Hromadný úprk od Pentaxu?
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hromadný úprk od Pentaxu?
Však už se všichni těšíme, až nám ukážeš nějakou super fotku, kterou by Pentax nezvládnul 

Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
To Laurel-a už si počul o takej veci ako seriove snimanie. Krucinal,ked viem,ze sa idu nasadzovať prstene,dam seriove a drzim. Preto je u svatby nutnost dve tela a byť pripraveny.Vsetko sa da,len treba chciet.Taka k3 ma 8s/s a neverim,ze sa neda stihnut co potrebujem
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
matak77: zasa klopes na nespravne dvere
ja nie som ten, co sa stazuje ze mu usiel daky zaber kvoli AF, ale som sa raz dobre vyspal a hlboko sa zamyslel nad nesmrtelnostou chrusta a kupil som si co sa mi pacilo a fotky budem take iste ako predtym bez vrazdy z rodinnych kruhov 

Naposledy upravil(a) lennyl dne 02 říj 2014, 08:02, celkem upraveno 1 x.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
lennyl:
take jsem premyslel dat tam continualni ostreni a jen cekan na ten moment a vypalit.
Ale v tmavych podminkach je to asi nemozne.
Kazdopadne, pises dat tam serii fotek...
Neni to tim, ze bych to neumel pouzivat, ale obecne nejsem zastanvem serioveho foceni.. to radsi dvakrat macknu.
Nevim proc, ale proste mam pocit, ze spustit na ne kulomet seriovky neni to rave orechove.. to radsi cekam na moment co chci..
Ted me napadlo, ze mozna to zpozdeni AF dela blesk, kterej promita tu infra sit a podle toho zameruje... mozna nastavit bleskna plnej manual a nechat fotak at si meri pres sve zelene svetlo.
Urcite mas pravdu ze know-how je dulezite a vim ze se mam jeste hodne co ucit.
to klingo: ano cetl jsem manual a vim co je to seriove snimani a ze K-3 ma 8s
take jsem premyslel dat tam continualni ostreni a jen cekan na ten moment a vypalit.
Ale v tmavych podminkach je to asi nemozne.
Kazdopadne, pises dat tam serii fotek...
Neni to tim, ze bych to neumel pouzivat, ale obecne nejsem zastanvem serioveho foceni.. to radsi dvakrat macknu.
Nevim proc, ale proste mam pocit, ze spustit na ne kulomet seriovky neni to rave orechove.. to radsi cekam na moment co chci..
Ted me napadlo, ze mozna to zpozdeni AF dela blesk, kterej promita tu infra sit a podle toho zameruje... mozna nastavit bleskna plnej manual a nechat fotak at si meri pres sve zelene svetlo.

Urcite mas pravdu ze know-how je dulezite a vim ze se mam jeste hodne co ucit.

to klingo: ano cetl jsem manual a vim co je to seriove snimani a ze K-3 ma 8s

Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
lennyl: ja nepsal a ani nemyslel pouze AF 

Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
laurel: ked uz riesime ze co nestiha Pentax AF vo vyhrotenych situaciach, tu svadbu si fotil v akej velkej tme? pri obrade ani v kostole som nemal nikdy taku tmu, aby som pri prstienkoch/bozku musel praskat blesk, pri K5 az K3 (teda co som mal ja, K30 som nemal) nie je problem ani ISO 3200.
nedavaj kontinualne ostrenie, to si narobis este viac problemov, normalne AF-S, seriove snimanie High, vyber si vhodny AF bod podla kompozicie, cakaj na zaciatok akcie a priebezne si namackavaj spust nech to ostri a daj plnu palbu 6-8 fotiek, uvidis, vsetko budes mat na jednicku. - proste ako to pisal aj Klingo
nedavaj kontinualne ostrenie, to si narobis este viac problemov, normalne AF-S, seriove snimanie High, vyber si vhodny AF bod podla kompozicie, cakaj na zaciatok akcie a priebezne si namackavaj spust nech to ostri a daj plnu palbu 6-8 fotiek, uvidis, vsetko budes mat na jednicku. - proste ako to pisal aj Klingo
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
matak77: tak teraz sa idem hanbit do kuta
budem sa musiet sakra posnazit,aby som vydoloval riadny pop up 3D efekt z FF snimaca a novych skiel co zatial dobre nepoznam, lebo aj pri DA*55/50-135/FA31/FA77 to islo slusne a ze si teda zasluzim tu dezerciu od Pentaxu 

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
lennyl.. konkretne minulou sobotuy.. skalni hrad Sloup... jedine co tam bylo bylo okno do dvora, takze minimum svetla a pak par svicek.. takze rekneme extremni tmave misto.. bohuzel u nas v kraji velice populatni.. figi muze rici, urcite zna.
Samozrejmne pri takovychto podminkach radsi pouziji stredovy bod, ktery by mel byt nejlepsi pro AF.. ale i tak...
jak ti to priblizit.. dal sjem ISO 1600, cas 1/100, f/1.8 a na fotaku poradna tma... proste fakt minimum svetla.
dalo by se rici ze bez blesku nefotitelne... zkusim doma najit DNG a dam sem an nej odkaz abys dokazal ohodnotit.
Samozrejmne pri takovychto podminkach radsi pouziji stredovy bod, ktery by mel byt nejlepsi pro AF.. ale i tak...
jak ti to priblizit.. dal sjem ISO 1600, cas 1/100, f/1.8 a na fotaku poradna tma... proste fakt minimum svetla.
dalo by se rici ze bez blesku nefotitelne... zkusim doma najit DNG a dam sem an nej odkaz abys dokazal ohodnotit.

Naposledy upravil(a) laurel dne 02 říj 2014, 08:27, celkem upraveno 1 x.
Pentax FF MX + 50/f1.7
Jsi skutečně přesvědčený, že se skly jako 18-35, 31, 55 nebo 77 je možné v této situaci na K3 vybrat libovolný bod?lennyl píše:
... vyber si vhodny AF bod podla kompozicie, cakaj na zaciatok akcie a priebezne si namackavaj spust nech to ostri
Podle mých zkušeností ostřily všechny ostatní body kromě středového v horších světelných podmínkách hůř.
Jan67
Laurel,ani ja nepouzivam seriove,ale to jedine z dovodu,ze svatby prakticky nefotim. Ale ta funkcia tam nieje na srandu,pamatam si podobnu debatu ako teraz o af aj o zalostne slabom seriovom snimani,ze pentax je nahovno,nic sa neda stihnut lebo to ma iba tri zabery za sekundu. Potim prisli nove tela z ostrenim na urovni konkurencie a naraz ticho. Tak sa ty isty prudici teraz vrhli na af,ked uz px so seriovym konkurenciu predbehol.S tym neurobime nic,ludia su taki.Vravi sa ze nieje zle ked sa neda ale ked sa nechce.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
laurel: no jo, niektore situacie su potom fakt na slučku. mne sa raz stalo pri odčepčení po pol noci, ze si mladi vymysleli iba sviecky a som to zabalil (K20D s DA16-45/4), dal som par fotiek na vysoke ISO a nechal expozicne nasvieteny hlavny motiv (mladomanzelov) a odsumil a doostril az RAW v pocitaci.
blesk by uplne zabil atmosferu. kameraman tam saskoval so svetlom na kamere. toto mi pomohlo pri ostreni (sme sa dohodli dopredu).
alebo su aj ine pracovne postupy, blesk na druhu lamelu, kratky cas kludne aj pol sekundy, vyssie ISO na prekreslenie pozadia, ide o to co ches dosiahnut. treba skusat, ziadny fotak neni dokonaly ani u konkurencie, ako tu poznamenal aj cport.
blesk by uplne zabil atmosferu. kameraman tam saskoval so svetlom na kamere. toto mi pomohlo pri ostreni (sme sa dohodli dopredu).
alebo su aj ine pracovne postupy, blesk na druhu lamelu, kratky cas kludne aj pol sekundy, vyssie ISO na prekreslenie pozadia, ide o to co ches dosiahnut. treba skusat, ziadny fotak neni dokonaly ani u konkurencie, ako tu poznamenal aj cport.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
no jedine co me napada je taky ze clovek nemusi mit spravne nastaveny fotak a jeho funkce..
Je mozne, kdyby to mel clovek nastavene jinak, tak se foti lepe..
klingo:
seriovku jsem zkusil na oteviracce lancome v praze, kde nebylo az tak zle se svetlem, ale jak jsem zmackl spoust, tak misto 8s to najednou cvakalo, jak kdyz to dodelava, a to to bylo nastavene na highspeed serial.
Takze jsem to prepnul na single a fotil stejne jak predtim.
Je mozne, kdyby to mel clovek nastavene jinak, tak se foti lepe..
klingo:
seriovku jsem zkusil na oteviracce lancome v praze, kde nebylo az tak zle se svetlem, ale jak jsem zmackl spoust, tak misto 8s to najednou cvakalo, jak kdyz to dodelava, a to to bylo nastavene na highspeed serial.
Takze jsem to prepnul na single a fotil stejne jak predtim.

Pentax FF MX + 50/f1.7
Tady pomůže LV nebo mirrorless.laurel píše: jak ti to priblizit.. dal sjem ISO 1600, cas 1/100, f/1.8 a na fotaku poradna tma... proste fakt minimum svetla.
Jan67
Jan67: sigmu 18-35 som nikdy nemal, neviem zhodnotit vykon. ale pri DA15, Sigme 30/1,4, FA77 ziadny problem ani s krajnymi bodmi. bud som mal vyborne vzorky tiel, alebo si tak sadli s tymi konkretnymi kusmi skiel.
...DA*55 ma vytacalo v nepravidelnych intervaloch aj cez den.
...DA*55 ma vytacalo v nepravidelnych intervaloch aj cez den.
Nevím, jestli jsi nepřehlédl důležitou část otázky: "v horších světelných podmínkách"
Jan67