...chlapi do prkýnka...

co to furt melete...??
Uvedl jsem to, že v mém případě je to paradoxně nejvíce o ceně konkrétních sklech a jejich cenách ve srovnání s cenami skel Pentaxu... takže to není o nepřekonatelné nutnosti mít FF. Volba na starší 5D je mým vlastním rizikem, které podstupuji. A protože v tuto chvíli nemám žádnou výbavu, tak rozhodování zda například K-x + DA*55/1,4 za cca 28000 Kč nebo starší 5D (v ceně cca 20000) + EF 85/1,8 za 29000 Kč není až tak o ASP-C nebo FF, ale o ceně... OK, pevná 50/1,4 jej u PX o něco levnější, ale některá skla nemají u PX AF alternativu... u PX jsem si do budoucna vyhlédl krásný DA*200/2,8... ten lze sehnat kolem 23000 Kč... to samé sklo v L sérii u C seženete kolem 17-18000...
Já tím nikoho nenabádám pro emigraci... jen jsem byl prostě rozčarován, v jakých cenách mohu pořídit tu výbavu, která by mě vyhovovala u Pentaxe a u Canonu... a jak jsem už psal.. FF je jako příjemný bonus... ale FF zase řeší další věc ohledně úspory peněz... zamlouvají se mi skla Samyang. Poměr výkon/cena je na velmi dobré úrovni. Ale často se tu řeší, že bude problém s takovým sklem správně zaostřit s hledáčky cropových těl... a to i přes to, že PX má hledáčky na dobré úrovni.
Většina zde přítomných by si přála, aby PX začal dělat FF.. a to z různých důvodů... někdo pro to, že se od PX nedokáže odtrhnout a rád by měl pocit, že i PX má stroje v profi sféře, někdo proto, že má pěknou výbavu kvalitních FF skel a FF tělo by prostě bylo logickým vyústěním, někdo proto, že prostě FF chce...
Ruku na srdce... kdyby jste byli v podobné situaci a měli zkušenost s PX a znali by jste jeho nabídku a hlavně by jste si udělali v sobě pořádek v tom, co chcete fotit a rozhodovali jste se i pod vlivem financí... jak by to dopadlo...??
A věřte mi, že mě o peníze jde velmi... mám rodinu a vůbec to nebude jednoduché... být o dvacet let mladší a bez závazků (a bez průserů z minulosti) skočil bych do splátek a pořidil si pěknou sestavu... to ale nemůžu a tak to flekuji, jak se to dá... a kdyby se teď nenaskytla možnost, jaká se naskytla, asi bych o trošku slušné sestavě ani nemohl uvažovat... a i tak, než se to vše vyřeší, bude to chvíli trvat a budu rád, když se mi podaří mít zase s čím fotit do konce roku...
Takže popravdě... i když jsem tak možná nevystupoval, mám průsery, co jsem si nadělal v minulosti a poslední roky se je snažím více či méně úspěšně řešit. A za to si už i zasloužím pořídit něco, co mého koně dobře podpoří... pokud to někdo vnímá jako honění si ega či naivní představy o lepších snímcích, je to jeho problém.... a popravdě mi to přijde, jako bych tím pošramotil ego někomu jinému... a je mi to úplně jedno... je to můj kůň a nenechám si ho zkazit uťápnutejma kecama kohokoliv... i těch, co fotí 25 let a fotí stále stejně... za to já nemohu a nevím, proč bych to měl já odnášet...
Těm, co mě chápou nebo mě dokonce projevili přání k úspěšnému pokračování fotografování děkuji a vážím si toho... ostatní mi klidně vlezte na záda... kvůli vašim názorům rozhodně lépe fotit nebudu...