jen tak - flejm

Moderátor: Moderátoři

GT40

Re: recenze Q

Příspěvek od GT40 » 04 říj 2011, 13:26

elho_cid píše:vjacesslav - tady nejsme na Nikon fóru, abych tu mazal negativní reakce a kritiku. Zkoušel jsem vybrat reakce pro přesunutí do jiného vlákna, ale asi to celé přesunu do jen tak, protože rozdělit se to rozumně nedá.

GT40 - silná slova padala jen tak dlouho, dokud nepřišel K-x. Pokud vím tak fotíš s 50D, což je v mnoha ohledech dobré tělo, ale co do obrazové kvality se nechytá ani na K-7. Co se objektivity týče, tak se podívej jak A77 dopadla na DxO. Praktická zkušenost je ta, že zpoždění elektronického hledáčku je pořád příliš velké. A velké zůstane, pro mě přes tohle vlak nejede.
FA*85 mám a v obchodě zkoušený. Jen bohužel ne v Čechách, kam se nesmí dovážet. Tolik k tomu životu ze vzpomínek.
V uvádění nových modelů jsou fakta jasná - od K20D a K20D je nový entry level cca každý rok a nový poloprofi každých 18 měsíců. Jak starý je třeba Canon 7D? nebo 5Dmk2? Nebo dokonce 1Ds? A jaký pokrok je mezi 550D a 600D? Nevykládej si to špatně, s Canonem fotím taky a fandím mu, ale v poslední době z nich radost nemám. Ty jo?

lto - A*85 je s výjimkou nějakého Leica R portréťáku pořád nejlepší ve své kategorii. Docela výkon na to stáří.
Jj, střídám 40 a 50D. Ta těla nejsou bůh ví co, ale mě zkrátka stačí. Nad lepší obrazovou kvalitou bych mohl tak maximálně chvíli vzdychat u monitoru v plném rozlišení a to je celé. K-5 či K-7 jsou nejspíš minimálně v některých aspektech lepší těla ale výbavu nedělá tělo ale systém - ohaná fráze ale zkrátka pravdivá. Proto jsem u Canonu.
Za pár kaček mám ultrasonickou světelnou padesátku, ultrasonický makráč a tělo které na to mé "domácí žvýkání" plně stačí (snad vyjma šumu ten mě pořád štve - i když takových fotek neudělám mnoho). No a především je tu plná podpora všech sekundárních výrobců. Například nově mám za pár kaček parádní blesk Nissin 866 MarkII. Stál mě asi půlku tohoo co bych dal za origo canoní 580... Když potřebuju narychlo sehnat objektiv, tak v bazaru s tím taky nemám problém...

Jinak já fandím všem značkám a nepřišel jsem tady hanit Pentaxe :wink: Koukal jsem na tu sonku a ve srovnání asi tak neosilnila, já mluvím o své krátké zkušeností, kdy jsem ji měl vkombinaci se Zeissem 85mm a to byla rána na solar plexus... Ty detaily v kombinaci podle mě s nízkým šumem... Paráda... Ale zas je to jedno (pěkně mastné) tělo a jeden (pěkně mastný) objektiv. Nikoliv systém...

A s tím uváděním modelů podle mě opravdu stoupáš na tenký led. Základní řady xx0D a x0D seká Canon pravidelně už hezkou řádku let. Mimoto má další řady (o kterých se pentaxu bohužel ani nezdá) které přicházejí ale taky v pravidelných intervalech. U řady Ds je to nějaké 3roky. Což vypadá že není žádná sláva ale reálně to plně odpovídá potřebám v tomhle segmentu. Nebo znáš profi fotografa kterému po roce přestala jeho 1ds mark III stačit? Já ne...
A navíc všechny modely které jsi uvedl budou mít nástupce do půl roku. Když si představím, že 5D MarkII je i dneska pořád dělo a vyhledávaný foťák a 7D to samé... Pak jejich nástupci budou vážně neskutečné mašiny... A realita je taková, že Pentax (opět bohužel) v těchto kategoriích uvádí model jednou za nikdy. A ta 7D je aktuálně tuším pouhý rok stará... Co tady chceš kritizovat? :wink:

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 04 říj 2011, 13:27

GT40 píše:Nemám potřebu si hrát na nějakého machra
Tak proč to teda děláš?

GT40

Příspěvek od GT40 » 04 říj 2011, 13:40

No a jestli si tu tvou 85ku sehnal novou tak blahopřeju. Ale já jaksi trvale bydlím v Praze a stejně jako nechci cestovat dálku pro rohlíky, nechci ani cestovat kvůli objektivu. Zjistím že potřebuju na focení kamarádovy svatby objektiv nebo záložní tělo tak jdu a ten den koupím podle toho co mi peněženka dovolí, ať nový nebo z bazaru... Pentax určitě míval dobrá skla ale chtělo by to aby je nebízel i nyní, upravené pro digi těla a se solidním AF. A za konkurenceschopné ceny ;) žel nevím proč 18-135 na photozone.de dopadla tak jak dopadla. Až mi někdo bude nabízet K5 a 31ltd nepohrdnu, ale vysázet za to 55 klacků z vlastní kapsy... Ee...
Na diskuzi se hezky ( i mě) mluví o obrazové kvalitě a nekompromisních detailech ale když má někdo vysázet svoje skutečné prachy na dřevo, tak je zkrátka vysází nejčastěji za toho Canona...

GT40

Příspěvek od GT40 » 04 říj 2011, 13:50

elho_cid píše:
GT40 píše:Nemám potřebu si hrát na nějakého machra
Tak proč to teda děláš?
Nedělám, kdybys četl dále tak vysvětluju z čeho vycházím.... :wink: Klidně ale napiš kde se vytahuju... Spíš naopak si myslím, že tady něktří nestojí nohama na zemi a snaží se namluvit, že Pentax kouká na všechny shora a to po všech stránkách ;)

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 04 říj 2011, 16:11

GT40 - Ta 7D už má odslouženo přes dva roky a kromě videa (které mě osobně nezajímá) za K-5 v mnohém zaostává. Kdyby K-5 loni nepřišla, tak bych si 7D býval koupil, ale objevila se K-5 a bylo to jasné. S Canonem občas fotím doteď, ale v praxi mi na Pentaxu žádný objektiv nechybí a tak mě větší nabídka skel u Canonu nechává chladnou. Jakkoli je EOS dobrý systém, v poslední době jejich nabídka pokulhává a ztrácí lesk.
Profíci jako třeba Šibík nebo Nachtwey už opravdu nechtěli čekat 4(!) roky na nástupce 1DsIII a fotí s 5DII. Tolik k tenkému ledu a uvádění modelů.

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: jen tak - flejm

Příspěvek od smalincik » 04 říj 2011, 16:36

To se nám zase jednou nastěhovala veš do kožichu.... :evil:
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 04 říj 2011, 18:28

smalincik píše:To se nám zase jednou nastěhovala veš do kožichu.... :evil:
Takhle urazet se snad nemusime. Canon není pohlavní choroba. A od soboty jsme vlastně taky copírkáři.

zdeny
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od zdeny » 04 říj 2011, 18:48

Myslím, že ho baví provokovat a trochu se předvádí, nicméně v lecčems má pravdu. Přijít v ČR na prodejnu, vzít do ruky a zkoušet různé objektivy, a na mnoha místech i tělo je prostě problém.
Zdenek

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 04 říj 2011, 19:34

Tak tuhle pravdu mu neberu. To je bohuzel fakt. Nastesti markeningem nefotime. A Ricoh sam je na tom jeste hur, takze v tomhle smeru zadny zazrak necekam. A taky v tom vidim vyznam tohohle webu. Navazat kontakty, takze muzeme zkouset treba na srazech techniku, ktera v obchodech neni.

Twix
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Twix » 04 říj 2011, 20:53

elho_cid píše:FA*85 mám a v obchodě zkoušený. Jen bohužel ne v Čechách, kam se nesmí dovážet.
Ten objektiv se pořád vyrábí a proč se nesmí dovážet?

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 04 říj 2011, 21:47

Nikoho neurážím. Fotím čtyřicet let, měl jsem možnost zkusit ledacos. Od stařičké Leicy, přes Linhoff,přes Weltaflex a Flexarety,i Kiev, Practicu , samozřejmě otcův Pentax A, pár digitálních kompaktů až po dnešní přístroje. A protože nejsem týpek, který musí být za všech okolností "in", jdu si svou cestou, nejen co se foťáků týče. Za dlouhé jedno století vývoje fotografie tady bylo mnoho značek, mnoho revolučních řešení a to , že se Pentax drží v pětici firem, které určují technologický vývoj i dnes, svědčí o tom, že nejsme blázni, pokud jsme si zvolili tuto značku. Trochu mi uniká smysl působení GT40 na našem fóru. Zvláště když má mezery ve všeobecném přehledu o Pentaxu.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 04 říj 2011, 22:00

Twix píše: Ten objektiv se pořád vyrábí a proč se nesmí dovážet?
Myslím, že už se nevyrábí. Když se před nějakými cca 10ti lety zaváděly přísnější normy ROHS tak Pentax nechtěl označovat profi objektivy a foťáky jako spotřební elektroniku. Takže pro ně dál používali olovo na pájení a tím pádem měli s exportem FA* a celého středoformátového systému utrum. Pokud vím týká se to i olovnatého skla. Prostě bez olova technika sice vyhoví normám, ale za cenu ztráty kvality.
Trochu na palici, protože jinde se olovo používá dál a nikomu to zdá se nevadí.
smalincik píše:Trochu mi uniká smysl působení GT40 na našem fóru. Zvláště když má mezery ve všeobecném přehledu o Pentaxu.
On má mezery i ve znalostech samotného Canonu.

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 04 říj 2011, 22:18

Cela EU je s tymi svojimi .. pekne na hlavicku. Olovo v skle nie, olovo na zavaziach kolies nie, ortut v teplomeri nie, wolframove ziarovky nie, ale ziarivky s kadecim humusnym vratane ortutovych par ano, bezolovnata pajka, kedy spoje radostne chytaju studenaky ano, olovene vodovodne potrubia kadetade v mestach nevadia .. ale tak plat uradnika v Bruseli nie je zly, a hlavne jeho dodatocna neviemkolkomesacna renta, ktora nie je o moc mensia nez plat .. hmmm, to by som mozno aj ja zakazal olovene skla, a siel by som si ich kupit do Japonska :mrgreen:
Inak to sklo aj http://kmp.bdimitrov.de/ uvadza, ze sa nevyraba. Ale uvadza aj 600/4 a to vraj sa da objednat, som cital..
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1

GT40

Příspěvek od GT40 » 05 říj 2011, 00:44

smalincik píše:To se nám zase jednou nastěhovala veš do kožichu.... :evil:

Fanatismus ještě nikdy nikomu neprospěl. Já jen mluvím z pozice člověka, který si vyzkoušel oba systémy a pěknou řádku objektivů jak na jednom tak druhém. Nejsem ZASLEPENÝM fanatikem ani pro jednu značku. A bylo to právě focení co mě samospádem přivedlo ke Canonu, nikoliv laborování nad recenzemi či doporučení "chytrých" hlav.

GT40

Příspěvek od GT40 » 05 říj 2011, 01:30

elho_cid píše:GT40 - Ta 7D už má odslouženo přes dva roky a kromě videa (které mě osobně nezajímá) za K-5 v mnohém zaostává. Kdyby K-5 loni nepřišla, tak bych si 7D býval koupil, ale objevila se K-5 a bylo to jasné. S Canonem občas fotím doteď, ale v praxi mi na Pentaxu žádný objektiv nechybí a tak mě větší nabídka skel u Canonu nechává chladnou. Jakkoli je EOS dobrý systém, v poslední době jejich nabídka pokulhává a ztrácí lesk.
Profíci jako třeba Šibík nebo Nachtwey už opravdu nechtěli čekat 4(!) roky na nástupce 1DsIII a fotí s 5DII. Tolik k tenkému ledu a uvádění modelů.
S těmi daty uvedení máš pravdu já to bral jen orientačně podle osy na DxO. Teď koukám že tam jsou uváděné i přesné měsíce uvedení. Nicméně i tak mi příjde vtipné brát si Canon do pusy kvůli modelům - když je to brand který drží při životě 7! modelových řad. Raději mi vysvětli proč ti profíci nepřešli k Nikonu nebo Pentaxu? Jestli to nebude v tom, že 5D je pro ně dostatečnou alternativou. Já jsem jen zvědavý za jak dlouho bude nástupce 645D. A jestli to bude trvat 3-4 roky jestli budeš stejně kritický. Je asi potřeba si uvědomit, že v těchto segmentech není tržní síla taková jako u entry-modelů aby se mohl představovat nový model.
Víš ani jeden z nás nemá podmínky na to aby udělal objektivní srovnání K5 a 7D, ale můžeme se třeba podívat někam kde už to někdo udělal... Já navštěvuji dpreview.com... A ejhle ten 7D asi musí být taky v mnoha věcech před K5, když má lepší skóre... :wink:

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“