Odcházím od pentaxu
Moderátor: Moderátoři
já mám tolik starostí, že mě takové žabomyší války už nebaví... a divím se, že se vám tak chce řešit takové věci... a vlastně vám závidím, že nemáte jiné starosti ...uznávám, taky jsem byl občas uštěkaný... a možná jsem i někomu šlápl na kuří oko... ale co mě mysl slouží, snad vždy došlo k nějakému většímu či menšímu vysvětlení... a nebo taktickému vychladnutíkolista2 píše:Osobně si myslím, že přiměřená reakce na celou debatu až do teď, by byla asi takováto:
Martine blahopřeju, a přeju dobré světlo

...jinak Tobě Přemku díky za příjemně rozumnou reakci...

Pentax
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
ano vystup nie je ako z D3 ale uz osm to tu pisal velakrat.. napr tu modules.php?name=Forums&file=viewtopic& ... c&start=90bobo2 píše:bigfoot: čítaj pozorne čo som napísal...
...mne je jasné, prečo to zobrali od chlapíka s D3, porovnávať výstup na ISO 1250-1600 K10 a D3 ?...
a mas to podrobnejsie aj tu modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2488&start=15
staci vediet ako svoju techniku pouzit

...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
akosi zabudas, ze sa tu neriesi vystup z D3 ale to, ze niekto odchadza od PX a ma na to svoje dovody. D3 bolo spomenute len okrajovo v inej suvislosti a preto som chcel dotycnemu poradit ako vyzmykat zo svojho stroja maximum. Silne pochybujem, ze ak by mal spravne exponovane a troska vyzehlene a ak by fotka lepsie zachytavala atmosferu ako z D3, tak by ju nechceli uverejnit. Kedze nam ju ani ukazat nechce, tak to musel byt naozaj humac... vsetci predca vieme, ze na papieri vela veci nieje vidiet...
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
bobo: já se divim, že máš na tyhle debaty ještě nervy ;-). Tímhle způsobem může psát jenom někdo, kdo je reportáží absolutně nepolíbenej.
Někdo s foťákem jako je D3 přijde na akci, navolí ISO 3200 a řeže jednu fotku za druhou. Všechny jsou 100% ostré, AF je rychlej a ani v šeru nebloudí (nehledě na fakt, že drahé Nikon zoomy jsou jak břitva od 2,8 od kraje do kraje). Když k tomu přijde někdo s K10-20 a dá ISO 1600 a třeba +1, lezou mu proti Nikonářemu mnohem delší časy, mnohem více zašumělé fotky a AF bude nekonečně u každé fotky bloudit (nehledě na fakt, že jediná fotka z výběru nebude tak ostrá, jako ta z Nikonu).
To je prostě fakt a zpochybňovat to může jen někdo, kdo nic podobného nedržel v ruce. Nechápu, jak se o tom může stále někdo nekonečně bavit. Když se fotka přeexponuje, asi leze lepší výsledek než s podexponované, ale stejně to s touhle kategorií strojů neni srovnatelné.
Na druhou stranu třeba pro krajinky, je úplně jedno, jestli má člověk v ruce K10D nebo D3. Ten výsledek je obrazově hodně podobnej. Takže si člověk musí uvědomit co chce a podle toho si vybrat techniku.
Někdo s foťákem jako je D3 přijde na akci, navolí ISO 3200 a řeže jednu fotku za druhou. Všechny jsou 100% ostré, AF je rychlej a ani v šeru nebloudí (nehledě na fakt, že drahé Nikon zoomy jsou jak břitva od 2,8 od kraje do kraje). Když k tomu přijde někdo s K10-20 a dá ISO 1600 a třeba +1, lezou mu proti Nikonářemu mnohem delší časy, mnohem více zašumělé fotky a AF bude nekonečně u každé fotky bloudit (nehledě na fakt, že jediná fotka z výběru nebude tak ostrá, jako ta z Nikonu).
To je prostě fakt a zpochybňovat to může jen někdo, kdo nic podobného nedržel v ruce. Nechápu, jak se o tom může stále někdo nekonečně bavit. Když se fotka přeexponuje, asi leze lepší výsledek než s podexponované, ale stejně to s touhle kategorií strojů neni srovnatelné.
Na druhou stranu třeba pro krajinky, je úplně jedno, jestli má člověk v ruce K10D nebo D3. Ten výsledek je obrazově hodně podobnej. Takže si člověk musí uvědomit co chce a podle toho si vybrat techniku.
Fakt se tomu tady divím, že vás to pánové a dámy vůbec baví .... připomíná mi to hudební internetové kluby, kde se lidi "řežou" o to, kdo kde lepší zahrál, kdo nahrál lepší album a podobně ... ať si každý pouští svůj bigbít a stejně tak, ať si každej fotí s tím, co mu sedí a na co má .... a nevopruzuje (promiňte mi ten výraz) s tímhle tématem, když si chce odejít od Pentaxu, nebo třeba od Volva, ať si jde třeba do ...... ! Je to jeho volba a co je mě do toho, že?
Pentax K5 II
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
kecy
ten kdo odchází od pentaxu, potřebuje aby mu někdo potvrdil, že dělá správný krok. Na těchto stránkách ale moc takových hlasů logicky zaznít nemůže. spíš naopak. Každopádně Pentax není profi systém pro všechny kategorie (hlavně teda ne pro sport a WL...chybí dlouhé teleobjektivy...) ale je to ideální systém pro Amatéry s velkám "A"...
Re: kecy
Já to chápu (a máš pravdu), ale připadne mi to jako stejná ubohost, jako když se někdo rozejde z holkou, řekne jí, že je ošklivá, blbá a že se sní nedá nic pořádného dělat ... a pak za ní dolejzá (případně za jejími kamarády/kami) a snaží se jim vnutit, že jeho rozhodnutí bylo správné, že mají věřejně říct, že jeho bývalka je ošklivá, blbá, k ničemu a jedině jeho rozhodnutí bylo správné.
PS: Prostě téma k ničemu!
PS: Prostě téma k ničemu!
Pentax K5 II
S tým hore môžem iba súhlasiť!
No aj tak tvrdím že preceňujete FF.Prečo by som nemal vedieť čo hovorím?Fotím už viac ako 25 rokov a samozrejme som používal kinofilm.Rozdiel medzi FF a APSC v hĺbke ostrosti nieje zas taký priepastný.Nefotíš predsa stále na malú clonu.A čo makro?Tam je zase väčšia hĺbka ostrosti výhodou.Teda aspoň podľa niektorých tu diskutujúcich.
Poznám aj profesionálov čo fotia iba apsc a FF im nechýba.Všetko je vec priorít ale podľa môjho názoru si chce niekto honiť ego,že on má väčší(aparát).Ako som povedal predtým-ukáž svoje dobré fotky a ak na to máš,kúp si potom čo len chceš.
No aj tak tvrdím že preceňujete FF.Prečo by som nemal vedieť čo hovorím?Fotím už viac ako 25 rokov a samozrejme som používal kinofilm.Rozdiel medzi FF a APSC v hĺbke ostrosti nieje zas taký priepastný.Nefotíš predsa stále na malú clonu.A čo makro?Tam je zase väčšia hĺbka ostrosti výhodou.Teda aspoň podľa niektorých tu diskutujúcich.
Poznám aj profesionálov čo fotia iba apsc a FF im nechýba.Všetko je vec priorít ale podľa môjho názoru si chce niekto honiť ego,že on má väčší(aparát).Ako som povedal predtým-ukáž svoje dobré fotky a ak na to máš,kúp si potom čo len chceš.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
skoda no, kto chce spolahlivy AF v mizernych svetelnych podmienkach a k tomu velmi nizky sum tak si musi hned honit ego, liecit si komplex a tak pod ..... ak fjo a kopa ostatnych zisti ,vratane mna,ze ich nieco obmedzuje tak sa snazia to nejako vyriesit... ale argumetny skalnych su niekedy k pousmiatiu.... presne to napisal miky_lbc v jednom prispevku, v tom,ze asi nikdy nic podobne nefotili ked nedokazu objektivne posudit vyhody FF, dalsi priklad tu dal bobo2
pentax mam aj budem mat a ak pride pokrocilejsi nastupca K7 tak si ho velmi rad kupim k FF
pentax mam aj budem mat a ak pride pokrocilejsi nastupca K7 tak si ho velmi rad kupim k FF

...nechtěl jsem už reagovat, ale prostě mi to nedá... je to tu opravdu srandovní. Když tu tak čtu názory skalních, tak si říkám, že jsem byl opravdu naprostý žabař, jakým způsobem jsem tu hájil Pentax...
Malá rekapitulace:
- oznámil jsem, že výhledově přecházím k C. Důvody jsem uvedl několikrát a nemyslím si, že to jsou důvody nějak mimo. Minimálně cenově mi C s konkrétními skly vyjde na menší obnos peněz a je mé vlastní riziko, že budu pořizovat 5DmkI starší.
- to že je to FF je příjemný bonus, spíše jsem to řešil kvůli většímu hledáčku (stále mě lákají manuální skla Samyang), dobrému AF a šum opravdu tolik neřeším. Jednak proto, že nedělám fotky jak ze žurnálu a za druhé proto, že mi jistý obsah šumu u některých snímků i vyhovuje nebo jej dokonce přidávám.
- od prvního okamžiku, kdy jsem oznámil, že dezertuji, jsem ani slůvkem nehanil Pentax a dokonce jsem se vyjádřil, že si dokážu představit mít PX díky jeho skvěle malému tělu na courání...
Takže to je k důvodům a na vyvrácení nesmyslů o házení špíny na PX.
A teď k další věci. Kritici tu nezřídka plácají o ukázaní fotek... paradoxně by si měli sami zamést před vlastním prahem, protože buď tu nemají žádné fotky nebo takové, u kterých je vlastně jedno, čím fotí...
Možná jsem potrefená husa.. OK, ale budu se opakovat, díky tomu, že jsem se odpoutal od toho těsného přimknutí k PX a zdejší komunitě a získal jsem mírný nadhled, se nestačím divit, jak kdysi skvělá parta ztrácí něco, co tu ještě před dvěma, třemi lety bylo.. chuť pomoci, respekt a pochopení...
Malá rekapitulace:
- oznámil jsem, že výhledově přecházím k C. Důvody jsem uvedl několikrát a nemyslím si, že to jsou důvody nějak mimo. Minimálně cenově mi C s konkrétními skly vyjde na menší obnos peněz a je mé vlastní riziko, že budu pořizovat 5DmkI starší.
- to že je to FF je příjemný bonus, spíše jsem to řešil kvůli většímu hledáčku (stále mě lákají manuální skla Samyang), dobrému AF a šum opravdu tolik neřeším. Jednak proto, že nedělám fotky jak ze žurnálu a za druhé proto, že mi jistý obsah šumu u některých snímků i vyhovuje nebo jej dokonce přidávám.
- od prvního okamžiku, kdy jsem oznámil, že dezertuji, jsem ani slůvkem nehanil Pentax a dokonce jsem se vyjádřil, že si dokážu představit mít PX díky jeho skvěle malému tělu na courání...
Takže to je k důvodům a na vyvrácení nesmyslů o házení špíny na PX.
A teď k další věci. Kritici tu nezřídka plácají o ukázaní fotek... paradoxně by si měli sami zamést před vlastním prahem, protože buď tu nemají žádné fotky nebo takové, u kterých je vlastně jedno, čím fotí...
Možná jsem potrefená husa.. OK, ale budu se opakovat, díky tomu, že jsem se odpoutal od toho těsného přimknutí k PX a zdejší komunitě a získal jsem mírný nadhled, se nestačím divit, jak kdysi skvělá parta ztrácí něco, co tu ještě před dvěma, třemi lety bylo.. chuť pomoci, respekt a pochopení...
Pentax
-
- Pokročilý uživatel
No Martine, kdyby odcházel kdokoliv jiný, ani bych si toho nevšiml... , ale když si vzpomenu na Tvoje zapálené komentáře, tak se divím, že je nedopřeješ současným "skalním", když už máš ten "odpoutaný nadhled":-))). Ale souhlasím s tím, že každému vyhovuje něco jiného a někdo postupně dozrává a dokáže rozeznat, co je pro něho přínosem a co mu ulehčí práci. Co ale nesnáším jsou negramoti, kteří si nejsou schopni přečíst technické parametry přístroje, který si pořizují a pak se diví, že to ten přístroj neumí. V dnešní době, kdy je na netu spousta možností přečíst si recenze, diskuze a zkušenosti ostatních, to fakt nechápu.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu