Příspěvek
od lennyl » 02 říj 2014, 07:34
ja som to tu uz raz spominal, ze mne AF na Pentaxe s tymi "spravnymi" sklami nerobil problem ani pri svadbach (K5, K5IIs, K3).
laurel: pre tuto konkretnu situaciu s prstienkami/bozkom si asi musis viac "vymakat" know how
1. dohodnut sa s mladymi nech sa neponahlaju (to uz asi robis)
2. urcite neist do extremne blizkych zaberov na f1,8, kde je HO kriticka, bohate staci odstup meter a pol pri vhodnom ohnisku a prasknut tam aj f2,8, na kreativne zabery mas pocas svadby casu dost inde
3. ide aj o nacasovanie, nakomponuj si scenu ako potrebujes, vyckavaj az pride k akcii, priebezne stale namackavaj zaostrenie a potom vypal seriove snimanie na High a mas cely dej napraskany aj na 6 dobre zaostrenych fotiek a no problemo
preco neodist od pentaxu: mojich par postrehov z D750 vs K3
1. musim si davat pozor aby som neutrhol bajonet pri vymene skiel, na Nikone sa otacaju opacne, casom si zvyknem
2. je par "drobnosti" ktore ma Pentax lepsie: najcastejsie pouzivane tlacitko kompenzacie expozicie ma Pentax umiestnene idealne, na Nikone si idem prst vykrutit
3. na Pentaxe si pri kontrole spravneho zaostrenia na LCD navolim zvacsenie 8x na jeden tuk, na Nikone to musim ako debil zvacsovat postupne (alebo som nenasiel ine nastavenie na fotaku,neviem)
4. na Pentaxe sa da nastavit odsumovanie na kazde ISO zvlast, Nikon to berie ako chcem/nechcem odsumovat a basta
5. zvuk zavierky je na Pentaxe K3 lahoda, Nikon praskne a ani tichy rezim neni tichy
atd. atd.
vsetko je za nieco, bud chcem vacsi snimac (FF) a zvyknem si na nove veci, alebo sa snazim zlepsit vedomosti vo vyuziti svojej stavajucej techniky a naucenych driftov (pokial sa mi teda zda kriticky AF v 10% pripadov a nejde to inak osefovat a je to pre mna dolezite, tak asi pojdem inde kde to ide, jedno aky nazov bude na krabicke napisany:-) )
EDIT: Limetky ako FA31 a FA77 mi ostrili super truper rychlo a presne, plus aj ta Sigma 30/1,4...moze to byt aj tym ze ostria cez srob. (naopak DA*55 si niekedy robila co chcela-uplny ulet, alebo Sigma 17-50/2,8 zasa nebola taka rychla s tym HSM celkovo ale presna bola vzdy)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN