Odcházím od pentaxu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 20 čer 2010, 10:10

Jestli se do toho můžu vměstnat také... já osobně si nemyslím, že by Pentax neuměl dělat dobrej stroj. Ale dělá jich prostě moc málo a dost nekoncepčně.

Už jsem to tu psal mnohokrát... je asi jasné, že srovnávat třeba D700 a K7 je docela nesmysl. Na stranu druhou jsou tu ale lidé, kteří přesně takový stroj chtějí, mají na něj peníze a nic jiného než srovnávat s tím nejlepším od své značky (k7) jim prostě nezbývá.

Ano... tráva neni jinde zelenější a když budete srovnávat srovnatelné, budete +- na stejných výsledcích. Jenže "jinde" jsou i lepší a dražší modely, které u Pentax nejsou.

Druhej problém je ta nekoncepčnost. Nikdy jsem moc nepochopil K7 (což jsem tu psal už mnohokráte). Všichni čekali nástupce KxxD série a přišla série úplně nová. Na tom by samozřejmě nebylo nic špatného, kdyby ovšem Pentax zvládl uvést i nový model v sérii KxxD.

Ale to je ztracená debata... ti nejlepší budou neustále odcházet a svým přátelům přestanou Pentax doporučovat (což se děje už léta). Když to půjde tímhle tempem, bude Pentax značka pro začátečníky s Kx a ultrazoomama. A možná sem tam nějakým frajerem s 645D.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 20 čer 2010, 11:03

popravde me mnohem vice zaujalo toto video :
http://www.youtube.com/watch?v=7-gfkUJA ... re=related
a jaky vzdy xmeda zase komentar uplne mimo...co je s tim clovekem ?

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 20 čer 2010, 11:49

Myslim ze toto taky mluvi za vse http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25 ... &gal=photo Foceno s K20 :) Staci chtit a mit napad a vysledky se dostavi :)
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 20 čer 2010, 12:30

25s ISO 800, se stativem se dá udělat vše :)
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 20 čer 2010, 12:43

pokud to s focením myslíš vážně stativ stejně máš, ano AF Canonu je bezesporu nejrychlejší Af co znám, ale taky dost často nepřesný zvláště pokud použiju nějakou sigmu apod.
Je potřeba si uvědomit, že profi C s profi sklem stojí docela balík stejně tak N, takže ti na to focení musí vydělat...mě nevydělá a to je taky jeden z důvodů proč fotím s Px.

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 20 čer 2010, 12:46

Apropo když jsem od Koloucha kupoval k-7, ptal jsem se ho jestli se dá v čr uživit focením, tvrdil, že ano pokud děláš svadby...sorry, ale tohle fakt nechci fotit :wink:

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 20 čer 2010, 14:19

Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 20 čer 2010, 14:51

Urobil som krátke video ako ostrí 17-70SDM , ja si nemôžem sťažovať... V šere je to samozrejme horšie , ale čo som posledne fotil tesne po update firmware , tak to šlapalo nad moje očakávanie...
Chcel som hu upnúť na Youtube , ale už asi 2 hodiny čakám na email, ktorým aktivujem účet a takisto 2 hodiny čakám až server čeknito vytvorí video... " počkajte kým náš server vytvorí video"
http://www.youtube.com/watch?v=djNMjhB4nSg

EDIT : aj v tom čakaní som sa sekol robil som ho po prečítaní príspevku od ggrand ktorý zadal dnes 12:03 ...
Naposledy upravil(a) Ivan-K dne 20 čer 2010, 17:56, celkem upraveno 4 x.
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

odchod od pentaxu

Příspěvek od uray » 20 čer 2010, 15:47

Přemýšlím nad jinou značkou už nějakou dobu, ale nemůžu prostě najit jinou alternativu. Je jasné, že kdybych měl 200 litrů, tak by to bylo něco jiného... počkám na podzim, co pentax připraví za novinky, pokud vyjde nové tělo s lepším AF a čipem s vlastnostmi z Kx tak nemám žádný důvod u pentaxu nezůstat.
diky za porovnávající videjka AF

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 20 čer 2010, 17:30

ani neviem kde zacat....

niekto tu odporucal poslat fotak do servisu lebo je nieco s AF, pochybujem ze by to bolo naraz v K10 aj K20D ktore mam :wink:

kazda znacka ma svoje muchy, niektora dost velke, napr ovladanie 5DMKII sa moze ist oproti pentaxu ( K10,K20) zahrabat pod ciernu zem, moze snivat o niecom ako bracketing na 3 alebo 5 zaberov ich rozostup a celkovy posun EV + 2sec spust s predsklopenim takisto pouzity AF modul,teda hlavne jeho krajne body su nieco ako rana pod pas, ale stale bolo ovela menej odpadu,stredovy + jeho 6 pomocnych je na urovni 1D rady. Nemoznost zvacsit fotku hned po odfoteni ale musi sa ist do prezerania fotiek a tam to skontrolovat.Obrazova kvalita je pre mna osobne vrchol, neskutocny kontrast, cistota a detaily na 21 Mpix su uzasne .....

nikonu chyba tych 21 mpix :-D ale ovladanim a celkovym pristupom k fotografovi je super, vyvazena kombinacia na ktoru sa do spolahnut

ako som to pisal v tom svojom prispevku, ked si fotim pre seba tak viem ako mam fotit, narobim toho viacej pre istotu a doma vyberiem to najlepsie, ak idem do prirody zoberiem stativ a mam cas sa pohrat, relaxovat a tak pod ...

ad. pentax objektivy ... SDM od pentaxu je snad blby vtip, vid clanok kde tu niekto ukazoval vybraty SDM mechanizmus kde za opravu pytaju prachy ako za novy objektiv... sigmacke HSM je ovela rychlejsie, dokonca sigma 70-200 f2.8 EX APO bez HSM je rychlejsia ako DA 50-135, takisto sigma 50 f1,4 je rychlik

pentax vypusti uzasny 100macro WR a bez SDM ...podla mna nieco na tom bude

ale naspat k teme, som v stave presne takom ako ked kolouch pisal prvy prispevok ... nikoho nezaujima ked poviem,ze sorry ale viete nezaostrilo mi to, vzdy som to dokazal prekusnut ale poslednu dobu ma to dokaze celkom vytocit hlave ked vedla vas foti niekto lowendom nikon D5000 v tmavej miestosti na akcii a ostri mu to rychlejsie a presnejsie ako mne K20, som si to pozical a len som cumel :lol:

jo a fotim svadby a bavi ma to, je to zabava a snazim sa to robit inak a je pre mna najlepsi pocit ked su zenich a nevesta nadseni z fotografii... a takisto mam radost z toho,ze mam uz terminy na dalsi rok... verim tomu,ze ma nova technika moze posunut ani nie dalej ale dat mi istotu,ze nebudem doma 50% fotiek hadzat do kosa

pentax si ale necham, nebudem vsade tahat tazky a velky FF, navyse je pentax moja srdcovka, od malicka co si pamatam boli doma rozne MX,KX,ME super... takze tradiciu neporusim

Pepasan
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

.

Příspěvek od Pepasan » 20 čer 2010, 17:58

Taky se přidám k těm, že to jde :wink:

nějak mi ty obrázky nejdou větší ........
Naposledy upravil(a) Pepasan dne 20 čer 2010, 18:05, celkem upraveno 1 x.
Tělo: K20D+D-BG2,K100D_Super,
Zoom: SMC DA*16-50/F2,8 ED [IF] SDM,SMC DA*50-135/ F2,8 ED [IF] SDM, Pevné: FA 100/F3,5mm MACRO,Auto Revuenon 50/F1,4, MC COSINON-T 200mm / F4

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 20 čer 2010, 17:59

Pepasan: hergot, to je for dne :wink:

Jinak nechapu ostatni, kdyz nekdo si sam vyzkousel, ze v dane situaci mu nynejsi reseni nevyhovuje, tak mu ostatni zacnou podstrkovat ze to prece musi jit!
Asi bych k tomu vsemu rekl asi tolik: pro jedno kviti slunce nesviti, takze nac si pestovat znackysmus kdyz jde o foceni.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 20 čer 2010, 18:20

Ja reagoval pouze na odkaz DMBho, kde byla fotka ve velky tme se scenou nasvicenou pouze celovkou. U ty fotky nebyl exif, takze neni vubec zrejmy jak ta fotka vznikla. Poslal jsem fotku kde exif je, v naproste tme ISO 800, 25 sekund expozice. Svetlo pouze od celovek a ohne. Vysledek byl myslim hodne dobry.
Jinak at si kazdy foti s tim co mu vic vyhovuje. To je kazdyho vec...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 20 čer 2010, 19:39

ady píše:... verim tomu,ze ma nova technika moze posunut ani nie dalej ale dat mi istotu,ze nebudem doma 50% fotiek hadzat do kosa
Posobi zvlastne ten prispevok ... s pentaxom 50% odpad...hmmm.
Osobne si myslim, ze pokial je technika spravne postelovana, nefotis hovadiny, neostris na problemove body bez kontrastnych hran, tak nemozes mat zo svadby 50% odpad (bez ohladu na znacku). Leda, ze je problem aj medzi spustou a hladacikom, a to je potom jedno co mas na tej masinke vytetovane.
Pochopitelne, ze ta potesi co najpresnejsie a rychlejsie AF vyssieho modelu konkurencie. Ale zaruka kvalitnejsich fotiek to urcite neni.
Taka prupovidka na zaver...mna na Pentax zlomili fotky jedneho nemenovane clena Pentaxfriends (pozdravujem Cikorskeho), ten tu nikdy ziadne AF moc neriesil, ani znacku, ale fotky ma uzasne. Aj tie svadobne by urcite mal.
:D
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 20 čer 2010, 20:51

mam toho nafoteneho dost ... kopa objektivov mi presla rukami a posledna akcia ma vytocila dokonale, zo 152 fotiek ktore su kompozicne aj obasahovo je 78 pouzitelnych, ostatne odpad kde af totalne uletel....v uplne nepochopitelnych situaciach

tak mi porad ako vyriesit to medzi hladacikom a spustou? usetris mi vela prace a penazi :-D

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“