Příspěvek
od fahrus » 14 črc 2011, 09:33
Zdravím,
mám výše uvedené Eizo EV2333, které jsem kupoval prakticky přesně před rokem. Taky jsem vybíral monitor do cca 8tis a nakonec za něj dal asi 12tis potom, co jsem si řekl, že kvalitní monitor vydrží dlouho a kdyžuž do něčeho musím pořád koukat, tak ať je to pro oči co nejpříjemnější...
Mám pro Vás pár postřehů - je na Vás, jakou jim dáte váhu při rozhodování.
- výborné podsvícení
- fantastický kontrast (a to takový, že detaily, které jsou naprosto zřetelné na jiném monitoru nelze rozeznat)
- velmi variabilní stojan, který umožňuje zvednout monitor výše než je obvyklé (velmi oceňuju)
- barevný rozsah sRGB mi stačí, protože AdobeRGB by vidělo skutečně jen minimum jiných uživatelů (vesměs jen grafici) a ani moje tiskárna by rozšířený gamut nebyla schopna zužitkovat
- repráčky jsou šumítka vhodná tak tak k internetovému telefonování
- monitor má výborné nastavení už z továrny (prakticky netřeba kalibrovat)
- obraz má dlouhou dobu odezvy - tzn. že akční hry nebo filmy se můžou občas zdát rozmazané (já hry nehraju, na filmy mam TV, ale vyzkoušel jsem to na testu monitoru a je to skutečně hodně markantní)
- uvítal bych 16:10, ale to je dnes těžko sehnatelný produkt (v rozumné cenové hladině)
- senzor okolního osvětlení je relativně dobře nastavený
- občas mi zlobí detekce pohybu před monitorem (možná je to někde nastavené) - někdy se není schopen probudit ze spánku po příchodu člověka a musí se kliknout ... prostě malichernost
- nehřeje (ve srovnání s Lenovo L220x, které máme v práci a je mi z něj teplo do obličeje)
- předpotopní OSD menu (do kterého stejně nemám důvod lézt)
Jelikož vyžaduji vysoké rozlišení, tak jsem docela dobrý Dell 2209WA tehdy z výběru vyřadil...
Zvažte i fakt, jak často měníte monitory...
Rozhodnutí je na Vás, držím palce.
Pentax K-30 a Pentax K10D + Sigma 10-20/4-5,6 + Pentax DA 18-55/3,5-5,6 + Pentax DA 18-135/3,5-5,6, Pentax FA 50/1,4 + Sigma 105/2,8 macro + Pentax DA* 60-250/4 + Pentax FGZ 540