S tímhle já souhlasim, ale osobně si myslím, že autor má právo diskuzi moderovat i s ohledem na její účel a topic.... a pokud je článek fotoreport z nějaké události, měl by (pokud má u článku diskuzi) v ní tolerovat i kritiku jdoucí k tématu typu "ve tvém fotoreportu je hodně černochů, ale v reálu tam žádnej nebyl" apod. Ale komenty typu "vyfotil bych to líp" bych taky mazal.ByWondra píše: ale obecně je můj názor takový, že buď komenty zakážu úplně (teda i ty pochvalné), nebo je nechám všechny (teda i ty kritické, pokud nejsou anonymní)
Jiná by byla situace, kdyby to byl článek o tom, jak fotit nějakou událost... pak tak i kritické komenty hodnotící technickou stránku věci mají zůstat.
Vždycky mi tohle přijde úsměvný. Nevim proč má každý amatér, který zahlédne práci profíka o které se domnívá, že by jí zvládl lépe, tohle nutkání to pitvat. Musíte si uvědomit, že profík je v praxi limitovanej mnoha faktorama, které amatér řešit nemusí. Nikdo neznáme podmínky, ve kterých Šibík fotil. Dost možná byl jeho úkol udělat několik tisíc fotografií a neměl proto vůbec čas se zabývat něčím kreativnějším a technicky dokonalejším. Těch možností je hodně, každopádně je to výbornej fotograf, takže nedostatkem umu to určitě nebude

Já taky často čtu kritiku mé vlastní práce od lidí, kteří porovnávají neporovnatelné. Vidí fotku, o které si myslí, že by jí zvládli také. Co ale nevidí jsou podmínky, za kterých ta fotka musela vzniknout.... že třeba v rámci té zakázky muselo podobných fotek za hodinu vzniknout ještě 20. A když říkám muselo, tak tím myslím "muselo"... tz. člověk nemohl ani riskovat, že nevznikne a musel svojí práci 100% podřítit tomu, aby vzniklo (tedy žádný čas pro sledování prkotin,detailů nebo nějaký experiment).
Proto se tohle takto nedá hodnotit. Hodnotit fotky si můžou amatéři mezi amatérama. Nebo kritici umělcům. Ale nikoliv amatér/profík profíkovi.