A teraz trochu k téme - jedna z vecí, pre ktoré mám Pentax rád je, že vytvára okolo seba komunitu výborných ľudí. Keď som sa asi pred 15 rokmi prvý krát prihlásil na odber PDML, tak som čumel. Viac, ako hocičo iné mi to pripomínalo veľkú virtuálnu rodinu so všetkým, čo k tomu patrí, teda aj rôznymi prekáračkami a pod. Prevážna väčšina sú to správni ľudia, s ktorými je radosť stretnúť sa aj osobne. Vďaka jednému členovi som sa napr. dostal do Computer History múzea v Mountain View mimo normálnych otváracích hodín, keďže tam robí jeho žena.

Mimochodpom, jeho návšteva by mala byť "povinná" pre všetkých počítačových maniakov, je tam všetko: prvé PC, Apple Lisa/Macintosh, Next Cube, Cray I, Connection Machine, prvý Google vyhľadávač, "you name it". A 5 minút cesty od neho je Googleplex, ktorý je zaujímavý sám o sebe.
S ďalším členom sme sa stretli na Novom Zélande, kde nás zobral na farmu veterných elektrární a doniesol so sebou zaujímavé kúsky od Pentaxu - prvý krát som mal napr. možnosť fotiť s hviezdičkovým objektívom.

V obidvoch prípadoch stačilo napísať, že človek sa niekam zbiera a hneď dostal kopec informácií a ponúk. V tých časoch "bežala" väčšina členov výhradne na Pentaxoch, teraz majú okrem nich aj Olympusy alebo Fuji alebo Nikony, podľa toho, čo kto potrebuje, ale atmosféra (aj ľudia) zostali rovnakí. A o tom to je - v tomto je pre mňa pridaná hodnota značky Pentax. Na toto fórum som naďabil vďaka tomu, že ho na inom fóre spomenul duves (za čo mu patrí moja vďaka). A vôbec som nebol prekvapený, že atmosféra je tu veľmi podobná, ako v PDML. Možno to nejako súvisí aj s názvom Pentax Friends.
Ospravedlňujem sa za siahodlhé litánie, ale mal som proste potrebu to napísať. Vďaka za pochopenie.