idem pozriet do archivu na fotky, nech sa bavime o realnych fotkach, co vsetko sa da pekne nafotit s Pentaxom.
Moderátor: Moderátoři
Stydět se v koutě nemusíš, ale koukej už s tím FF něco vyfotitlennyl píše:matak77: tak teraz sa idem hanbit do kutabudem sa musiet sakra posnazit,aby som vydoloval riadny pop up 3D efekt z FF snimaca a novych skiel co zatial dobre nepoznam, lebo aj pri DA*55/50-135/FA31/FA77 to islo slusne a ze si teda zasluzim tu dezerciu od Pentaxu
mě zase irituje umístění tlačítka aretace objektivu (objektivy neřeším - pořídil jsem stejné Sigmy jako jsem měl na PX)lennyl píše:BenaCZ: konecne niekto napisal normalny prispevok do temytesim sa na tvoje fotky.
EDIT: jedine co ma teraz ser*e, ze na Nikone krutim objektiv z bajonetu aj spodnu krytku opacne, ako som zvyknuty za 7rokov z Pentaxu
Přesně tohle mě #&@{} taky. Ale úplně. Když je jasný den ostré kontrastní světlo tak se snažím i ostřit tak aby se ten foťák chytl a bláto. A někdy v šeru se chytne hnedka. A to nemám žádný profi, ale obyč entry. Takže tady s tím a neustálým kontrolováním a nemožností se spolehnout mám taky celkem problém, ale už jsem v tom utopil dost peněz tak se budu topit dál.miky_lbc píše:Jestli můžu, tak moje nespokojenost s AF a K3 se týká výhradně neodhadnutelné spolehlivosti AF.
Už jsem to tady popisoval mockrát a mnozí s K3 a *55 se se mnou shodli. Někdy ostří perfektně, jindy za takřka ideálních podmínek ostří na bláto. Většinou je ale náročné poznat, kdy se bude tělu chtít zrovna blátovat... takže každou fotku člověk musí pečlivě kontrolovat.
daj si AF preč zo spúšte na vyhradené tlačítko - potom s tým tlačítkom zaostríš ten prvý motív a na druhý (tretí) už nepreostruješ, načo? A klíďo-píďo si to cvakáš presne vtedy, kedy chceš. Ja mám takto nastavené všetky aparáty, ktoré to vedia, s výnimkou Q-čka, lebo u neho je ostrenie bleskové (Q=Quicklaurel píše: Napr. nasazovani prstynku.. trva tak rekneme 2-3 sec. Ruce se poohybujou po vsech moznejch osach jak to tam zkousej naprat.
Namerim, zanacknu a AF se snazi.. opravdu snazi zaostrit.. ale proste za tu dobu ja stihnu udelat tak max 2 fotky.. jednu kdyz je to na zacatku prstu a jednu skoro az na konci.. a tu co bych chtel.. aby to zaostrilo v pulce proste AF nestiha.. proto je ta druha fotka az skoro po akci.. a podminkach skoro uplne tmy je to pomerne nerealne a af s tim opravdu ma problem.
to záleží hlavne od toho, ako si ďaleko. Nič sa neboj, pofotil som nejaké veci aj kombináciou MX+M50/1.4 (Full Frame!) a ani AF mi nechýbal.laurel píše:tak svym zpusobem mas pravdu, pokud bych mel clonu tak 4-5.6, coz jde v dobrych svetelnych podminkach. V tmavych je to uz problem. protoze tam mas clonu 1.8 a staci aby pohly mimo HO a ses bez ostreho..