Pentax česká Wikipedia
Moderátor: Moderátoři
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pentax česká Wikipedia
Vážení přátelé.
Dostal jsem takový malý megalomanský nápad a to vytvoření Pentax Encyklopedie. Je to encyklopedie na způsob wikipedie, přesněji řečeno je to klon wikipedie.
Proč tvorba wikipedie?
Máme na interntetu a na našich stránkách spoustu informací o značce Pentax.
Ovšem tyto informace nejsou nikde jako celek, jsou to jen útržky, částečné informace, někdy dokonce nepřesné. Myslím, že by si značka Pentax takovou malou wikipedii zasloužila.
Wikipedia je již nainstalovaná zde http://wiki.pentaxfriends.eu . Ještě není zdaleka všechno nastavené tak jak bych chtěl, důležitá je pro mě spolupráce vás všech, jak co do informací, tak do spolupráce a podpory. Výhoda této encyklopedie je v tom, že můžeme tvořit všichni a nemusí to být hned, nemusí být za měsíc dva plná kompletních informací, můžeme na tom pracovat dlouhodobě a mít své malé informační království.
Jak se vám tedy líbí myšlenka encyklopedie Pentaxu?
Dostal jsem takový malý megalomanský nápad a to vytvoření Pentax Encyklopedie. Je to encyklopedie na způsob wikipedie, přesněji řečeno je to klon wikipedie.
Proč tvorba wikipedie?
Máme na interntetu a na našich stránkách spoustu informací o značce Pentax.
Ovšem tyto informace nejsou nikde jako celek, jsou to jen útržky, částečné informace, někdy dokonce nepřesné. Myslím, že by si značka Pentax takovou malou wikipedii zasloužila.
Wikipedia je již nainstalovaná zde http://wiki.pentaxfriends.eu . Ještě není zdaleka všechno nastavené tak jak bych chtěl, důležitá je pro mě spolupráce vás všech, jak co do informací, tak do spolupráce a podpory. Výhoda této encyklopedie je v tom, že můžeme tvořit všichni a nemusí to být hned, nemusí být za měsíc dva plná kompletních informací, můžeme na tom pracovat dlouhodobě a mít své malé informační království.
Jak se vám tedy líbí myšlenka encyklopedie Pentaxu?
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
Určitě je to dobrý nápad. Jen jsem zvědavý jak to bude probíhat v reálu. Jde mi o to, jak zajistit, aby tam byly opravdu správné informace... aby to potom někomu spíše neuškodilo než pomohlo
Tělo: Pentax K10D
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
hm, zajimave
akorat ja nemam o pentaxu prakticky žadne publikovatelné vedomosti
- ale na druhou stranu bych mohl byt první velký čtenář 

akorat ja nemam o pentaxu prakticky žadne publikovatelné vedomosti

K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vkramar@ já vím o této stránce, ale není česky. Navíc tato encyklopedie je jen nápad, musela by mít od lidí širokou podporu.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
...bdimitrov je super, ale je to je souhrn technickych dat... jasne, je to uzasny sbornik uzitecnych informaci.. ale na druhou stranu je to trochu odosobnene...
...myslim, ze Pentax je zalozen na emocich a proto by i informace mely byt tak prezentovany...
Zbynku, super napad... jedine, co me napadlo, kdy by mohla byt kolize je, ze by asi chtelo nejprve vymyslet organizovani tech info stranek... nesmi to byt chaoticke... hekticke...
...myslim, ze Pentax je zalozen na emocich a proto by i informace mely byt tak prezentovany...
Zbynku, super napad... jedine, co me napadlo, kdy by mohla byt kolize je, ze by asi chtelo nejprve vymyslet organizovani tech info stranek... nesmi to byt chaoticke... hekticke...
Pentax
-
- V.I.P člen
To MaZec:Konečně!!!!!!!!!!!!!Měl jsem podobný nápad už dříve,ale zároveň jsem neměl představu o tom jak je to složité, tak jsem tě nechtěl tím zatěžovat.Je to super.Jsem moc rád,že se s tím přichází.Zatím aspoň jako s návrhem.

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No když jsem asi před půl rokem byl nemocný, tak jsem právě chtěl napsat tak trochu nadstavbu - prostě posbírat na jednom místě odkazy na technické informace a umožnit přidávat komentáře a recenze k objektivům. Bohužel pak nějak nebyl čas a skončilo to v podstatě jenom rozcestníkem a asi už to nikdy nedotáhnu do původně zamýšlené podoby ... http://cihar.com/pentax-lenses/fjo píše:...bdimitrov je super, ale je to je souhrn technickych dat... jasne, je to uzasny sbornik uzitecnych informaci.. ale na druhou stranu je to trochu odosobnene...
Moje weby: fotky, blog, free software projekty, překládání přes web
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
Výbava: Pentax KP, DA 15 Limited, DA 21 Limited, DA 35 Limited, FA 50, DA 70 Limited, D-FA 100 Macro, M 150
-
- Pokročilý uživatel
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Jo tak. V tom případě bych byl pro vystavení na http://cs.wikipedia.org/wiki/Pentax.
-
- Pokročilý uživatel