http://www.stevehuffphoto.com/?s=Olympus&searchsubmit=
třeba zde:
http://www.stevehuffphoto.com/wp-conten ... t-Edit.jpg
Moderátor: Moderátoři
jojo, presne to isté tvrdili začiatkom 20-eho storočia "veľkoformátnici" o ľudoch, ktorí objavili ("full frame"!!!) Leicu.Klingo píše:Mna len zaraza,ako by mohol sudny clovek,ktory to s fotografiou mysli vazne,vobec uvazovat o olympuse.
Nepletu-li se, tak i při nastavení vyšší clony si foťák při ostření odcloní. V tom případě měl OMD nasazen seťák, zřejmě 14-42/3.5-5.6, a K30 měla nasazenou 35/1.4. To je skutečně velký rozdíl v množství světla (ca 3EV!!), které objektivem vstupuje do foťáku a je vyhodnocováno buď AF modulem (u DSLR) nebo přímo na čipu (mirrorless).fakt píše:Kamarád měl půjčené na víkend OMD. Pro porovnání jsem mu půjčil svoji K-30.
Jediné, co rušilo kvalitu měření, byl objektiv. On měl seťák a já jej nemám, takže dostal Sigmu 35/1,4. Na seťáku nastavil po přepočtu cca stejné ohnisko a clonu (zde by se dalo také diskutovat). Při dobrém osvětlení to takový rozdíl nebyl... Ale ouha v místnosti, ve které bylo málo světla. Tam už Oly neostřil a P neměl problém.
Asi by to chtělo stejné sklo pro přesné porovnání, ale zase jsme fotily se starým LowEnd tělem K-30, které stojí polovinu, než porovnávané tělo od Olyho.
viď prvú stranu tohoto vlákna - to ma primälo zapojiť sa do tejto diskusie, keďže moje skúsenosti sú diametrálne odlišné a pri troche vôle sa výstupy z Olympusu m43 a Pentaxu APS-C zasa až tak nelíšia (samozrejme v rámci limitov daných fyzikou). Aj s tou spomínanou hĺbkou ostrosti sa dá pekne pohrať, často musím aj 45-ku cloniť, aby bolo ostré všetko, čo chcem (viď napr. "mini strom" v galérii - aj by som ho nalinkoval, ale nejako som to nezvládol, logika galérie ide úplne mimo mňa).Klingo píše:Síce nemám omd ale chvílu som si s tým pofotil a mám epl-3.Výsledok-výborný marketind-blbý aparát.Fakt je to úplne nahovno a nikdy by som nevymenil.Na nejaké hranie s hĺbkou ostrosti môžeš zabudnúť.Jediný prínos vidím pri wildlife,kde užiješ krop.Tlačítka malé,hladáčik hrôza.Výstup napriek marketingu použiteľný max do 400 iso.Môžu tvrdiť čo chcú.Ani rozdiel vo veľkosti oproti pentaxu nieje takmer nijaký.Jednoznačne na to zabudni.Keď už mirorlrss,tak fuji.
Tuto informaci nemám. Pokud to tak je, chtělo by to pro porovnání opravdu identická skla.Jan67 píše: Nepletu-li se, tak i při nastavení vyšší clony si foťák při ostření odcloní. V tom případě měl OMD nasazen seťák, zřejmě 14-42/3.5-5.6, a K30 měla nasazenou 35/1.4. To je skutečně velký rozdíl v množství světla (ca 3EV!!), které objektivem vstupuje do foťáku a je vyhodnocováno buď AF modulem (u DSLR) nebo přímo na čipu (mirrorless).
Pokud si někdo chce otestovat nějaký jiný systém a nasadí seťák s průměrnou až podprůměrnou světelností, pak se nemůže divit, že AF v horších světelných podmínkách nefunguje.