Digimanie nechce testovat Pentax

Moderátor: Moderátoři

karves
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Digimanie nechce testovat Pentax

Příspěvek od karves » 25 čer 2013, 06:45

nedá mi to sem nedat.Je to diskuze k zrcadlovkám Pentax "K-50 a K-500"
http://www.digimanie.cz/pentax-uvedl-zr ... 98/diskuze
Pentax K-70; Pentax 17-70/4 ; Pentax DA50/1,8; Sigma 30/1,4 Art; Sigma 70-300/4-5,6; Metz 50 AF-1

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Digimanie nechce testovat Pentax

Příspěvek od miky_lbc » 25 čer 2013, 07:12

Ty lidi v té diskuzi mi přijdou jak banda dementů... sorry. Doufám, že to opravdu není ukázka typického Pentax fanouška, protože pokud ano... jsme ztraceni :-).

Ale vážně... Digimánie má v tomhle bohužel pravdu. Pokud jí oficiální zastoupení Pentax nepůjčí foťák, tak prostě není co recenzovat. Nemá to smysl jakkoliv dál řešit a člověk by si měl stěžovat u Pentax zastoupení (oni by půjčili i třeba rádi, jenže nemohou... nedostávají žádné kusy na recenze, dneska už nemají ani marketingový rozpočet, aby si nějakej k podobnému účelu koupili... mohou si ho koupit "max" ze svého, což vzhledem k jejich výdělkům prostě možné neni).

Nějaké názory o tom, jak si mohou půjčit foťák v nějakém obchodu...

1. Obchod recenzovaný foťák neprodá za plnou cenu. Neshání se to tak lehko. Navíc to je spousta práce navíc pro značku, která má zlomkovou základnu uživatelů, proti ostatním systémům, kde zápůjčky fungují.

2. Neni to etické. Recenzentovi prostě musí půjčit foťák autorizované zastoupení... proč? Protože tak se to má a musí dělat. Když si půjčí foťák od fanouška nebo z eshopu... nikdy neví, v jakém je stroj stavu. Může to být nějaký kus s chybou, či technickým problémem nebo naopak vytuněný kus s jinou matnicí, neoficiálním fw atd. atd. Může být v krajním případě záměřně poškozen eshopem, který to dělá pro lepší propagaci jiných svých produktů. Jsou to jen teoretické scénáře, ale tímhle je ta odpovědnost přenesena přímo na zastoupení značky. Pokud dodají foťák, který není v úplné kondici... je to prostě jejich problém.

Hlavně z tohoto důvodu bych nikdy na místě digimanie nepřistoupil na recenzování stroje, který není přímo od zastoupení, pokud stroj přímé zastoupení v ČR má. Prostě ne, ani kdyby mi ho nabízelo 10 shopů nebo 1000 fanoušků. Recenze stroje získaného podobným způsobem nemá takovou vypovídací hodnotu.

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 25 čer 2013, 07:24

Pozeram, ze sa tam snad zblaznili a spraivli z toho cistu kovbojku .. Milan Surkala to uz nie raz vysvetloval .. ale viem, ze ak by mu niekto Pentax pozical, otestuje ho. Sam by som to spravil, kebyze nebyvam daleko.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1

karves
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karves » 25 čer 2013, 07:25

miky_lbc já to vidím bohužel jinak. nevím proč by e-shop a nebo fanoušek nemohl přístroj půjčit.Normálně se to tak dělá (teda si to myslím). No at si na to udělá každý sám názor.
Pentax K-70; Pentax 17-70/4 ; Pentax DA50/1,8; Sigma 30/1,4 Art; Sigma 70-300/4-5,6; Metz 50 AF-1

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 25 čer 2013, 07:52

Normálně se to dělá tak, že recenzentovi pošle foťák/objektiv k otestování sepsání recenze přímo výrobce/distributor, někdy i ještě dříve, než je v obchodech. Výrobce pak může zakázat zveřejnění recenze do určitého data a pod...
Je spousta serverů, kde píší recenze nadšenci (různé blogy a osobní stránky) a tam je to asi jedno jestli použiju vlastní stroj nebo půjčený, ale u oficiální recenze (od někoho kdo se tím živí) bych rozhodně čekal že tělo/sklo je od výrobce.
Pro mě ale mají větší přínos právě ty osobní recenze a drobné poznatky i z delšího používání, ono i intenzivní "testování" nemusí odhalit všechny aspekty. Nejvíc mě štvou (spíš švaly) recenze v časopisech a nebo na webech, kde není možné reagovat formou komentáře (např. Neff) a upozornit na chybu - přečte si to pak spousta lidí a než to autor opraví, už se k tomu původní čitatelé nevrátí .

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 25 čer 2013, 07:58

Jsem rád, že se tady najdou racionálně uvažující lidi...

karves: svůj názor výše jsem podrobně vysvětlil...

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 25 čer 2013, 08:50

Este chcem dodat, ze podobne funguje aj server photozone.de (niekto mu posle objektiv).
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1

karves
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od karves » 25 čer 2013, 09:18

miky_lbc: Tak já asi nejsem racionálně uvažující člověk. :D Částečně máš pravdu,ale prosím tě nepřeháněj to.

cport: ted jsem tě nepochopil. Píšeš:Nevidim duvod, proc by treba nekdo z nas nemohl sem tam nejakou tu recenzi sepsat, aby byla alespon jedna cesky psana recenze. Mrknete treba na prvni dva odstavce:

http://www.fotografovani.cz/recenze/rec ... i-152069cz

Tento zpusob propagace znacky je, rekl bych, prinosnejsi nez nejake pokrikovani na diskusnim foru.

Ale chlapi z pentaxfriends jim to půjčil a nic nerecenzovali. A šlo to bez oficiálního zastoupení Pentax. A nemyslím si,že to bylo nějaké pokřikování na diskuzním foru.Jen upřímné sdělení,že testují jen co chtějí.MilanDQ jim nabízel,že jim klidně půjčí stroj na testování,ale oni zkrátka nemají zájem testovat Pentax.Tak to vidím já.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 25 čer 2013, 10:39

Nejde jen o to... je to spojené i s tím co jsem psal v bodu 2.

Seriózní weby a recenzenti prostě pracují nějakým způsobem. Neříkám, že nejde takhle recenzovat s přístrojem od "bůh ví koho", ale velkých seriózních webů to patří většinou do nějaké samostatné rubriky, která je jasně označena. To, že by byla velká recenze dělaná z nějakého pokoutně získaného stroje z volného prodeje... to určitě neni standard.

Už jenom proto, že fanoušek půjčující pro recenzi stroj/eshop vycházající vstříc, od toho něco očekává. Třeba ten eshop určitě nechce být spojený s negativní recenzí nějakého produktu na externím webu. O dobrý recenzent musí být připraven vystupovat nezaujatě. Kdokoliv si tu recenzi pak přečte, tak může mít XY námitek typu... stroj nebyl v pořádku, stroj měl navíc tohle a tamto, stroj půjčoval superskalní fanoušek - divnej postup, ne?, recenze psaná na objednávku webu.... atd. atd.

Já věřim, že seriózní web si má právo udělat svoje pravidla, dle kterých chce pracovat. A pravidlo "recenzujeme z oficiálně poskytnutých strojů" je něco, co by mělo být standardem u každého slušného recenzenta... nikoliv něco zvláštního.

To, že musí vůbec autor v milionu komentářů odpovídat na nějaké podobné debaty a čelit obviněním, že dostatečně něco nepropaguje, zvlášť když se jedná o minimálně prodávaný produkt, jehož výrobce do marketingu neivestuje ani to zapůjčení těla pro recenze... to považuju opravdu za znak výrazné mentální slabosti a ferenetického ovčího adorování značky od zmíněných pisatelů.

Jak tu bylo řečeno... každý má možnost si napsat svou recenzi a značku podpořit, pokud k tomu cítí důvod. Třeba na tomhle webu je toho prostoru spousta. Vytvoření vlastního blogu je otázka 10ti minut a vytvoření vlastního webu 2 hodin.

sharkyyy
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sharkyyy » 25 čer 2013, 11:28

Ja to vidim jednoznacne za nezaujem digimanie testovat znacku pentax. 4 roky nebola na digiminanii recenzovana znacka pentax. Je to jasna propagacia CANIKON produktov predovsetkym. To ze sa pentax predava menej (su tam znacky, ktore sa nepredavaju takmer vobec a su recenzovane).
miky_lbc píše:Ty lidi v té diskuzi mi přijdou jak banda dementů... sorry. Doufám, že to opravdu není ukázka typického Pentax fanouška, protože pokud ano... jsme ztraceni :-).

A
Banda dementu? Vdaka takym ludom sa nieco pohne mozno vpred. Mlcat a nechat sa uchlacholat nic nehovoriacimi odpovedami nic neriesi. Niekedy, ked to nejde racionalne, treba byt spravne priebojny a drzy. To, ze digimanie nezrecenzovala pentax 4 roky (a to najme kusky typu pentax k-5), je urcite zamer. Kolega im ponukal niekolko krat fotoaparat na recenziu...
pentax k-30, 35/2,4

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 25 čer 2013, 11:38

Někdy na podzim jsem tady interpretoval zkušenosti jednoho z mála prodejců fototechniky Pentax v ČR. Ani jsem mi nechtělo věřit jak malá, vlastně žádná, je podpora prodeje ze strany RICOH-PENTAX, jak na národní, tak na evropské úrovni.
To, že nejsou testy fototechniky Pentax není chyba testujících, ale chyba vedení Pentaxu. Vymýšlet konspirační teorie o útisku značky je naprostý nesmysl.
Podívejte se, jak malý je výběr testů fototechniky Pentax nejen v digimanii, ale např. na Photozone, Lensreview, dpreview (ve srovnání s ostatními značkami).
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Poltergeist
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Poltergeist » 25 čer 2013, 11:38

A čo je to tá digimanie? :roll:

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od uray » 25 čer 2013, 12:23

sharkyyy píše:Ja to vidim jednoznacne za nezaujem digimanie testovat znacku pentax. 4 roky nebola na digiminanii recenzovana znacka pentax. Je to jasna propagacia CANIKON produktov predovsetkym. ...
Osobně nemám rád časté protlačování C/N hlavně v obchodech ale když se podívám na recenze na digimanii tak tohle není ten případ - počty recenzí dle výrobců jsou zde http://www.digimanie.cz/recenze/
jasně že to nejsou jen DLSR ale rozhodně to nevypovídá o tom, že je Pentax utlačován kvůli C/N...
Canon (70)
Fujifilm (42)
Konica Minolta (22)
Nikon (59)
Olympus (56)
Panasonic (44)
Samsung (51)
Sony (61)
....

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 25 čer 2013, 12:28

To je fakt sranda, ještě jsem neviděl tolik utlačovaných lidí pohromadě, jak v P komunitě...
O co vůbec jde? Dyť stejně české recenze nemají vesměs úroveň. Chápu, více zdrojů=lépe. Ale více špatných zdrojů nerovná se lépe.

freddy krueger
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freddy krueger » 25 čer 2013, 12:55

Já myslím, že Šurkala pěkně kecá. Co vím já, tak by půjčování Pentaxů neměl být až takový problém. Až budu mít čas, tak se schválně pokusím nějaký Pentax na recenzi sehnat.

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“