Ahoj Pxpriatelia!
Potrebujem rýchlu info-radu. Neterke sa chystáme kúpiť k osemnástke nejaký kompakt foťák, už som aj vyselektoval čosi zo starších ( Canon ixus 220 hs, Sony WX5 ), keď práve dnes došla akciová ponuka na Optio VS20. Aké máte kto skúsenosti s Px kompaktmi? Tento nový model má veľmi lákavý objektív, takže ho uvažujem zaradiť do výberu.
Dík vopred.
Optio VS20
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
Re: Optio VS20
ja som dostal od brata starý Pentax Optio E30 ( má okazené vrátka na baterku)
je to asi iní tireida. Ale pýtal si sa na kompakty všeobecne. Tak môžem povedať, že ten môj má fakt parádny objektvív - ostrí, kontrastný. Málo podobných kompaktov som videl. jednoducho sa ovláda (aj všetky režimi) dobre vyriešené manuálne ostrenie - na rýchle akcie, rýchlo sa k tomu dostanem a veľká hlbka ostrosti zachraňuje. AF stačí na nejakú pózu pred foťákom
je to asi iní tireida. Ale pýtal si sa na kompakty všeobecne. Tak môžem povedať, že ten môj má fakt parádny objektvív - ostrí, kontrastný. Málo podobných kompaktov som videl. jednoducho sa ovláda (aj všetky režimi) dobre vyriešené manuálne ostrenie - na rýchle akcie, rýchlo sa k tomu dostanem a veľká hlbka ostrosti zachraňuje. AF stačí na nejakú pózu pred foťákom

od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited