takže žiadnu paniku prosím

Moderátor: Moderátoři
No neviem, keďže objektív mám stále v servise tak používam staré filmové a pozeral som údaje o starých, aj ponuku terajších. SMC skončilo, prerábajú všetko do HD (len môj amatérsky názor) a intervaly rokov počas ktorých boli objektívy vyrábané sa zmenšujú. Ja by som uprednostnil WR a tam ponuka naozaj nie je úplná. Naozaj nemám pocit že RICOH môže ešte DLHO ťažiť z terajšej ponuky.st. píše:...
Pentax podle mě bude čím dál víc "výklenková" značka a bude se profilovat jako tradiční výrobce zrcadlovek. V aps-c má nepřehlédnutelný a neobvyklý systém zajímavých objektivů, věřím, že z toho bude ještě dlouho chtít těžit.
No vidíš, já myslím, že současná zrcadlovka Sony 99 II tvoje zadání plní až mírně překračuje - to vše za pouhých 94.000 Kč.uray píše:Jenom dodatek k větě: sice teď řeším něco jiného než focení ale doufám, že za rok dva bude foťák který má:"Jsem přesvědčený, že dneší trh má nabídku, které dokáže vyhovět každému, kdo ví co opravdu potřebuje."
stabilizovaný FF snímač dotykový (otočný) displej, 10fps, rozlišení 15-20Mpix a velký el. hledáček.
Aktuálně mi z toho vychází kombinace SonyA7II a Olympus E-M5II ideálně v těle Pentax K20D (to mi sedlo do ruky akorát) s limited objektivy bez hřídele... no paráda.
S APS-C Pentaxu to vidím bledě, ale čas ukáže jestli zrcadlo bude na okraji nebo hlavní proud "lepších" foťáků...
podľa všetkého SMC neskončilo, ale ponechala si ho Hoya, tak museli v Ricohu vymyslieť náhradu...marian_r píše:SMC skončilo, prerábajú všetko do HD (len môj amatérsky názor)
hehe - je to "dělo", ale nemá dotykový LCD a moc velké rozlišení... navíc v objektivech moc není na výběr, resp. nové jsou ultra drahé a lepší staré se blbě shání... A9 je taky "mašina", nevím co se bude dělat za dva tři roky... 60fps 50Mpix ??hilda4sea píše:... No vidíš, já myslím, že současná zrcadlovka Sony 99 II tvoje zadání plní až mírně překračuje - to vše za pouhých 94.000 Kč.
Velmi zajímavé čtení. Jeho přístup k focení se mi líbí.Peter_M píše:Pekne 4/3 popísal Petr Bambousek http://www.sulasula.com/cs/tenerife-s-olympusem/
Kód: Vybrat vše
Focení na ISO 64 (Low) sice přináší jemnější podání s menším množstvím šumu, ale také za cenu menšího dynamického rozsahu a slabšího prokreslení detailů. Osobně preferuji ISO 200, pokud je to možné.