Jo přesně na to dpreview jsem koukal. A akorát potvrzuješ do puntíku co jsem napsal. Nikde jsem neřekl že 7déčko válcuje pentaxe rozdílem třídy. Jen jsem opnoval že v něčem je Canon lepší. V čemž mi evidentně dáváš za pravdu.qwert píše:od GT40: Víš ani jeden z nás nemá podmínky na to aby udělal objektivní srovnání K5 a 7D, ale můžeme se třeba podívat někam kde už to někdo udělal... Já navštěvuji dpreview.com... A ejhle ten 7D asi musí být taky v mnoha věcech před K5, když má lepší skóre...
No nechcel som sa miešať do debaty, ale predsa by ma zaujímalo, aké dípírevjuvkom Ty navštevuješ . Lebo na mojom dípí má 7D o 1% lepšie hodnotenie ako K5 . Inak povedané rozdiel 84% a 83% je jedna stotina celku. A keď na mojom dípí komparujem, tak som zistil že 7D je lepšia v 5-tich položkách a K5 je lepšia od D7 v 4 položkách. Dve položky sú zhodné. Ale v tých podstatných - prečo vlastne foťáky kupujeme (aby boli pekné obrázky ) ako je kvalita obrazu v raw, kvalita obrazu v jpeg, výkon na vysoké ISO je lepší K5. Dokonca ospevovaný kanónovský metering and focus acccuracy má K5 rovnaký ako d7
To nebol dobrý príklad na tému Pentax vs Canon. Skús ešte raz.
Celkově vychází líp. Což je taky pravda, těsně ale je to tak. Na druhou stranu rozdíly mezi hodnocením zrcadovek tuším nejso tak dramatické. A procentový rozdíl bude asi běžná věc. Zkoumat to ale teď nehodlám. A narovinu je mi úplně jedno který z těch foťáků má o bod více. K7d stejně nemám. Mám čtyřícítku a padesátku a za pár šupů ultrasonickou padinu a ultrasonickou stovku makro. K tomu blesk a jsem vysmátej. Na dobrém AF mi záleží takže mám co víceméně chci. Nikde jsem ani nenapsal že v té recenzi Canon obrazově Pentax poráží. Takže ať hledám jak hledám nenacházím žádný spor. Na co bych si soukromě vsadil je to že AFko v praxi za nejrůznějších podmínek bude u toho Canonu lepší - ačkoliv teoreticky dostali stejné hodnocení. Ono asi i testování na dpreview má svou míru a své hranice.