Stativ v příručním zavazadle
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stativ v příručním zavazadle
Zdravím, máte někdo aktuální zkušenost se stativem v příručním zavazadle do letadla? Mám http://www.manfrotto.com/product/8374.5 ... Integrated a nejsu si jistý, jestli mi jej nevyhodí (dřív jsem létal s miniaturním 20 cm po složení a ten byl v pohodě...). Díky.
Re: Stativ v příručním zavazadle
Největší s čím jsem byl v éroplánu je Velbon Ultra MAXi SF. Proč ho chceš mít v příručním? Jediný rozumný důvod jaký mě napadá je, že cestuješ hodně nalehko a bereš jenom příruční, aby ses odbavováním další bagáže nemusel zdržovat.
Mam obavy, ze ta s tym vratia na check-in. Asi bude dost zalezat na osobe, ktora kontorluje prirucnu batozinu. No ratal by som s tym, ze ti to daju minimalne vylozit a budu ho kontrolovat, ci sa s tym nebodaj neda strielat. Ja lietam s giottos 9351, no ten ledva natlacim do velkej batoziny. Radsej by som ti odporucil kupit velky stativ ak uz nejaky nemas a vozit ho vo velkej batozine.janmiklin píše:Zdravím, máte někdo aktuální zkušenost se stativem v příručním zavazadle do letadla? Mám http://www.manfrotto.com/product/8374.5 ... Integrated a nejsu si jistý, jestli mi jej nevyhodí (dřív jsem létal s miniaturním 20 cm po složení a ten byl v pohodě...). Díky.
Každopádně bych s přikláněl k tomu neriskovat problémy a pak nahonem(už se nastupuje do letadla)něco řešit.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jste me prekvapili,ja totiz leckde cetl,ze stativy jsou v pohode Ted mam jen tento stativ a jde mi o to,ze po Evrope s nizkonakladovkama checkinovane zavazadlo nepouzivam. A toto se v pohode slozene i do Ryanair zavazadla vejde. Hm :-/
Edit: teď jsem našel tohle, kdyby to někoho dalšího zajímalo: http://www.akcniletenky.com/diskuze/vie ... lit=stativ
Edit: teď jsem našel tohle, kdyby to někoho dalšího zajímalo: http://www.akcniletenky.com/diskuze/vie ... lit=stativ
Hm.. Par rokov dozadu si mohol lietat s cim si len chcel (takmer), a vsetko bolo OK.. Dnes je to uz cele postavene na hlavu. Mnoho veci , ktore ti zabavia pri kontorle je mozne nakupit za nou. Pol litrovu umelu flasu vody neprenesies, za kontrolou kupis rovno sklenenu flasu s horlavym chlastom.. Je to len jeden velky bordel a casto zbytocna buzeracia, hlavne ak natrafis na iniciativneho blbca..
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Podle mne by stativ vadit nemel, ale zalezi opravdu na konkretni spolecnosti a hlavne na lidech. Nevim jak budes mit to zavazadlo velke ale nekdy byva u check-inu takova "schranka" kam ho musis narvat kdyz se jim nezda velikost a pokud tam nevleze tak pak by mohl byt mozna problem, nektere spolecnosti si na to docela potrpi.
Nejvetsi kontrolu jsem zazil v Londyne kde jsem si musel vyzout i sandaly, to uz byl fakt mazec
Nejvetsi kontrolu jsem zazil v Londyne kde jsem si musel vyzout i sandaly, to uz byl fakt mazec
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já se na to díval a tam je napsané (jak už to někdo popsal v odkazovaném fóru), že je zakázáno brát cokoli, co může být nebezpečné. Ale konkrétní náplň (jak opět někdo psal, i šálou můžeš někoho uškrtit...) je na tom člověku,co tam je. Já mám zkušenost třeba s tekutinama,někomu ta flaška s vodou nevadí, většině ano. Někomu nevadil sprcháč, jinému jo. Viděl jsem člověka v letadle s jakýmsi "pohárem", co měl asi 70 cm na délku a byl kovový se solidním bodcem,ale manikurní nůžky vyhazují pravidelně...cport píše:sam s tim zkusenosti nemam, radeji ho vozim ve velkem baglu a do prirucniho cpu tu drazsi techniku.
Abys predesel nejakym nedorozumenim, byt tebou udelam nasledujici:
- budto si prostuduji konkretni smernice popisujici, co se tam muze a co nemuze vzit a pri pripadnem problemu jim to ukazal
- nebo bych se dotazal dopravce, at se ti k tomu vyjadri. Pak bych se zaridil jejich pisemnym vyjadrenim ...
Napsal jsem na letiště (bo to je za to zodpovědné, ne společnost) a uvidíme,jestli odpoví...
Cimrmanek: jo,třeba Ryanair to docela žere,ale taky se může stát že natrefíš na někoho,komu to je jedno. Ale s velikostí problém nemám,ten stativ je složený malý.,..
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle oficiálních rozměrů by neměl být problém, protože maximální povolený rozměr je 55cm u všech a to ten stativ nemá. Jen jestli v tom nemáš ukrytou bombu To už bude záviset na konkrétních lidech u letadla.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
Jsou to magoři! Kámošovi sebrali z báglu karabinu, protože by ji mohl použít jako boxera (co naplat, že se mu do ní nevešla ruka), ale to, že má francouzskou hůl s kterou by někoho zabil 10x snáz, než tou karáblí, na to kašlali..
Pár dní před tou řízenou demolicí v NY jsme měli v letadle dokonce omylem i zavírací nůž a nikdo nic neřešil.. ..jo, kde jsou ty doby.
Pár dní před tou řízenou demolicí v NY jsme měli v letadle dokonce omylem i zavírací nůž a nikdo nic neřešil.. ..jo, kde jsou ty doby.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
Tož nevím, jaké máte stativy, ale můj má složený o dost víc než 55cm a do fotobatohu se rozhodně nevejde
Tam už kolikrát nechtějí vejít ani filmy..
Tam už kolikrát nechtějí vejít ani filmy..
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6