Hromadný úprk od Pentaxu?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: Hromadný úprk od Pentaxu?

Příspěvek od dus » 16 říj 2014, 17:29

Milý Miky, oprav ma ak sa mýlim, ale písal si tu niekedy (spolu s Hildom a pár ďalšími "skalnými" fanúšikmin Pentax) o fatálnych nedostatkoch tohto "systému" a o prechode k FF CaNikon ako o jedinom rozumnom riešení (dokonca si tvrdo pohanil aj 645Dv porovnaní s konkurenciou) - alebo som to bol ja? Pokiaľ tu v jednom kuse točíte argumentami proti Pentaxu tak si od vás prosím dôkaz v tej najjednoduchšej podobe. A tie svoje udičky, nech niečo dokážem najprv ja, si nechaj pre niekoho slaboduchejšieho.
K7, K5

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 16 říj 2014, 18:40

no - k žádosti o ukázku fotky z Pentaxí APSC zrcadlovky co by nešla odfotit kompaktem za 1/3 ceny - myslím, že např. tato by nešla --- nebo se mýlím?
Foto je jen výcvak ze srazu volkswagenů ...
K5 a starej manuální Sonnar 180/2,8, jistě bych našel spoustu dalších ukázek.
Obrázek

PS: fotka je skoro bez úprav - jen ořez a rámeček, kterej (prosím) neřešte - udělal jsem tak celou sérii z toho srazu.

... nebo tahle - zmršená přeostřením při kompresi na facebook - ale o to víc je to vlastně viditelné - to co kompakt nedá ...
Obrázek

... no - a teď se už těším na ty fotky z FF co neudělám se svojí K5 :-)
(PS: vím, že to - teoreticky - jde - ale chci vidět, jestli to bude fotka užitečná prakticky - nebo je výcvak k dokumentaci výhod FF) :-)
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 16 říj 2014, 18:55

Chlapci maj akorát silný řeči, vůbec bych se nesnižoval k jejich hře. Fotky jsou v galerii a je jich tam hodně co by nezvládnul sebelepší kompakt, nebo i kdejakej jouda s fůlfrejmem. Dál bych byl už dost osobní a injektivní a to nechci. Nemám náladu se dohadovat o něčem, co je nad slunce jasný.
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

vitezslavmalina
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od vitezslavmalina » 16 říj 2014, 19:01

Mě by třeba zajímalo jestli bych byl schopnej s DA15/4 nebo s jiným PX širokáčem udělat stejnou fotku.

https://500px.com/photo/31135195/love-& ... ra-k-byrne
https://500px.com/photo/42667280/untitl ... ra-k-byrne
https://500px.com/photo/76979871/an-ore ... ra-k-byrne

Kdybyste někdo měli podobnou scénu (krajinku s malou HO s lidma) focenou na APS-C, tak se moc rád mrknu, páč FF nechci, ale tyhle fotky fotit chci :-D
Nikon D610, 50mm/1,8, 85mm/1,8 ... Pentax K-30, 35mm/2,4
Pentax Program A, Alfo 28/2,8, Helios 44K-4
Ricoh GR
http://malinaphoto.cz/

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Želvák Bob » 16 říj 2014, 19:05

tu první s da15 nedáš určitě ...
druhou bys mohl ...

je to otázka poměru vzdáleností a HO při dané cloně.
Pakliže bude pozadí jako u druhé fotky na sta metrů za foceným objektem, klidně si můžeš i přiclonit. ;-)

Jinak - na toto si chci kouppit tu Sigmu 18-35/1,8 ART - s ní by to už jít mohlo.
Co jsem viděl fotky co z toho lezou - tak mi APSC stačí ;-)
Ale nebrat jako dogma - já nejsem "náročný uživatel"
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 16 říj 2014, 19:10

miky_lbc píše:
ady píše:fotku u ktorej je potreba v postprocese vytahovat o 5EV mazem uz pri foteni :D
Tohle je taková krásná věta, kterou ovšem většinas diskutijících pojídající recenze a testy přehlédne... nebo nepochopí :-).

Já třena na Canonech ocenuju, že jejich nákup je taková sázka na jistého koně. Lidi, co nemají více zkušeností napříč značkama tomu nebudou rozumět. Ale ony to jsou fakt takové dostihy. Canon v portfoliu v podstatě nemá problematického koně. Všechno mi od něj vždy fungovalo, více méně na 100%.

Nikon je super a přijde mi, že v některejch ohledech Canon fakt předhonil. Ale jistej kůň to neni. Támhle se maže čip, támhle nepřijde nástupce těla (D700 vs D800), támhle tamto. O třídu větší loterie je Pentax... tím ale zase neříkám, že ta loterie nemusí vyjít.

Slyšel jsem ale už spoustu žbrblání na D600, 610, 800 ale už i 750. Neslyšel jsem snad jedinej špatnej feedback na 5D3. Ty uživatelé jsou s ní prostě na max spokojení.
miky nehnevaj sa ale tvrdit, ze kupovat vei od pentaxu je loteria zavana riadnou demagogiou ak to tvrdenie nepodlozis faktami ..... a na zaklade osobnej skusenosti sa velmi zovseobecnovat neda....takze to prosim podloz nejakymi tymi udajmi, preco je to loteria ?

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 16 říj 2014, 19:16

vitezslavmalina píše:Mě by třeba zajímalo jestli bych byl schopnej s DA15/4 nebo s jiným PX širokáčem udělat stejnou fotku.

https://500px.com/photo/31135195/love-& ... ra-k-byrne
https://500px.com/photo/42667280/untitl ... ra-k-byrne
https://500px.com/photo/76979871/an-ore ... ra-k-byrne

Kdybyste někdo měli podobnou scénu (krajinku s malou HO s lidma) focenou na APS-C, tak se moc rád mrknu, páč FF nechci, ale tyhle fotky fotit chci :-D
Ja si myslím, že když projdeš třeba Benovi fotky, tak tam nějaký najdeš.
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

laurel
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laurel » 16 říj 2014, 19:20

No ja si take myslim, ze vsechny fotky udelas i lepsim kompaktem.. treba MX-1 by tohle taky dala. ;-)
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 říj 2014, 19:27

kingfisher píše: miky nehnevaj sa ale tvrdit, ze kupovat vei od pentaxu je loteria zavana riadnou demagogiou ak to tvrdenie nepodlozis faktami ..... a na zaklade osobnej skusenosti sa velmi zovseobecnovat neda....takze to prosim podloz nejakymi tymi udajmi, preco je to loteria ?
Když pominu, že jsem to myslel v trochu jiném kontextu, tak třeba moje K5 byla zcela prokazatelně a doložitelně na celkem 11 reklamacích/výměnách. SDM mi odešlo ve 2 ze 3 skel s SDM. A nejsem tady na foru jediný.

K3 je na tom zatím lépe. Ale na 100% s ní spokojený teda nejsem určitě. A spousta věcí (zjištění, že K3 narozdíl od K5 nestabilizuje video čipem, že ostření s *55 stále není dotažené, že jsou potíže i s originálním gripem...) přišla až za používání.

To není loterie?

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 říj 2014, 19:28

laurel píše:No ja si take myslim, ze vsechny fotky udelas i lepsim kompaktem.. treba MX-1 by tohle taky dala. ;-)
A o tom celá tahle debilní debata je... technika není jen o fotkách. Je i o tom, jak se k nim člověk dostane. Jak rychle se k nim dostane. Jak pohodlně se k nim dostane. Jestli na to sežene skla co hledá atd.

Ale vtipné je, že stačí jeden jedinej troll a už to tady zase jede. No nic, jdu dělat raději něco užitečnějšího :-).

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 16 říj 2014, 20:37

Před mnoha lety jsem skončil se cvičením různých asijských krávotin a začal jsem boxovat a zápasit.
Slýchával jsem tam podobná absolutna o ultimátní technice. Kdo je neuznal, anebo je chtěl dokázat (naprosto jednoduchou a nezpochybnitelnou metodou) byl ignorant, primitiv, nedostatečně duchovně disponovaná ovce odmítající pravdu techniku vlastnícího mistra, apod.
Můžeme se rozčilovat, urážet druhé, zesměšňovat. Ale když chlapovi řekneš "koule na stůl", tak záhy poznáš, zda chlapem je.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 16 říj 2014, 21:13

Mně se líbí, jak jste na to trollení dusovi skočili.
Moje gratulace pro duse.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 16 říj 2014, 21:24

miky_lbc píše:
kingfisher píše: miky nehnevaj sa ale tvrdit, ze kupovat vei od pentaxu je loteria zavana riadnou demagogiou ak to tvrdenie nepodlozis faktami ..... a na zaklade osobnej skusenosti sa velmi zovseobecnovat neda....takze to prosim podloz nejakymi tymi udajmi, preco je to loteria ?
Když pominu, že jsem to myslel v trochu jiném kontextu, tak třeba moje K5 byla zcela prokazatelně a doložitelně na celkem 11 reklamacích/výměnách. SDM mi odešlo ve 2 ze 3 skel s SDM. A nejsem tady na foru jediný.

K3 je na tom zatím lépe. Ale na 100% s ní spokojený teda nejsem určitě. A spousta věcí (zjištění, že K3 narozdíl od K5 nestabilizuje video čipem, že ostření s *55 stále není dotažené, že jsou potíže i s originálním gripem...) přišla až za používání.

To není loterie?
to je ale hrube zovseobecnovanie miky, ja proti tomu mozem postavit fakt, ze som mal 2xk10d, 1xk20d, 1xk7 a 2x k5....a ani s jednym som nepotreboval nikdy nic riesit ....teda pardon jeden cudlik na uvolnovanie bajonetu....to je asi tak vsetko - a niesom tu na fore jediny
takisto objektivy ...ani nezratam kolko som ich za cas co som pri pentaxe mal a ani s jednym som nemal problem ....a opat niesom tu na fore jediny

ta formulka, niesom na fore jediny - to nie je ziadna argumentacia, sorry ale demagogia...

ak tvrdis ze ist do pentaxu je riziko, tak to podloz niecim objektivnym, tvoje dve osobne skusenosti ti su iste smutne ale na take generalizovanie to nestaci....a to ze niesi tu na fore jediny je velmi mlhave tvrdenie....

ale za ten kontext sa ti ospravedlnujem.....to som nepostrehol....

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 16 říj 2014, 21:27

hilda4sea píše:Mně se líbí, jak jste na to trollení dusovi skočili.
Moje gratulace pro duse.
esteze ta tu mame a vsetkych si nas ochranil pred tym zlym trolom :)

Čtvrtek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Čtvrtek » 16 říj 2014, 23:01

dus píše:Fakt nechápem čo vás tak vzrušilo milí moji Hildo a spol. Položil som tú najjednoduchšiu otázku, a vy namiesto odpovede, na ktorú je tu určite zvedavých viac ľudí útočíte na obyčajného fandu Pentaxu. Prvý som položil otázku Lennyl-mu a nepriamo aj Hildovi, tak si prosím buď odpovedajte k veci a doložte svoje argumenty fotkami alebo radšej priznajte že svoje argumenty dokážete podoprieť tak maximálne technickými tabuľkami. Otázku pre istotu ešte raz zopakujem: Predložte fotku, odfotenú vašou FF zrkadlovkou, ktorú nejde urobiť Pentaxom K5/K3.
Za ukážky vopred ďakujem. :)
:D :D dobře :D :D
Ale aby ti nenarostli vousy po kolena, než se dočkáš :D
STŘÍBRU ZDAR

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“