Odcházím od pentaxu
Moderátor: Moderátoři
Diky . snad ano .. jelikoz vim co mi u pentaxu nevyhovuje, proto prechazim .. jinak bych zustal
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Tak D700 dnes doma Zatim nabijim baterky, ale na prvni odzkouseni je to to co jsem cekal. AF opravdu nesrovnatelny s cimkoliv od pentaxu a to nemluvim jen o rychlosti, ale presnosti. ISO 6400 krasne ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- Pokročilý uživatel
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
tak ked daco pofotis, posli dajaky raw, nech sa mozme vsetci tesit s tebou. Len to prosimta neporovnavaj s PX pretoze v tom segmente nic nemakolouch píše:Tak D700 dnes doma Zatim nabijim baterky, ale na prvni odzkouseni je to to co jsem cekal. AF opravdu nesrovnatelny s cimkoliv od pentaxu a to nemluvim jen o rychlosti, ale presnosti. ISO 6400 krasne ..
Dufam, ze na galerku na PFS nezabudnes a nieco pekne od teba uvidime.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Hele přeju ti ho a vzhledem k tomu, že už s K10D jsi dělal výborné fotky, tak u tebe určitě využití najde.
Jen mě štve, žes s tím přechodem začal svoje staré nádobíčko dost shazovat. Totiž napsat o K-7 že ostří hůř než D70 je nesmysl. Asi sis potřeboval ten výdaj něčím odůvodnit, ale tohle házení špíny sis mohl odpustit.
Jen mě štve, žes s tím přechodem začal svoje staré nádobíčko dost shazovat. Totiž napsat o K-7 že ostří hůř než D70 je nesmysl. Asi sis potřeboval ten výdaj něčím odůvodnit, ale tohle házení špíny sis mohl odpustit.
Nebylo to hazeni spiny, ale konstatovani .. ostri vyrazne pomaleji nez D70 .. a co jsem zkousel s FA 50 1.4 jak na k10d tak na K-7 tak zaostrit pri f 1.4 na AF alespon na oblicej aby tam vlezl cely clovek byl nadlidsky ukol, u D70 presne a bez problemu .. Ja bych od pentaxu neodchazel, kdybych pak nemusel doma nadavat u fotek, ktere diky AF sly do haje. Manualne za sera se ostri taky blbe v malinkem hledacku (kdyz srovnam s FF). Ja preju pentaxu, at s tim AF neco udela.elho_cid píše:Hele přeju ti ho a vzhledem k tomu, že už s K10D jsi dělal výborné fotky, tak u tebe určitě využití najde.
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
kolouch: Já můžu stejně tak konstatovat, že D80 ostří hůř než K10D. A v praxi jsem narazil na 2 takové případy. Ale do háje, nedá se to přece takhle zobecňovat. Je to vždycky o konkrétní situaci s konkrétním objektivem.
FA50 mám a potvrzuju, přesnost ostření není nic moc. Ale to je problém toho konkrétního objektivu a důvod proč je dneska na světě DA*55.
Při jedné příležitosti jsem K10 s FA50 půjčil známému (fotí s D200, předtím d70) a on si s ní chvíli hrál. Podle něj to nebyl nijak velký rozdíl oproti staré verzi 50/1,4 od nikonu (se kterou ale osobní zkušenost nemám).
FA50 mám a potvrzuju, přesnost ostření není nic moc. Ale to je problém toho konkrétního objektivu a důvod proč je dneska na světě DA*55.
Při jedné příležitosti jsem K10 s FA50 půjčil známému (fotí s D200, předtím d70) a on si s ní chvíli hrál. Podle něj to nebyl nijak velký rozdíl oproti staré verzi 50/1,4 od nikonu (se kterou ale osobní zkušenost nemám).
Ja to nechapu, tak kdyz kolouch napise svoje zkusenosti a jasne dodava, ze na to co potrebuje je konkurence vhodnejsi, tak proc se snim dohadovat, ze pro nekoho jineho tomu tak nemusi byt a je spatne, ze toto nevzal v uvahu. Co mu je po ostatnich, kdyz v jeho pripade mu to nepomuze a muze byt ukradene.
Nedelejme flame .. muj nazor je, ze pentax je skvely stroj, ma skvela pevna skla a urcite se s nim daji delat luxusni fotky. Pokud se ale musim na pentax spolehnout v horsich svetelnych situacich a jeste musim dodat spickovou praci, tak je to drina. Proto je pro me prechod ke konkurenci jednodussi volbou.
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Fa 50 je vyborny objektiv, ale az po zacloneni . na 1.4 slabe .. tak od 2 pouzitelny, ostry od f4
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Hele nechci to nějak hnát do extrémů, ale kolik ti prošlo rukama pevných objektivů s ohnisekem +-50?
Když jí srovnáš s EF 50/1,8 mkII tak se jakžtakž drží. Ale ve srovnání s Heliosem 44, smc-A 50/1,7, FA43, nebo DA*55 je to fakt zlý. A to se ten Helios dá koupit za 300, já ho měl od kámošky za drobnou výpomoc v domácnosti.
Když jí srovnáš s EF 50/1,8 mkII tak se jakžtakž drží. Ale ve srovnání s Heliosem 44, smc-A 50/1,7, FA43, nebo DA*55 je to fakt zlý. A to se ten Helios dá koupit za 300, já ho měl od kámošky za drobnou výpomoc v domácnosti.
-
- Pokročilý uživatel
elho_cid: Ja ti nevim, podle mne je FA50 taky vyborny, dluzno rict, ze nic vetsiho, jak A4 sem z nej nikdy nedelal a tu A4 taky jenom do 10 fotek. Zadny objektiv nemusi byt vylozene spatny, jde jenom o to jak velky vystup po nem chces.
Ty casto rikas, "to je spatny objektiv", "ten je zas vyborny", ale pro 90% ostatnich lidi je i ten "spatny" dost dobry
Ty casto rikas, "to je spatny objektiv", "ten je zas vyborny", ale pro 90% ostatnich lidi je i ten "spatny" dost dobry
V absolutní hodnotě není FA50 špatný a dokud to bylo moje jediný moderní pevný sklo, tak jsem na něj nedal dopustit. Ale pak přišly další objektivy a zkušenosti a FA50 u mě začala ztrácet na popularitě.
Je to portréťák z nouze, ale jak píše kolouch, na f2 je už použitelný. Da*55 je už na f1,4 nad touhle hranicí použitelnosti.
Je to portréťák z nouze, ale jak píše kolouch, na f2 je už použitelný. Da*55 je už na f1,4 nad touhle hranicí použitelnosti.