Příspěvek
od Miro2 » 29 led 2019, 13:03
2Jindras: Nový Zéland,Peru-Nazca a Mayská města, to není nesplnitelný sen, těch 100kKč by tě to vyšlo s nějakou cestovkou, průvodcem atd. Když si koupíš letenku s předstihem (20-30kKč), sbalíš se do baťohu a nebudeš moc náročný na ubytování, dá se to zvládnout ani ne za polovinu. Záleží samozřejmě jak dlouho tam chceš pobýt.
2richard_strouhal: Izrael je super, můžu doporučit. Za pár týdnů se tam chystám, už podruhé. Doporučuju se podívat na letenky z Bratislavy do Ovdy. Dají se pořídit někdy i kolem 1000Kč. Nakoupil jsem s měsíčním předstihem pro 2 osoby, zpáteční + zavazedla + výběr místa za celkem cca 5000Kč. Sice je to Ryanair, ale do Izraele se neletí naštěstí moc dlouho, tak se to dá přežít.
Kontroly při odletu jsou v Izraeli hodně přísné, to si člověk začne vážit Schengenu a toho, jak se můžeme volně pohybovat po Evropě. Posledně mě tam kontrolovali tak důkladně, až mi rozbili foťák. Urvali dvířka prostoru pro baterii u K-3II (všechno co šlo rozdělali a rentgenovali, prohlíželi...). Nicméně po výměně několika emailů a třičtvrtěroce mi škodu uhradili.
Pentax - nějaká krabička, která chytá světlo, moc tomu nerozumím....