Omlouvám se všem, kterým vadí, kam se diskuze dostala, ae podle mě je velice podnětná a zajímavá.
K mým dřívějším fotkám. Dříve jsem se snažil (asi jako všichni) dávat co nejkrásnější fotky, s kterými jsem si samozřejmě hodně hrál i potom v PC. Dnes, protože se už necítím tak úplně plnohodnotným členem PF, tak se snažím dát pouze sem tam něčím zajímavou fotku třeba právě z míst, kam se normální člověk nedostane. Tudíž jsou to opravdu reportážní fotky. A ten kontroverzní papež... Já si právě naopak myslím, že na fyzických 400mm focených z ruky za podmínek jaké byly, je ještě velice slušná.
Co se týče akreditací. Sedmička má náklad 700 000 výtisků, nejvíc v republice. Dělí se na regionální mutace, prostřední část je celostátní. Přesto má pražská redakce problém dostat akreditace na velké koncerty před pódium, typu Depeche Mode. V Brně zatím problém nebyl, ale dostat třeba akreditaci na mistrovství světa motorek je dobrý boj, protože ji uděluje ne okruh ale pořadatel (Dorna) a můžu Vás ujistit, že žádný amatér ji rozhodně nikdy nedostane. A zvláštní akreditaci na startovní rošt dostalo jen 5 fotografů z ČR. Ale takových příkladů by mohly být desítky.
Informace o událostech. Názor, že o čem se všeobecně neví, tak lidi nezajímá... Nikdy v životě se nemůžeš dovědět o všem. Jak třeba zjistíš, že se vůbec koná nějaká tiskovka, otevírání, že přijede někdo známý... ? Do redakcí chodí denně stovky nabídek, pozvánek a k tomu se normální člověk nemůže dostat.
Máte pravdu ve výběru fotografií. Fotografie vybírají editoři, kteří často nevědí o focení nic a je s nimi neustálý boj. Pojem jako zlatý řez je pro ně neznámý. Takže už jsem vzdal fotit portréty kompozičně zajímavě, protože vím, že stejně fotku říznou na střed a diskuzi nepřipouští, protože oni přece vědí, co lidi chtějí.
A poslední.. Rachot závěrky.

To je jedna z m´ála věcí, která mě na D3 štve. Rámus dělá opravdu pořádný a velice mi chybí

Chtělo by to tichý režim jako u Canonu. Takže když se fotí právě divadlo, tak buď při opravdu hlasitých scénách nebo při potlesku. A fotí se samozřejmě hlavně při představeních, protože v menších městech je svátek, když přijede nějaké známé divadlo či herci a žádná zkouška se nekoná.
How