Ja som bol uz v takom stadiu, ze som o odchode od Pentaxu uvazoval skoro kazdy mesiac a cim dalej tym castejsie
nakoniec sa vsetko na dobre obratilo a stale som pri Pentaxe. Ja osobne nemam ten pocit, ze by mi ine znacky dokazali poskytnut nieco viac. Ano, fullframe je super, aj AF maju lepsie, ale tak na Pentaxacke skla nedam dopustit. Tie nam mozu len zavidiet. Neviem, ja som pochopil to, ze technika so mna lepsieho fotografa nespravi, len mi to ulahci. Ak je Pentax technika uplne v poriadku, nie je co riesit a lezu z nej vyborne fotky bez vyhrad. Dokonca Nikonisti mi obcas zavidia ake mam jemne zrno na K20cke pri ISO2200 a ake prijemne farby. Stale aj po zvyseni cien si dovolim tvrdit, ze Pentax poskytuje najlepsi pomer/cena/vykon. Jasne, ze ak do techniky vrazim 5x viac bude lepsia, ale mne osobne ju moje ksefty nezaplatia. AF Pentaxu je mozno shit, ale s poriadnymi sklami nie je problem ani za slabeho svetla a ak je telo vs objektiv v poriadku, lezu z toho viac nez pouzitelne fotky. Ak ma niekto problem s AFkom, odporucam mu servis
a myslim to vazne! Hm a co sa tyka DR, tak v RAWe si mozem dovolit aj prepal a v pohode to skorigujem. ETTR rulez
a nakoniec fotka s uplne hnusnym bokehom, strasnou kompoziciou, hroznou pletovkou, dokonca zle zaostrena s objektivom hadam starsim nez som ja, ktory hrozne aberuje, obycajna momentka priamo z fotaku, popichana nevesta ruzami, ale stale plna optimizmu, ktory nesmieme stracat ani my