Hromadný úprk od Pentaxu?
Moderátor: Moderátoři
Re: Hromadný úprk od Pentaxu?
Petreh, jám mám dlouhodobou os. zkušenost jen s Canon 40D a musím číct, že na statické scény jsem odpad měl rozhodně menší (špatným AF) ale to samé platilo i o Pentax K100DSuper nebo K20D - jedině jednou se špatným objektivem. Jinak na statické scény ostření bylo vždy OK. Druhá věc je špatné seřízení FF/BF a to se může objevit na každém DSLR systému. Problémy nastávají u nestatické scény kde byl dnes již starý 40D na tom lépe než dnešní stroje. Ještě líp na tom byla D300s kterou jsem fotil asi rok ( Nikkor 300/2,8) a 3D tracking je SUPER věc na objekty v pohybu.
Dnes má každý možnost zajít si vyzkoušet foťák do krámu + weby jsou plné fotek a ukázek a existuje mrtě videí s porovnáním AF a pod. a tak nechápu ty nářky na barvu trávníku
Dnes má každý možnost zajít si vyzkoušet foťák do krámu + weby jsou plné fotek a ukázek a existuje mrtě videí s porovnáním AF a pod. a tak nechápu ty nářky na barvu trávníku
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A kdo že to teda všechno prchá od toho Pentaxu? Já jen abych věděl kolik přesně je ta hromada..
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Významný člen
Ono s tým trávnikom je to ta že aj my ostatný máme skúsenosti z canikonom a nie práve dobré .Ja na 50d som mal problém zaostriť raz pred a raz za a z d5100 to bolo podobné ale na ňom boli seťáky .S tou 50d som to skúšal asi dva mesiace ale nikon šiel z domu behom týždňa .
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
prchol som verejne iba ja. ale ja nie som standardna vzorka (videl som este jeden - dva inzeraty)
co som skusal narychlo vecer po tme ten vylepseny AF modul z D4s v D750 pri nabrezi, tak to ostrilo bez zavahania a presne na vsetky body s 50/1,8G.
K3jka v takychto podmienkach ostrila sice vahavejsie a pomalsie (s FA sklami) ale tiez presne.
co som skusal narychlo vecer po tme ten vylepseny AF modul z D4s v D750 pri nabrezi, tak to ostrilo bez zavahania a presne na vsetky body s 50/1,8G.
K3jka v takychto podmienkach ostrila sice vahavejsie a pomalsie (s FA sklami) ale tiez presne.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A ten kinofilm + 31Ltd. si necháš jako vzpomínku na starý dobrý časy? Ty nikónisto
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- V.I.P člen
Veď 31tka je na predaj... Som ju aspon zahliadol niekde... AJ o nej uvažujem... Ale chce to nahromadiť prostriedky
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
FA31 je vyborne sklo, podla mna ani Sigma 35/1,4 ART nema taky specificky prejav. Pozeral som redukcie na PK-Nikon, ak som to spravne pochopil tak tam musi byt aj opticky clen a jedine manualne ostrenie. V tomto pripade tu FA31 predam a musim nahradit niecim...
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
To Hilda:
Vůbec nebylo mým úmyslem Ti zvedat tlak a zatěžovat Tvé androidní HW prezentací Bobkova názoru. Dnes jsem měl trochu více času a tak jsem kromě stránek PF zabrousil na Digiarénu a hle, jako první vyskočila na mne stránka, na kterou jsem zde dal link. A tak jsem zde chtěl jen poukázat, že podobnou problematikou se zabývají i majitelé dalších značek. Pentax K-x jsem kdysi koupil náhodně, jen tak jaksi mimochodem, při shánění Canona pro syna. Káixko mi sedlo do ruky na první touch a bylo vymalováno. Canon mi na dotyk sedí méně, ale také ním fotím a je to OK. K 30 se mi z počátku po vyjíti moc nelíbil, ale pak, když jsem ho vzal do ruky, jsem si ho posléze pořídil. Mám ho cca rok a dnes jsem se připojil k bedovej akcii Nepredám Pentax výbavu. To mi ale nebrání docenit kvality 5DMK3, vychutnat si příjemnosti A7R, či, jak se mi to stalo, když jsem se s tím poprvé setkal, skoro sednout na zadek z nikoňáckého (myslím, že se tomu tak říká) 3D trackingu. Anebo se potěšit pohledem na výstupy Jan67 Fujiny X-T1
Nota bene, O.Bobek vyslovill dnes v jiném vlákně ještě další názory ohledně Canonu, ale to už v rámci zachování světového míru tady raději linkovat nebudu
Vůbec nebylo mým úmyslem Ti zvedat tlak a zatěžovat Tvé androidní HW prezentací Bobkova názoru. Dnes jsem měl trochu více času a tak jsem kromě stránek PF zabrousil na Digiarénu a hle, jako první vyskočila na mne stránka, na kterou jsem zde dal link. A tak jsem zde chtěl jen poukázat, že podobnou problematikou se zabývají i majitelé dalších značek. Pentax K-x jsem kdysi koupil náhodně, jen tak jaksi mimochodem, při shánění Canona pro syna. Káixko mi sedlo do ruky na první touch a bylo vymalováno. Canon mi na dotyk sedí méně, ale také ním fotím a je to OK. K 30 se mi z počátku po vyjíti moc nelíbil, ale pak, když jsem ho vzal do ruky, jsem si ho posléze pořídil. Mám ho cca rok a dnes jsem se připojil k bedovej akcii Nepredám Pentax výbavu. To mi ale nebrání docenit kvality 5DMK3, vychutnat si příjemnosti A7R, či, jak se mi to stalo, když jsem se s tím poprvé setkal, skoro sednout na zadek z nikoňáckého (myslím, že se tomu tak říká) 3D trackingu. Anebo se potěšit pohledem na výstupy Jan67 Fujiny X-T1
Nota bene, O.Bobek vyslovill dnes v jiném vlákně ještě další názory ohledně Canonu, ale to už v rámci zachování světového míru tady raději linkovat nebudu
Naposledy upravil(a) likelayk dne 02 říj 2014, 23:12, celkem upraveno 2 x.
likelayk: kludne nalinkuj tu diskusiu o Canone, do tohto vlakna sa presne hodi, kedze si tu piseme v com je-nie je dobry pentax.
imho som si zapol ten 3D Tracking na D750 a skusal fotit cyklistov a neviem s tym zaobchadzat, neboli vsetky fotky ostre,toto si musim este poskusat ked nebudem furt v robote alebo na stavbe, nasi psi na dvore su vzdy k dispozicii
imho som si zapol ten 3D Tracking na D750 a skusal fotit cyklistov a neviem s tym zaobchadzat, neboli vsetky fotky ostre,toto si musim este poskusat ked nebudem furt v robote alebo na stavbe, nasi psi na dvore su vzdy k dispozicii
No bedo, on by ten prstýnek v MX v hledáčku s 50/1.4 vypadal taky trochu jinakbedo. píše: Nič sa neboj, pofotil som nejaké veci aj kombináciou MX+M50/1.4 (Full Frame!) a ani AF mi nechýbal.
Jan67
nasiel som dobru uzivatelsku recenziu http://www.rossharvey.com/reviews/nikon-d750-review
koho to zaujima, si moze precitat, ja som to iba na rychlo preletel, su tam plusy aj minusy, ziadny system nie je dokonaly. prekvapila ma ta FX verzia 35/1,8G, nepocul som este o nej, vyzera byt 1/2 velka oproti Sigme 35/1,4ART, ak je ta 35/1,8G dobra, hned si ju pobezim kupit.
koho to zaujima, si moze precitat, ja som to iba na rychlo preletel, su tam plusy aj minusy, ziadny system nie je dokonaly. prekvapila ma ta FX verzia 35/1,8G, nepocul som este o nej, vyzera byt 1/2 velka oproti Sigme 35/1,4ART, ak je ta 35/1,8G dobra, hned si ju pobezim kupit.
Ja ostávam.matak77 píše:A kdo že to teda všechno prchá od toho Pentaxu? Já jen abych věděl kolik přesně je ta hromada..
Nie som ochotný vyhadzovať zbytočné prostriedky za techniku, našťastie sa fotením živiť nemusím.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
prave som skusal rychlost/presnost AF-S na D750 v tmavej miestnosti v openspace (20metrov, svelo iba na jednom konci, na druhom tma) spolu s 85/1,8G.
odpadol som.
ono to ostri uplne presne a rychlo aj v tej tme aj na 20metrov - na telefon, na flasu koly, na klucku na dverach.
toto som teda este nevidel. skusal som viacej AF bodov aj mimo stredoveho.
neviem teda ako v takejto tme ostria Canony, ale Pentax K3 toto urcite neda.
video: ked je este ako take svetlo v miestnosti, tak kontinualne ostrenie AF-F automaticky preostruje presne a svizne, aj na male predmety, aj na listy na kvete, aj na sikmo natoceny monitor atd. (ale kto toci video na urovni samozrejme ostri manualne) - tuto Pentax K3 uz posobi ako parodia s AF. pozor, na videu je ale pocut jemny zvuk SWM motora, chce to externy mikrofon.
kto mate moznost a vas to zaujima, chodte si tu novu D750 vyskusat niekam do predajne.
odpadol som.
ono to ostri uplne presne a rychlo aj v tej tme aj na 20metrov - na telefon, na flasu koly, na klucku na dverach.
toto som teda este nevidel. skusal som viacej AF bodov aj mimo stredoveho.
neviem teda ako v takejto tme ostria Canony, ale Pentax K3 toto urcite neda.
video: ked je este ako take svetlo v miestnosti, tak kontinualne ostrenie AF-F automaticky preostruje presne a svizne, aj na male predmety, aj na listy na kvete, aj na sikmo natoceny monitor atd. (ale kto toci video na urovni samozrejme ostri manualne) - tuto Pentax K3 uz posobi ako parodia s AF. pozor, na videu je ale pocut jemny zvuk SWM motora, chce to externy mikrofon.
kto mate moznost a vas to zaujima, chodte si tu novu D750 vyskusat niekam do predajne.
Lennyl: Taková otázka pod čáru - k čemu je to dobré? Fotíš v tmavé místnosti na vzdálenosti 20 metrů? Jaké fotky si tím představuješ tvořit ve výsledku?
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
ja som pochopil, že lennyl testuje AF pri slabom svetle, nie, že chce fotku černošky v tuneli