Pěkné téma na procvičení

, tak si dovolím taky zkusit trochu obsáhleji šáhnou do paměti:
- úplně první byla Etareta po otci (od ní si odvozuji svoji náklonost k Olympusům OMD - vzhledově

)
- první mnou pořízený aparát byla tehdy obvyklá Smena
- někdy v polovině 80. let to byla Beirette(ta je ve stavu nového kusu i s krabicí)
- začátkem 90. let kinofilmové kompakty od Fuji s mechanickým přetáčením filmu (krásné fotky z aerosalonů v Paříži a jiných akcí)
- ve druhé polovině 90. let první kinofilmová zrcadlovka od Canonu(dodnes plně funkční i s bateriovým gripem)
No a po roce 2000 už začala pro mě éra digitální:
- Olympus C2500L
- Minolta dimage z1
- kompakty od Kodaku, Panasonic FZ 50 a další UZ
- první kompakt od Pentaxu OPTIO Z10
- první dig. zrcadlovka od Nikonu D3100
- poté už zrcadlovky od Pentaxu K-5II a K-50(včera jsem si je v mrazu hezky užil

)
- dig. kompakty Canon G11, Fuji X30
- poslední snad na delší dobu 3 Olýci a 1 Panasonic z třídy MFT
Všechny aparáty jsem si ponechal, některé kinofilmové kousky se podařilo synkovi před cca 25 lety trochu upravit

, ale aspoň drží pohromadě. Manželka má občas pár poznámek k množství(objemově), což často vede k zajímavým debatám zase např. o množství obuvi a jednom páru nohou atd. Kdo je nějakou dobu ženatý, tak to asi taktéž zažil

. Tímto děkuji svému NTB(a vzorně vedené databázi fotografií) a QNAP vč. Zoneru za nápovědu

.
Asi jsem téma prvního aparátu trochu rozšířil, takže mým prvním aparátem byla Smena v pořizovací ceně tehdejších 300,- Kčs.
Dobré světlo a zábavy při focení všem.