Hromadný úprk od Pentaxu?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Re: Hromadný úprk od Pentaxu?

Příspěvek od lennyl » 02 říj 2014, 08:56

neprehliadol :-) stredovy bod nepouzivam skoro vobec, ani dodatocne orezy. fotim podla hladaciku aby som si hned zaramoval co chcem mat na fotke. ale s dakou nepouzitelnostou/vysokym odpadom som fakt nikdy nemal problem pri ziadnom AF bode pri tych sklach co som napisal.

idem pozriet do archivu na fotky, nech sa bavime o realnych fotkach, co vsetko sa da pekne nafotit s Pentaxom.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 02 říj 2014, 09:37

Tak tys tu K3 neměl prodávat, protože to musel být mimořádně podařený kus :)
Problém je, jak miky psal, že v archívu většinou nejsou ty smazané nezaostřené...
Jan67

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 02 říj 2014, 09:49

lennyl píše:matak77: tak teraz sa idem hanbit do kuta :-) budem sa musiet sakra posnazit,aby som vydoloval riadny pop up 3D efekt z FF snimaca a novych skiel co zatial dobre nepoznam, lebo aj pri DA*55/50-135/FA31/FA77 to islo slusne a ze si teda zasluzim tu dezerciu od Pentaxu :-)
Stydět se v koutě nemusíš, ale koukej už s tím FF něco vyfotit :D
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 02 říj 2014, 10:07

http://ulozto.sk/xwnMKuXT/pentax-rar
heslo: lubor

vyhrabal som dake fotky co mam v archive, mozno som este fakt nefotil v uplnej tme, ked mi to ostrenie na vsetky mozne AF body funguje, ISO praskam kludne aj 10.000 v zavislosti na vykon snimacov v Pentaxoch, toto su surove fotky bez odsumu.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

laurel
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laurel » 02 říj 2014, 10:35

lennyl: skoda ze nemas jeste tu K-3.. docela bych rad porovnal nastaveni fotaku.. ;-)
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 02 říj 2014, 10:57

Jestli můžu, tak moje nespokojenost s AF a K3 se týká výhradně neodhadnutelné spolehlivosti AF.

Už jsem to tady popisoval mockrát a mnozí s K3 a *55 se se mnou shodli. Někdy ostří perfektně, jindy za takřka ideálních podmínek ostří na bláto. Většinou je ale náročné poznat, kdy se bude tělu chtít zrovna blátovat... takže každou fotku člověk musí pečlivě kontrolovat, popřípadě fotit skrze LV.

Poměrně dlouhou dobu jsem používal 5DII a i tady bych třeba měl AF co vytknout. Ale člověk měl možnost se s tělem sehrát a věděl, kdy mu bude ostřit špatně... nebo kdy dobře. U K3 možnost sehrání s tělem neni, ostří naprosto suveréně, byť velmi často špatně.

BTW k poznámce k sériovému snímání... myslim, že o něm tady hodně lidí už slyšelo. Otázka je, jestli autor toho postu slyšel o blesku. Pokud ne, tak doplňuju, že sériové snímání se záblesky je v podstatě vyloučené. A se SB je většinou dost problematické ;-).

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 02 říj 2014, 12:30

lennyl píše:BenaCZ: konecne niekto napisal normalny prispevok do temy :-) tesim sa na tvoje fotky.

EDIT: jedine co ma teraz ser*e, ze na Nikone krutim objektiv z bajonetu aj spodnu krytku opacne, ako som zvyknuty za 7rokov z Pentaxu :-)
mě zase irituje umístění tlačítka aretace objektivu (objektivy neřeším - pořídil jsem stejné Sigmy jako jsem měl na PX)

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 02 říj 2014, 15:08

miky_lbc píše:Jestli můžu, tak moje nespokojenost s AF a K3 se týká výhradně neodhadnutelné spolehlivosti AF.

Už jsem to tady popisoval mockrát a mnozí s K3 a *55 se se mnou shodli. Někdy ostří perfektně, jindy za takřka ideálních podmínek ostří na bláto. Většinou je ale náročné poznat, kdy se bude tělu chtít zrovna blátovat... takže každou fotku člověk musí pečlivě kontrolovat.
Přesně tohle mě #&@{} taky. Ale úplně. Když je jasný den ostré kontrastní světlo tak se snažím i ostřit tak aby se ten foťák chytl a bláto. A někdy v šeru se chytne hnedka. A to nemám žádný profi, ale obyč entry. Takže tady s tím a neustálým kontrolováním a nemožností se spolehnout mám taky celkem problém, ale už jsem v tom utopil dost peněz tak se budu topit dál. :-P
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

likelayk
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od likelayk » 02 říj 2014, 16:34

Na Digiaréně dnes v diskusi o Canonu 70D Ondrej Bobek postnul,Cituji:
"Ehm, úspešnosť 7D a 5D2 je okolo 65% na statické fotky... Canon je v tomto blbec,....zaostrujte až nepekne rýchlo, ale len "približne"...modely ako 6D, 1D-X, 5D3 sú ale citeľne lepšie ako stará generácia...."
Pokud se orientuji, je to déle sloužící canonýr a tak se dá předpokládat, že ví o čem mluví.
Pro doplnění info stojí za to si přečíst celou tuto stránku:
http://forum.digiarena.e15.cz/viewtopic ... #p10327278
Taky mají chlapci svoje. Ne, že by mně ty nedostatky těšily. Ani v případě Canona, ani u nás. Laurelovi, mikymulbc a i nám dalším PXF bych přál bezchybného Pentaxe, abychom mohli už konečně dělat v jakékoliv situaci a za jakýchkoliv okolmostí technicky i umělecky úžasné pentaxí fotky. Prozatím je děláme s tím co máme.
Syn má 60D se kterou je moc spokojen. Mně se s ní, po zvyknutí si na jiné ovládání (PX se mi drží i ovládá lépe, synovi také, závidí mi dva rollery!) fotí také dobře. Zdá se mi, že Canon ostří o něco rychleji. I K-30 i 60D nám někdy nepřesně zaostří, stoprocentní jistota zaostření by byla super, ale zdá se mi, že si tak nějak oba nemáme zas až tak na co stěžovat.Výstupy máme s mojí K-30 velmi porovnatelné.(Samozřejmě,že mám lepší :D ). Syn uvažuje o upgrade na 5DMK3 nebo levněji na 70D (především točí), ale když o 70D čteme to, na co jsem dal link výše, tak nevím, nevím...
Měli jsme nějakou dobu na vyzkoušení 5DMK3 s novou 16-35/4 a je třeba přiznat, že je to co se tématu ostření týče (ale i v dalších aspektech) trochu něco jiného.
Naposledy upravil(a) likelayk dne 02 říj 2014, 17:42, celkem upraveno 1 x.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 02 říj 2014, 17:35

To je bezva, že Bobek konečně řekl absolutní pravdu, která všem dosud unikala.
Jen, aby o ní věděli také všichni ti profesionálové, co si na sport, birding a jiné blbůstky pořizují nespolehlivý Canon. Co je jenom těch bambulů co s Canonem hloupě fotí Redbull Air!?
Tak už jim někdo řekněte, že Pentax je to pravé ořechové. Vždyť takto se jenom trápí se 40%-ním odpadem.

Jen aby to nebylo stejně chytré jako tvrzení jednoho "experta", že ho Canon podvedl, protože slibuje nehlučné kontinuální ostření při natáčení videa. Jemu ovšem objektivy hlučely v záznamu. Pak se ukázalo, že neumí číst (v manuálu totiž stojí, že to platí jen pro objektivy s pohonem STM).
Možná, že si mistr Bobek nepřečetl, pro které objektivy platí zásada spolehlivého ostření sólo a kontinuálně.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 02 říj 2014, 17:40

laurel píše: Napr. nasazovani prstynku.. trva tak rekneme 2-3 sec. Ruce se poohybujou po vsech moznejch osach jak to tam zkousej naprat.
Namerim, zanacknu a AF se snazi.. opravdu snazi zaostrit.. ale proste za tu dobu ja stihnu udelat tak max 2 fotky.. jednu kdyz je to na zacatku prstu a jednu skoro az na konci.. a tu co bych chtel.. aby to zaostrilo v pulce proste AF nestiha.. proto je ta druha fotka az skoro po akci.. a podminkach skoro uplne tmy je to pomerne nerealne a af s tim opravdu ma problem.
daj si AF preč zo spúšte na vyhradené tlačítko - potom s tým tlačítkom zaostríš ten prvý motív a na druhý (tretí) už nepreostruješ, načo? A klíďo-píďo si to cvakáš presne vtedy, kedy chceš. Ja mám takto nastavené všetky aparáty, ktoré to vedia, s výnimkou Q-čka, lebo u neho je ostrenie bleskové (Q=Quick ;))

laurel
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laurel » 02 říj 2014, 18:09

Bedo..

tak svym zpusobem mas pravdu, pokud bych mel clonu tak 4-5.6, coz jde v dobrych svetelnych podminkach.
V tmavych je to uz problem. protoze tam mas clonu 1.8 a staci aby pohly mimo HO a ses bez ostreho..
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 02 říj 2014, 19:14

Njn... ono je třeba tyhle debaty ale vždycky brát tak-nějak, jak prostě jsou. Přijde mi, že je spousta lidí bere hrozně osobně a vkládá do nich moc emocí.

Já prostě s K3 + *55 nejsem spokojený se spolehlivostí AF. To ale určitě neznamená, že by s tím nešlo fotit atd. Třeba v neděli jsem měl takovej malej workshop, kde jsem fotil asi 30 účastníků, dohromady cca 1000 fotek. Vše ostřeno skrze hledáček a v 80-90% je ostrost zhruba takováto. Blbé je, že ne vždycky to tělo funguje takhle. Občas člověk zaleze do trochu jinejch (ne horších) světelných podmínek a přesnost skokově jde třeba na 20%, bez varování.

Obrázek

Ale vždycky si člověk musí umět poradit.

bedo.
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od bedo. » 02 říj 2014, 19:29

laurel píše:tak svym zpusobem mas pravdu, pokud bych mel clonu tak 4-5.6, coz jde v dobrych svetelnych podminkach. V tmavych je to uz problem. protoze tam mas clonu 1.8 a staci aby pohly mimo HO a ses bez ostreho..
to záleží hlavne od toho, ako si ďaleko. Nič sa neboj, pofotil som nejaké veci aj kombináciou MX+M50/1.4 (Full Frame!) a ani AF mi nechýbal. :) Toto je vlastne obdoba, AF zapneš, len keď ho potrebuješ, inak nezavadzia.

pether
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od pether » 02 říj 2014, 19:48

[quote="likelayk"]Na Digiaréně dnes v diskusi o Canonu 70D Ondrej Bobek postnul,Cituji:
"Ehm, úspešnosť 7D a 5D2 je okolo 65% na statické fotky... Canon je v tomto blbec,....zaostrujte až nepekne rýchlo, ale len "približne"...modely ako 6D, 1D-X, 5D3 sú ale citeľne lepšie ako stará generácia...."
Pokud se orientuji, je to déle sloužící canonýr a tak se dá předpokládat, že ví o čem mluví.
Pro doplnění info stojí za to si přečíst celou tuto stránku:
http://forum.digiarena.e15.cz/viewtopic ... #p10327278
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tak nam ta proklamovana ,,hildova" zelenejsi travicka o 100% af u canooonu zacina nejak hnednout :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ale radsi se teda jeste zeptejte tech profesionalu co oni na to :lol: :roll:
fuji xt1-samyang 12/2-fujinon 23/1,4-pentax 50/1,7-pentax 135/3,5-fujinon 50-230
http://www.zapadakof.cz

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“