Prave sa doma hram s K20D a s K-7, DA*55, DA*200 a zabijam nudu

Zatial sa mi K20D viacej paci ergonomicky a aj tym, co z toho lezie, ale na druhej strane je K-7 ovela rychlejsie telo a to neporovnatelne

Btw.. ak niekto tvrdi, ze DA*55 je pomaly objektiv, velmi rad ho vyvediem z omylu

Je ovela rychlejsi od DA*16-50 a DA*50-135 a porovnatelne rychli s F50/1.7, mozno o cosi pomalsi, ale presnejsi

K20D som mal nedavno na kalibracii v Nemecku a s tymito dvoma sklami mi ostri uplne presne. S tymi co som mal predtym uz neviem, lebo som ich medzicasom predal. Aj toto ide vsetko prec, len sa s tym vytesujem, kym to vsetko este mam

Btw.. ta 200vka je delo

je to sklo, ktore mi kedysi chybalo za cias, kedy som fotil koncerty. AF na K-7 je s nim dost svizny aj v low light

Vzhladom k tomu, ze su to pevne skla, tak vystup z nich lezie viac nez dobry. K-7 ma sice dobre vymysleny uchop, ale jednoznacne mne na nej chyba grip. S gripom musi byt super

Zajtra s tym daco pofotim este aj vonku, ale z tej 200vky som uneseny

normalne mam chut ist nacvakat koncert

Hm, co by som este dodal? Aha.. aaaano, DA*60-250/4 je momentalne najrychlejsie Pentaxacke sklo, co sa tyka AF

Je to dane jeho kratkou drahou. Proste tam to lieta

tak toto su asi tak moje momentalne dojmy a pocity

Pentax nie je zly, ale ja mam zle skusenosti s Exaprom a Nemeckym servisom, koli ktorym mi praskli nervy a to je hlavny dovod preco menim znacku. Nemam proste uz v zaujme sa s nimi dalej dotahovat ak budem potrebovat nahodou v buducnosti daco opat vyriesit.