Peter Olekšák, ktorého som tu už spomínal, mal predvčerom smolu - aby zachránil seba, musel pustiť z ruky K-5 s nasadeným Tamronom 90. Pre tých, ktorým Facebook nevonia, tu je opis jeho vlastnými slovami:
"Niekedy sa musí človek rozhodnúť v zlomku sekundy. Keď som dnes (13.3.)padal zo 100m skaly v Prielome Hornádu v masíve Ihríka, podvedome som pustil foťák z ruky, aby som sa mohol zachytiť o konár borovice, čo rástla pod bralom (keď som spadol do vodopádu v Malom Kyseli, foťák som nepustil a držal nad hlavou).
Keď sa mi foťák skákajúc po skalách stratil z dohľadu, už som sa s ním rozlúčil. Našiel som žľab, ktorým som sa spustil až k rieke Hornád a tam som ho na terase nad riekou našiel. Obitý z každej strany, poškriabaný display, niečo sem tam drhne, ale funguje.
Na konci sú fotky foťáku, ktorý prežil cca 100m pád po skalách a funguje - na oderkoch je vidieť, že telo je z kovu a to ho asi zachránilo pred úplným rozbitím.
Ja som len smutne pozeral, ako mi pred očami skáče po skalách 1300€. Pritom šťastný, že tam neskáčem ja. Vďaka Bohu."
Komu FB nevadí, tu je odkaz aj s fotkami:
https://www.facebook.com/peter.oleksak. ... 441&type=1