jen tak - flejm

Moderátor: Moderátoři

GT40

Re: jen tak - flejm

Příspěvek od GT40 » 05 říj 2011, 22:51

qwert píše:od GT40: Víš ani jeden z nás nemá podmínky na to aby udělal objektivní srovnání K5 a 7D, ale můžeme se třeba podívat někam kde už to někdo udělal... Já navštěvuji dpreview.com... A ejhle ten 7D asi musí být taky v mnoha věcech před K5, když má lepší skóre...

No nechcel som sa miešať do debaty, ale predsa by ma zaujímalo, aké dípírevjuvkom Ty navštevuješ . Lebo na mojom dípí má 7D o 1% lepšie hodnotenie ako K5 . Inak povedané rozdiel 84% a 83% je jedna stotina celku. A keď na mojom dípí komparujem, tak som zistil že 7D je lepšia v 5-tich položkách a K5 je lepšia od D7 v 4 položkách. Dve položky sú zhodné. Ale v tých podstatných - prečo vlastne foťáky kupujeme (aby boli pekné obrázky :wink: ) ako je kvalita obrazu v raw, kvalita obrazu v jpeg, výkon na vysoké ISO je lepší K5. Dokonca ospevovaný kanónovský metering and focus acccuracy má K5 rovnaký ako d7
To nebol dobrý príklad na tému Pentax vs Canon. Skús ešte raz.
Jo přesně na to dpreview jsem koukal. A akorát potvrzuješ do puntíku co jsem napsal. Nikde jsem neřekl že 7déčko válcuje pentaxe rozdílem třídy. Jen jsem opnoval že v něčem je Canon lepší. V čemž mi evidentně dáváš za pravdu.
Celkově vychází líp. Což je taky pravda, těsně ale je to tak. Na druhou stranu rozdíly mezi hodnocením zrcadovek tuším nejso tak dramatické. A procentový rozdíl bude asi běžná věc. Zkoumat to ale teď nehodlám. A narovinu je mi úplně jedno který z těch foťáků má o bod více. K7d stejně nemám. Mám čtyřícítku a padesátku a za pár šupů ultrasonickou padinu a ultrasonickou stovku makro. K tomu blesk a jsem vysmátej. Na dobrém AF mi záleží takže mám co víceméně chci. Nikde jsem ani nenapsal že v té recenzi Canon obrazově Pentax poráží. Takže ať hledám jak hledám nenacházím žádný spor. Na co bych si soukromě vsadil je to že AFko v praxi za nejrůznějších podmínek bude u toho Canonu lepší - ačkoliv teoreticky dostali stejné hodnocení. Ono asi i testování na dpreview má svou míru a své hranice.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

GT40

Příspěvek od GT40 » 05 říj 2011, 23:20

Jsem rád že přili yoli a Alenka pač z některých reakcí jsem si už chtěl dávat transfúzi. Vážně nechápu ten povyk. Tady jsem přišel protože jsem Pentax míval a taky proto že ho mám stále rád. Pročtěte si to znovu a zjistíte že s Canonem jsem původně vůbec nezačal. Jen jsem pochválil Sonku pač na mě udělala dojem. Evidentně jsem zhřešil, když jsem se v jednu chvíli zastal Canonu v tom co jeho jest. Na rovinu říkám že mám 40 a 50D a ty jsou podle testů svýma snímačema a obrazovým výstupem někde v propadlišti dějin. A nemám s tím problém vím to a nevadí mi když mi to někdo řekne. Mým potřebám stačí a především jak jsem několikrát řek hlavně k tomu mám slušná skla. V kombinaci s nimi si pak v podstatě nemám nač stěžovat.

Takže to tak neprožívejte, hoďte nohy do tepla a nebo do gumáků a jděte fotit. Jinak to tady bude působit dojmem zamindrákovaného doupátka o které se nesmí níkdo ani slůvkem otřít natož argumentem.

Na několik mých slušných otazek stále nepedala žádná odpověď :) Zřejmě z taktních důvodů:)

No a na závěr: Jardo klidně mi ten BAN dej, pokud se to tady totiž takhle dělá, ani mě to nebude mrzet. Hlavně to bude vypovídat o zdejích poměrech. Jak se k tomu postavíš je tvoje věc a tvoje svědomí. Nebudu tě přesvědčovat, že jsem to sotva já, kdo překročil hranice slušného chování. Jsem jenom rád, že se najdou i Pentaxáci, kteří mají odcloněno. Srdečně je tímto zdravím a přeju dobré světlo a pěkné snímky s Pentaxem, Canonem, Sonkou čímkoliv... Všechni mají své chyby ale všichni taky umí rozdávat radost. :wink:

GT40

Příspěvek od GT40 » 05 říj 2011, 23:29

TOHO TROUFALCE GT40 ZASTŘELTE, DŮKAZY SPALTE, STOPY ZAMEŤTE !!! :D :lol: :lol: :lol:

KDOŽ JSI BEZ VINY ZENITEM HOĎ.

Joj, že ta diskuze ale umí "pěkně zahřát zvětšovák", co? :wink: :D

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 05 říj 2011, 23:34

Jo už jsem pár banů rozdal, zatím jen za spamování reklamou.

U tebe je to poprvé co jsem o tom uvažoval z čistě estetických důvodů. Mám k svému Canonu kladný vztah a bojím se že mi ho narušíš.

qwert
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od qwert » 06 říj 2011, 07:48

Toto je od GT40:
...ani jeden z nás nemá podmínky na to aby udělal objektivní srovnání K5 a 7D, ale můžeme se třeba podívat někam kde už to někdo udělall... Já navštěvuji dpreview.com
... A ejhle ten 7D asi musí být taky v mnoha věcech před K5, když má lepší skóre... :wink:
Nikde jsem neřekl že 7déčko válcuje pentaxe rozdílem třídy - toto je dobré
Nikde jsem ani nenapsal že v té recenzi Canon obrazově Pentax poráží - toto ešte lepšie
Na co bych si soukromě vsadil je to že AFko v praxi za nejrůznějších podmínek bude u toho Canonu lepší
Ono asi i testování na dpreview má svou míru a své hranice.

Trochu Tvojich poznámok som si dovolil. A musím konštatovať že: perfektné. A precízne. Lepšie to nenapíše ani Putin. A ten sa vyzná 8)
Daj sa na politiku, máš ohromujúci talent. Podľa mňa ak začneš teraz, za 3-4roky si vo veľkom bazéne.
PS1: to neznamená, že nemáš pravdu v čiastkových tvrdeniach, hodnoteniach a výrokoch a v monohom by sa dalo s Tebou súhlasiť

PS2: sory zdeny. Neodolal som aj napriek Tvojmu doporučeniu. Už fakt nebudem :)
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)

GT40

Příspěvek od GT40 » 06 říj 2011, 08:25

elho_cid píše:Jo už jsem pár banů rozdal, zatím jen za spamování reklamou.

U tebe je to poprvé co jsem o tom uvažoval z čistě estetických důvodů. Mám k svému Canonu kladný vztah a bojím se že mi ho narušíš.
Jestli je to tak, tak se bojíš jen sám sebe.

GT40

Příspěvek od GT40 » 06 říj 2011, 08:41

qwert píše:Toto je od GT40:
...ani jeden z nás nemá podmínky na to aby udělal objektivní srovnání K5 a 7D, ale můžeme se třeba podívat někam kde už to někdo udělall... Já navštěvuji dpreview.com
... A ejhle ten 7D asi musí být taky v mnoha věcech před K5, když má lepší skóre... :wink:
Nikde jsem neřekl že 7déčko válcuje pentaxe rozdílem třídy - toto je dobré
Nikde jsem ani nenapsal že v té recenzi Canon obrazově Pentax poráží - toto ešte lepšie
Na co bych si soukromě vsadil je to že AFko v praxi za nejrůznějších podmínek bude u toho Canonu lepší
Ono asi i testování na dpreview má svou míru a své hranice.

Trochu Tvojich poznámok som si dovolil. A musím konštatovať že: perfektné. A precízne. Lepšie to nenapíše ani Putin. A ten sa vyzná 8)
Daj sa na politiku, máš ohromujúci talent. Podľa mňa ak začneš teraz, za 3-4roky si vo veľkom bazéne.
PS1: to neznamená, že nemáš pravdu v čiastkových tvrdeniach, hodnoteniach a výrokoch a v monohom by sa dalo s Tebou súhlasiť

sory zdeny. Neodolal som aj napriek Tvojmu doporučeniu. Už fakt nebudem :)
Vídíš jak to pěkně ladí, žádný rozpor. Hlavně si do hledáčku neber věty oponetnů, pač bys zjistil, že těm to občas skřípe jak starý stativ. Podtrženo sečteno beru to jako pochvalu, klidně můžeš založit fan page ;) Pouze bych tě narovnal v tom, že jsem myslí, písmem i objektivem demokrat. Takže na těch stránkách mě s "vládou jedné strany" a s "jediným názorem a pravdou" nespojuj.

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 06 říj 2011, 09:19

GT40: Tak rozumne si začal a teraz to tu spamuješ a mútiš vody, pripomínaš mi Ludka B. Boj o slovíčka, kto kedy čo napísal, lepšie povedane zkopíroval - prilepil. Myslím si, žeby sa kľudne mohli mazať reakcie, ako aj táto moja, ktoré nemajú s týmto friendovým sajtom nič spoločné a mazal by som aj fotky v galériach, ktoré neboli robené Pentax telom, alebo sklom, to nie je cenzúra to je sajt Pentax, nie Nikon, nie Kanon.....nie ephoto, nie digi, nie grafika...Ja si tiež nedovolím v rokovom klube pustiť Boba Marleya, ani nie žeby som dostal pod oko, ale nervem sa kde nepatrím, aj keď klub je otvorený všetkým :)
Pokračuj, ako si začal, vecne, prakticky najlepšie skúsenosťami...

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 06 říj 2011, 09:33

GT40 byl duplicitní ID jednoho z nás, kdo si chtěl hrát na Jekylla a Hydea. Tak jsem ho smazal. Byla to zbytečná provokace jen pro provakaci samotnou a už jen to, že si kvůli ní udělal nové ID ho usvědčuje. Jestli chce pokačovat tak může (jeho původní účet jede), ale bez schovávání se za alter ego.

johanes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johanes » 06 říj 2011, 10:15

... a hele agent provokatér ... to je jako ve špionážním filmu :D

... a já vůl to všechno četl :lol:

sorry za OT

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 06 říj 2011, 13:22

Váš tip?
Můj je elho... chcel to tu trochu oživit :D :D

GT40revival
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od GT40revival » 06 říj 2011, 15:03

Tak můj tip je, že se jednalo o Kajfika ;)

A když už je tady zakázáno hájit tu značku jejíž jméno se neříká, pokusím se obhájit alespoň proti obvinění na mou oosbu.
Jardovi jsem psal osobně. Už ví že jeho tip nebyl správný a nový nick měl zcela jiný (a v pravdě velmi prostý) důvod.
Tímto se omlouvám všem, které zklamalo, že netrpím žádnou poruchou osobnosti :) Nešlo o žádné alter ego.

Všem ostaním bych popřál dobré světlo a zároveň se i rozloučil. Gentlemana nedělá foťák ale nadhled a slušnost. A i kdybychom si tady roztrhali občanky, lepší fotografy to znás neudělá. :wink:

A trochu toho nadhledu :wink:

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 06 říj 2011, 16:00

Omlouvám se Romane za svůj díl na tom nedorozumnění.

Tak tě tu takhle nechám, ale mohl jsi prostě požádat o reaktivaci a ne tady vystupovat jako trollující anonym. To se prostě nedělá. Po tom výpadku ze začátku roku jsem měl nějaké žádosti o reaktivace účtů a nikdy s tím nebyl problém. Tím spíš že my dva se známe osobně a jsme skoro sousedi opravdu nechápu tvůj přístup. Rád bych ti ten původní účet reaktivoval, stačilo jen říct.

Reakce se smazáním GT40 byla možná přehnaná, ale vzal jsem to jako kudlu do zad od kamaráda a jednal jsem trochu v afektu.

GT40revival
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od GT40revival » 06 říj 2011, 18:52

Dík za tenhle férový přístup. Palec nahoru (proč už tu není tahle emoikonka?). Hlavně v galerii by se hodila. I když teď to alespoň nutí komentovat slovně.

Nebudem z toho dělat dál drámu :) Vyzkouším ten email pro starý účet, třeba se do něj ještě budu umět přihlásit. Dobré světlo lidi. Přichází moje oblíbené roční období tak doufám, že vydrží počasí a bude tady přibývat spoustu fotek plných sytých barev. ;)

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 06 říj 2011, 20:32

Ja už sa neviem dočkať, už ťahám turistické mapy...už v hlave plánujem výlety.

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“