Jj, střídám 40 a 50D. Ta těla nejsou bůh ví co, ale mě zkrátka stačí. Nad lepší obrazovou kvalitou bych mohl tak maximálně chvíli vzdychat u monitoru v plném rozlišení a to je celé. K-5 či K-7 jsou nejspíš minimálně v některých aspektech lepší těla ale výbavu nedělá tělo ale systém - ohaná fráze ale zkrátka pravdivá. Proto jsem u Canonu.elho_cid píše:vjacesslav - tady nejsme na Nikon fóru, abych tu mazal negativní reakce a kritiku. Zkoušel jsem vybrat reakce pro přesunutí do jiného vlákna, ale asi to celé přesunu do jen tak, protože rozdělit se to rozumně nedá.
GT40 - silná slova padala jen tak dlouho, dokud nepřišel K-x. Pokud vím tak fotíš s 50D, což je v mnoha ohledech dobré tělo, ale co do obrazové kvality se nechytá ani na K-7. Co se objektivity týče, tak se podívej jak A77 dopadla na DxO. Praktická zkušenost je ta, že zpoždění elektronického hledáčku je pořád příliš velké. A velké zůstane, pro mě přes tohle vlak nejede.
FA*85 mám a v obchodě zkoušený. Jen bohužel ne v Čechách, kam se nesmí dovážet. Tolik k tomu životu ze vzpomínek.
V uvádění nových modelů jsou fakta jasná - od K20D a K20D je nový entry level cca každý rok a nový poloprofi každých 18 měsíců. Jak starý je třeba Canon 7D? nebo 5Dmk2? Nebo dokonce 1Ds? A jaký pokrok je mezi 550D a 600D? Nevykládej si to špatně, s Canonem fotím taky a fandím mu, ale v poslední době z nich radost nemám. Ty jo?
lto - A*85 je s výjimkou nějakého Leica R portréťáku pořád nejlepší ve své kategorii. Docela výkon na to stáří.
Za pár kaček mám ultrasonickou světelnou padesátku, ultrasonický makráč a tělo které na to mé "domácí žvýkání" plně stačí (snad vyjma šumu ten mě pořád štve - i když takových fotek neudělám mnoho). No a především je tu plná podpora všech sekundárních výrobců. Například nově mám za pár kaček parádní blesk Nissin 866 MarkII. Stál mě asi půlku tohoo co bych dal za origo canoní 580... Když potřebuju narychlo sehnat objektiv, tak v bazaru s tím taky nemám problém...
Jinak já fandím všem značkám a nepřišel jsem tady hanit Pentaxe Koukal jsem na tu sonku a ve srovnání asi tak neosilnila, já mluvím o své krátké zkušeností, kdy jsem ji měl vkombinaci se Zeissem 85mm a to byla rána na solar plexus... Ty detaily v kombinaci podle mě s nízkým šumem... Paráda... Ale zas je to jedno (pěkně mastné) tělo a jeden (pěkně mastný) objektiv. Nikoliv systém...
A s tím uváděním modelů podle mě opravdu stoupáš na tenký led. Základní řady xx0D a x0D seká Canon pravidelně už hezkou řádku let. Mimoto má další řady (o kterých se pentaxu bohužel ani nezdá) které přicházejí ale taky v pravidelných intervalech. U řady Ds je to nějaké 3roky. Což vypadá že není žádná sláva ale reálně to plně odpovídá potřebám v tomhle segmentu. Nebo znáš profi fotografa kterému po roce přestala jeho 1ds mark III stačit? Já ne...
A navíc všechny modely které jsi uvedl budou mít nástupce do půl roku. Když si představím, že 5D MarkII je i dneska pořád dělo a vyhledávaný foťák a 7D to samé... Pak jejich nástupci budou vážně neskutečné mašiny... A realita je taková, že Pentax (opět bohužel) v těchto kategoriích uvádí model jednou za nikdy. A ta 7D je aktuálně tuším pouhý rok stará... Co tady chceš kritizovat?