Odcházím od pentaxu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Rostislav.Linda
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Rostislav.Linda » 28 črc 2010, 09:45

Šmarjá, já ten příspěvek co psal FJO četl asi o půlnoci a myslel jsem, že mám halucinace z únavy a ejhle ono ne....tak hodně štěstí Canotaxisté :-)
Ruce a pravé oko ... :-)

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 28 črc 2010, 10:22

...proboha, aby tu nakonec nezačala panovat nálada ve smyslu, že Pentax jde do kytek, když i FJO už jde pryč.... a co více, do Canonu... :-D))))))
Pentax

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 28 črc 2010, 10:38

Asi by to ještě chtělo založit téma "Přicházím k Pentaxu". Jiní lidé opustili jiné systémy, a tak by mohli sdělit jejich důvody, proč přišli (přešli) k Pentaxu. :)
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 28 črc 2010, 11:54

1. Vilia -> Praktica ... z nutnosti
2. Praktica -> Minolta ... z potřeby AF/AE
3. Minolta -> Praktica ... z nudy ;-)
4. Praktica -> Pentax ... digitalizace, výborný poměr cena/výkon u Pentaxu
5. Pentax -> Olympus ... generační obměna z nutnosti, poměr výkon/cena tentokrát hovořil pro Olympus
6. Olympus -> ??? ... uvidíme za pár let

:twisted:

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 28 črc 2010, 12:02

Myslim ze vsichni moc resite techniku: cmos x ccd ; FF x crop ; sum x nesum ...
opravdu vsichni potrebujete ke svemu foceni to nej? Kdyz se podivam do galerky, tak mi prijde ze ne ...

Je tam jen velmi malo fotek, kde by byl videt rozdil mezi FFa cropem. Rozdil mezi ccd a cmos fakt nevidim... to je spis takova akademicka debata...

Vsichni se bojite sumu... kouknete se na Cuneska s cim a JAK foti ...

no nic , nebudu to psat furt dokola ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 28 črc 2010, 13:27

BenaCZ píše: ...Vsichni se bojite sumu...
Vies,mozno to je aj tym, ze s danym sumom pripadne nizsim ISO/pomalou zavierkou fotky jednoducho hadze clovek do kosa, lebo to nestacilo.. Predsa nie vsetko je len fotenie krajinky. A aj keby nebolo, tak je to len na prioritach, pripadne pocitu kazdeho jedneho, ci mu to vadi a ci nie. Tebe mozno nie, ini maju na to svoj nazor, aj ked 'fotit nevedia'.Je to zbytocne riesit, ale zase tvarit sa, ze nieco musi stacit vsetkym a nemaju pravdu, ked maju ine poziadavky, je trosku detinske..Nech sa kazdy vykeca kolko chce. Svoje rozhodnutie si zaplati aj tak kazdy sam.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 28 črc 2010, 14:25

aes píše:
BenaCZ píše: ...Vsichni se bojite sumu...
Predsa nie vsetko je len fotenie krajinky.
Staci se podivat do me galerky a uvidis ze zdaleka nefotim jen krajiny...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 28 črc 2010, 14:38

Já myslim, že tohle je zbytečná debata... všichni víme, že značka foťáku (ve většině oblastí) dobrou fotku nedělá. Musim se přiznat, že když mě zaujme nějaká fotka, je většinou z něčeho ala 300D + seťák. ALE...

1. Už jsem to psal mockrát, ale nás přece nespojuje jen "láska k focení", ale i láska k fototechnice a technologii. A k tomu tyhle debaty prostě oprávněně patří. Proč se spokojit s něčím horším, když nemusíme? Ano, i obyč majzlík stačí sochařovi na suprovou sochu... ale proč by nemohl mít nějaký laserem řezaný z titanu? Konkurence ho nabízí, on by ho chtěl, tak proč ne? Lepší sochu s ním většinou nevytesá, ale bude mít během tesání lepší pocit a z majzlíku i radost (tak jako máme my, když se nám dostane do ruky pořádnej kus techniky - třeba ho ani nevyužijeme ale život je i o radostech, ne?).

2. V některých případech je prostě ve fototechnice obrovský rozdíl. Když srovnáš třeba možnosti někoho s D700 a možnosti někoho s K7, tak jsou to v reportáži nebe a dudy. A přitom ten cenovej rozdíl tak propastnej neni.

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 28 črc 2010, 14:43

BenaCZ píše:Staci se podivat do me galerky a uvidis ze zdaleka nefotim jen krajiny...
No a co? Ved o to prave nejde. Jednoducho niekomu to vadi aj ked fotit 'nevie' a niekomu nie aj ked fotit 'vie'. O tom to predsa vobec nie je. Ked si moze vybrat nejaky system, ktory je prenho subjektivne komfortnejsi (nezalezi ci objektivne lepsi alebo nie), tak preco by mal pocuvat rady cudzich ludi, ktori mu ten fotak aj tak platit nebudu?
Fotenie je pre vela ludi konicek a ked im dany fotak neulahcuje ten konicek alebo im nerobi radost, tak preco neskusit iny. Mozno inu triedu, mozno model, mozno im stacil kompakt a zrkadlovka bola nespravna volba, mozno digital nedava take uspokojenie ako analog..to je jedno..Dovody nie su podstatne, pretoze su subjektivne. Tak zabudni na to, ze kto nefoti napr tak dobre ako ty, nech si nekupuje taky alebo onakyu fotak, kvoli dovodom, ktore prave tebe nevadia..Koho to zaujima?

Trochu sa tu straca ta objektivnost a nadhlad a pentax je naozaj skor sekta, ktora hned ukrizuje kazdeho,kto sa proti nej postavi. Nebudujme PX znacke take zle meno, ako jej komunita ma.Trochu tolerancie by sa hodilo.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 28 črc 2010, 14:46

Jo ale tento konkretni pripad je trosku neco jineho...
neznam osobne Fjo, ale navodil jsem o nem dojem, ze nema zrovna prebytecne prostredky na nakup fototechniky. Tak se strasne divim, ze jde najednou do canonu, kor kdyz si v praci muze pujcovat jiny fotak. Staci par levnych starsich skel a je v pohode...
Ale treba se mylim.
Ja taky souhlasim s tim ze s FF jsou potrety hezci (ale jen pokud se vyuzije vsech vyhod male HO) , o tom zadna ...

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 28 črc 2010, 15:23

...jo, dojem jsi nabyl správný... bojuji s financemi, jak se dá... ale, jsou tu dvě věci.. díky jedné nepříjemné události v rodině možná nějaké prostředky budou... a možná nějakou část z toho i doma ukecám... a za druhé... docela jsem byl zaskočený cenami skel u C, když jsem se rozhlížel v ceníku.... už jsem to psal v přiznání, že jdu pryč... EF 24/2,8 cena: 11400,- (nebo 20/2,8 USM cena: 12500,- - ještě nevím), EF 50/1,4 cena: 9000,- a hlavně portrétní EF 85/1,8 USM cena: 9700,- ...a do budoucna... zadíval jsem se u PX do DA*200/2,8 SDM.... ofiko cena je přes 25000 a na netu se pohybuje kolem 21000, 22000... já vím, je to v podstatě 300/2,8... a Canon má v L sérii EF 200/2,8 USM za netových +/- 18000.... chjo... asi to všechno začalo minulý rok tím plošným zdražením PX skel...

...když si vezmu, že se bavíme o těchto ohniscích bez cropu, tak po srovnání s PX je to docela šokující... a navrch cena (i když starší) 5D... podívejte se na bazary... kolem 19000 - 23000 jich najdete 5, 6... ...a do třetice, kamarád dělal v C servisu v Brně.... nabídl mi, že mi foťák prohlídne, vyčistí, seřídí.... a většinou i za 3 roky i takové tělo jako je 5D nenastřílí 100000 snímků, aby byla uzávěrka na výměnu.... nebo, v aťasu ano, ale 5D-ček mezi lidmi není málo a tak se dá najít i tělo ve slušném stavu...

Není to jen o těch cenách... pocitově bych taky raději do Nikonu, když už mám jít od PX.... ale to co mě baví a čemu bych se rád věnoval do budoucna... když se dívám na tu nabídku C, tak je to dost zničující... chtěl bych se věnovat lidem a jazzklubům... takže to chcanechca je docela o ISO, HO a světelných sklech... a to vše je u C podpořeno FF
Pentax

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 28 črc 2010, 15:26

2. V některých případech je prostě ve fototechnice obrovský rozdíl. Když srovnáš třeba možnosti někoho s D700 a možnosti někoho s K7, tak jsou to v reportáži nebe a dudy. A přitom ten cenovej rozdíl tak propastnej neni.[/quote]

To je nevětší blbost co jsem v poslední době slyšel...pokud chceš mít D700 s battery gripem a by to fotilo těch úžasných x obrázků za sekundu, tak se zeptej Koloucha kolik do toho musel narvat :wink:

K-7 za ty prachy s Limited skly je úžasnej foták a reportáž uděláš klidně srovnatelnou i lepší, záleží totiž na spoustě věcí a není to jen o technice.

fatima
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od fatima » 28 črc 2010, 15:34

Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést spory, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. Jára Cimrman.

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 28 črc 2010, 15:35

...a souhlas s Benou

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 28 črc 2010, 16:05

fjo píše:...jo, dojem jsi nabyl správný... bojuji s financemi, jak se dá... ale, jsou tu dvě věci.. díky jedné nepříjemné události v rodině možná nějaké prostředky budou... a možná nějakou část z toho i doma ukecám... a za druhé... docela jsem byl zaskočený cenami skel u C, když jsem se rozhlížel v ceníku.... už jsem to psal v přiznání, že jdu pryč... EF 24/2,8 cena: 11400,- (nebo 20/2,8 USM cena: 12500,- - ještě nevím), EF 50/1,4 cena: 9000,- a hlavně portrétní EF 85/1,8 USM cena: 9700,- ...a do budoucna... zadíval jsem se u PX do DA*200/2,8 SDM.... ofiko cena je přes 25000 a na netu se pohybuje kolem 21000, 22000... já vím, je to v podstatě 300/2,8... a Canon má v L sérii EF 200/2,8 USM za netových +/- 18000.... chjo... asi to všechno začalo minulý rok tím plošným zdražením PX skel...
Máš pravdu, ale ten EF24 je docela peklo, EF 20/2,8 na FA20/2,8 od pentaxu taky nemá (nebo dokud nebude FF tak 14/2,8).
EF 200/2,8 je na +- stejné úrovni jako DA*, ale ostří asi rychleji (letící vážky se 7D jsem s ním fotil v pohodě, Da*200 jsem v takových podmínkách nezkoušel).
Ale v tom tvým výčtu jsou kromě EF200L jen horší amatérské objektivy. Možná budš mít štěstí, ale já když si zkoušel 5D+85/1,8 tak jsem hodně bojoval s přesností ostření. Zaprvé kvůli umístění ostřících bodů a za druhé kvůli tomu že 5D nemá tak přesné ostření, aby tu malou HO zvládala spolehlivě.
Spíš bych být tebou koukal po kouscích jako je suprová EF135L. Ale to už je cena o dost výš, no... BTW možná bys byl spokojenější než s 5D s nějakým 1D Mk2 a APS-H cropem. Tam funguje ostření úplně jinak než na 5D a cena +- stejná.

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“