ještě 2 motýlky z chalupy. Černé paví očko je jen naznačeno v levém horním rohu, opět Olym 75-300mm.

Obrázek

sampoalphascan
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sampoalphascan » 25 srp 2020, 20:07

kp0 píše:Isaac: díky za info, oly kreslí pěkně! Pentaxácká 55-300 mi dává při horším světle desaturované a ploché obrázky :(. Motýl super, hafík vypadá spokojeně :? Od koho je ten Merlot? Taky jezdím na víno do Blatnice Obrázek
alda: reportáž zajímavá, vypadá to na bohatší čtvrť, samý koncernový vůz, žádný nízký model :), kocour si dává do ňufáčku :?
Obrázek
zvěř poslední dobou nemám žádnou, tak aspoň slunečnici, musela mít vidiový vrták, ale ten sem nenašel, asi ho někdo ukradl :)
Na takový fotky byl dobrej 18-250 od pentaxu, teď s ním fotí děcko. Škoda že už ho nedělají a ani v bazarech nebývá. Nějaká 55-300 (kterou teda mám) se může jít tak leda klouzat.

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 26 srp 2020, 10:02

isaac: Motýle opět za 1. :?
Obrázek
...létající potkani na dlažbě... :mrgreen:

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 26 srp 2020, 17:59

Moc pěkný pohled aldo na holuby, zároveň vyniká krásné náměstí v NJ :) :?

Zkusím pohled na lístek na starém mostě v BW, aldo ber to jako expert na BW prosím s rezervou, je to převod z barvy s mírným ořezem a mírným doostřením lístku. Foceno Olym 75-300mm, na základních 75mm :) .

Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 27 srp 2020, 20:13

isaac: Tož to jsi mi udělal radost s tou černobilkou, je moc povedená :? .
A s tím expertem na BW jsi mě fakt dostal, málem jsem spadl ze židle... :lol:
Obrázek
Tak nějaké to dobytče...

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 27 srp 2020, 22:09

Dík aldo :) :? , BW fotky děláš výborně (vč. poslední :) , taky jsem tyto sochy kraviček někde fotil), většina členů z analogové doby tak s BW začínala (včetně mně), má svoje kouzlo a dle mého přispívá k rozvíjení představivosti ( jako například - kniha x filmové zpracování). Ale to by bylo na dlouhou debatu a asi by se mnou hodně členů v dig. době nesouhlasilo. Je to individuální záležitost, já momentálně zkouším občas s Olym v rámci svých možností BW přímo z aparátu, zvláště ten Pen-F dovoluje toho hodně v nastavení.

Zítra mám v plánu půl dne volna, snad to vyjde :) , a možná se mi podaří odebrat na mou oblíbenou Drahanskou vrchovinu :) , ale to ukáže až ráno :) . Přidám pohled do koruny kaštanu, paprsky světla umožnil kouř ze sousedního pozemku :) . Opět však pouze převod z barvy do BW.

Obrázek

kp0
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kp0 » 27 srp 2020, 23:03

alda, isaac: rozjeli ste se ve velkém tempu, ani nestíhám sledovat, zajímavé obrázky :? doplňující informace jsou taky super...

isaac : pes okurkožravý :mrgreen: patří sousedům, baví mě sledovat s jakým nadšením likviduje okurky, lepší jak jít do kina :lol:

zavést limit na počet flašek ve sklepě mě nenapadlo, ale nápad to není vůůůůbec špatný!!! Doba je zlá, zákazů zase přibývá, třeba udělat zásobu na zimu a pomoct vinařům vyčistit sklep pro další úrodu. Trvanlivost neřeším už hodně dlouho, řekl sem si, že archiv zakládat nebudu, stejně to neumím, radši vždycky ověřím, jestli se už nezačíná některá flaška kazit :):). Poslední dobou sem nenarazil na špatné víno od malých ani velkých výrobců. Díky za tip, stavím se tam a vyzkouším tu jejich modrou rulandu. Já mám poměr bílé-červené obráceně :).

sampo: díky za podnět, když se budu dívat po nějaké bazarovce, ale to by musela být extra náhoda

Obrázek
Technicky i jinak nepovedený odbarvený cvak se starým těžkým Ačkovým 300mm objektivem z ruky asi ze 40-45m za dost silného větru... při mojí chatrné vazbě očekávaný výsledek... vrátil sem se k němu jen pro zábavu, když sem viděl vrabčáky. Variace na sedmero vrabců, zde sedmero špačků :).

JoV
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od JoV » 28 srp 2020, 05:35

Pre zmenu zase trochu farby - na pni v Raji.
Obrázek

alda
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od alda » 28 srp 2020, 08:41

isaac: Průsvit kaštanem za 1* :?.
kp0: Sedmero ptáků mi spíše než špačky připomíná kvíčaly a nebo ořešníky, ale tím si nejsem jistý...
JoV: Pňový detail :?
Obrázek
...dva hafíci a dvě kozičky... :mrgreen:

toulavej54
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od toulavej54 » 28 srp 2020, 11:08

Obrázek
Synci , vy řádíte ...

alda
V.I.P.