Nas pohled na "rasizmus", zneuzivani apod.

Moderátor: Moderátoři

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Ako som sa stal obeťou Nigerijskeho podvodu

Příspěvek od smik » 01 kvě 2011, 09:31

ByWondra píše:Nevím, ale myslím, že je to úplně naopak. žít poblíž uměle vytvořené komunity, která vznikla z příčiny existujícího rasismu, ti oči neotevře, ale naopak zavře.

Zvířecí chování máme v sobě všichni, což plně dokazuje minulost i současnost. Nevim, jestli bych si vybral mít v sousedství hospodu, kde se scházejí cikáni, nebo tu, kde náckové.
Aha takže máš zřejmě namysli, že ten špatnej stát z rasistických důvodů vytvořil uměle komunitu např. v Chánově z Romů a oni chudáčci to tam zlikvidovali a nikdo soudnej se k tomu sídlišti ani nepřiblíží. Ten stát je ale brr.
Zajímavé je, že na X sídlištích stát vytvořil komunitu převážně z "bílích" a já nemám nějaký výraznější pocit, že bych tím sídlištěm nemohl projít bez újmy na zdraví a majetku.

S těmy nácky s tebou souhlasím. Obecně nemám rád žádného bezmozka, který dělá jenom bordel a je mi jedno jestli je bílej, černej, žlutej, nebo zelenej.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 01 kvě 2011, 10:00

No ono jít po některých bílých do hospody, na hotelovej pokoj, na hajzl, na stadion, do opuštěných továren, kasáren a jiných skvótů..
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 01 kvě 2011, 10:39

Ale jo souhlas. Já měl spíš na mysli bordel ve formě někoho vyliskat a případně mu pomoct od pár věcí.
Hovada jsou určitě i mezi "bílejma" jenom mám tak nějak pocit, že mezi spoluobyvateli "tmavší pleti" je to percentuální číslo jakési vyšší.

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 01 kvě 2011, 11:59

To rozhodně je, stejně tak je pravda, že většina z nich má stěží základní vzdělání, je bez práce atd.
O tom se nelze přít, teď ale čím to je.

Osobně mě dost štve, že se musím bát jít večer domů pěšky městem. V jedné části cikánů, v druhé feťáků a bezdomovců, ve třetí nácků

A když jedu městskou, tak mi peněženku ukradne bílá důchodkyně...
|Fotoreporty|

Želvák Bob
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Nas pohled na "rasizmus", zneuzivani apod.

Příspěvek od Želvák Bob » 01 kvě 2011, 14:03

... s hromadnou jezdím jako řidič (noční autobusy), v bronxu máme pronajatou garáž, při prolézání starých fabrik narazím na feťáky i bezdomovce - občas ale i na zloděje aut a pod., kvůli náckům už nechodím ani na fotbal ...

Jak tu zaznělo - bezmozci jakéhokoli druhu - to je to co je špatně.

A v každé skupině lidí se najde někdo dobrý a jiný špatný - a většina bude tak nějak "normálních"
Problém je v tom, jak se ty skupiny vnímají navzájem. A co jsou ty pojmy "dobrý" a "špatný" v chápání dané skupiny. A co je to "tak nějak normální" v chápání ostatních skupin.
Skupiny nemusí být jen podle rasy či vyznání - jsou to i dětské party, různé třídy, oddělení ve firmě atd. Člověk je tvor stádní - prostě od začátků své evoluční cesty žijeme ve skupinách a cítíme potřebu se vůči jiným skupinám vyhraňovat. Jedině neandrtálci byli příliš málo ctižádostiví a příliš moc tolerantní vůči ostatním skupinám - a vymřeli.

My (civilizace západního typu) jsme ovšem došli do stadia "zvrácené humanity" a dali jsme se ve jménu jakéhosi "vyrovnávání šancí" do rozmazlování skupin, které nesdílejí naše hodnoty. Dáváme to za vinu sobě, svým vládám, své historické dominanci. Bohužel - tento model funguje stejně jako v normální rodině. Budeme-li rozmazlovat dítě, které samo nemá jakékoli sociální cítění - vyroste z něj sobecký hajzlík, který se bude dožadovat stále větších výhod pro sebe a nebude ochoten sám cokoli pro jiné udělat. Stejně jako tento rodinný model funguje ve státu rozmazlování nepřizpůsobivých skupin či menšin (dáváme nepracujícím menšinám, podporujeme a živíme feťáky, atd.) umožňujeme žít lidem, kteří jsou dostatečně zdraví a soudní na to, aby se byli schopni uživit sami. Jen prostě nechtějí - a v souladu s tímto rozmazlováním chtějí od nás ostatních čím dál tím více podpor, peněz, výhod a společenského uznání. A aby toho nebylo málo - stejně jako tento model "rodina - stát" existuje další zvětšení na stejném principu - civilizace západní versus civilizace ostatní. Naučili jsme všechny země třetího světa dávat nám za vinu, že mají hlad. Dávat nám za vinu, že se sami mezi sebou nenávidí a vraždí. Chtít po nác spousty peněz a jídla, léků, zbraní na to - aby si mohli pokračovat ve svém způsobu života dál. A jako valící se sněhová koule ten problém časem pouze narůstá na objemu - to dávání peněz a vlastní výčitky svědomí či sebeobviňování z rasismu - to není řešení problému - jen to pomáhá ten problém ještě stupňovat. Výsledkem jsou krize, války a terorismus.

Jak řekl kdysi někdo moudrý: Nemá smysl hladovému dát peníze na oběd - to nic nevyřeší. Chceš-li mu opravdu pomoci - nauč ho pracovat a dej mu práci - aby měl na oběd každý den.

Má to ovšem nutnou podmínku.
Ten "hladový" musí být ochoten si na to jídlo vydělat. Nesmí ho chtít dostat zdarma a navíc jako samozřejmost.

Problém rozmazlených dětí, romů a zemí třetího světa je ovšem v rom, že oni už chtějí vše jen bez práce.
Jediná vina nás a vlád našich zemí spočívá v tom, že jsme se nepostavili proti tomuto "rozmazlování". Že jsme se zapojením systému dávek a výhod zároveň nevyžadovali důsledné dodržování hodnot a principů platných pro nás. Zákony, morální hodnoty a hodnoty naší civilizace. To je na tom to úplně nejhorší.
Kdysi se říkalo moudro "koho chleba jíš - toho píseň zpívej" ... V tomto případě to zjevně neplatí.

PS: abyste měli další vodítko - před 12 lety se mě pokusil jeden róm zabít nožem (jen proto, že jsem mu řekl, že nemá mlátit ženskou) a dodnes s ním nebyl žádný soud. Předal jsem ho policii přímo na místě, 6 lidí to dosvědčilo, nebyly žádné pochyby či nejasnosti. Kdybych ovšem já řval na nějakého róma, že ho zabiju, nadával mu do černých sviní (jako on mě do bílých) a šermoval mu kolem ksichtu nožem - seděl bych v kriminále během chvilky. A tohle (podobné zkušenosti) je přesně ten důvod - proč se tolik normálních lidí dívá s porozuměním na náckovské pochody, hesla o právu a skutečném zákonu. To je také jediná (ale obrovská) chyba státu.
Ještě dodám, že se necítím být rasistou - mám přátele mezi větnamci, v rodině přiženěnýho číňana, nemám problém s černochy ---- ale s cikány problém mám. Poznal jsem za víc než 4 desetiletí života jen dva z nich, kterých si vážím, kteří nebrečí, že se narodili jako cikáni (oni si neříkají rómové) a kteří s tím něco dělají sami.
Trhli se, dělají dvě i tři práce souběžně, pomáhají dětem z ulice atd ...
A víte kdo je nejvíc nesnáší?
Ne náckové, ne bílí lidi - ale jejich vlastní rodilá komunita. Jejich vlastní rodiny a příbuzní a sousedi je napadají za to, že se snaží žít slušné a spořádané životy, že pracují a odpovědně vychovávají děti, že nechodí pro dávky. Jeden z nich se dokonce stará sám o postiženého syna. Nemají auta, nemají zlaté řetězy kolem krku, nemají přidělené byty ... Dva z několika desítek, se kterými jsme se stýkal, bavil a znal ... Ostatní se mě pokusili podvést a okrást.
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...

Pedroke
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pedroke » 01 kvě 2011, 14:05

JŠ, Ty si myslíš, že Yoli a cjgáň, ktorýcelý život len natŕča ruku a kradne sú pre štát a teda nás všetkých rovnako prospešní? ( predpokladám, že Yoli pracuje a nie je zlodej )
K10D; LX; DA 18-55 AL; SMC K 24/2.8; S-M-C Takumar 35/3.5; SMC A 50/1.7; Meyer Trioplan 100/2.8V; SMC M 135/3.5; SMC A 135/2.8; O-ME53; klin sa klinom vybíja; serepetičky

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 01 kvě 2011, 16:08

Když budeš dítě rozmazlovat, vyroste ti fracek, když ho budeš týrat a šikanovat, vyroste ti nácek, alkoholik nebo jiný člověk bez rozumu. A třeba tě i jednou zabije nebo minimálně okrade. A může to být třeba modrooký blonďáček.

Každý, kdo by si myslel, že by se bílí chovali v jejich pozici "charakterněji", je cvok. Každá společnost, rasa, etnikum nebo jak chcete, je tak z 90% stádo. A pokud se dostanete do situace, kdy jste Čandala vy, a žít s tím, že jste něco podřadného, budete se tak chovat. A můžete mít pak k oné "kultivované většině (která třeba vráží své důchodce do důchoďáků a pak jen bere jejich prachy, což ve vaší kultuře neexistuje)", která vás neustále šikanuje, nějakou úctu? Ne, začnete na ní parazitovat a hlavně se živit. Pouze kultivovanější skupina z vás (jako je to ve všech společnostech maximálně 10%) se bude snažit něco změnit.

Jak může někdo říct, že jsou "Češi", národ zrozen z největších otrokářů v Evropě a z póvlu vyhnaného z Balkánu, nějak víc kultivovaný? Mně je občas z mého národu na zvracení. Jeden den kolaboruje s nacisty a posílá své sousedy židy, cikány a i své obránce do plynu, pak zase nacista nenacista pobije, zmrzačí, odsune každého, kdo vypadá německy do haleluja a zabere jejich majetek, pak zase své hrdiny z války posílá do koncentráků atd...

Pravděpodobně každý druhý učitel nad 50let, kterého jsem měl, by mě ještě před 25 lety nenechal (z vlastní vůle!) odmaturovat nebo dokonce jít na vejšku, jenom kvůli tomu, že mám dlouhé vlasy, mám rád led zeppelin a jsem liberál. Podobně policista, ten můj ochránce, pravděpodobně někoho jako já seřezal v minulosti do krve - a nikdy za to odpovědnost neponese, ale klidně slouží dál a bude jednou pobírat pěknou rentu.

Může takový "národ" nějakému etniku říkat cokoli o morálce?

Kdo je bez viny, ať klidně hodí kamenem..

/ps: jinak jsem hrdý Sokol a vlastenec
|Fotoreporty|

smalincik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smalincik » 01 kvě 2011, 16:12

želvák bob:naprosto souhlasím. Je mi 50, něco mám odžito a zažito na vlastní kůži. Mezi cikány znám kluky, členy jednoho rodu, kteří jsou velmi civilizovaní, všichni se vyučili řemeslu, všichni pracují, všichni si už pořídili vlastní domy atd. A všichni mají stejný problém. Jsou naprosto vyděděni ze společnosti. Cikáni s nimi nemluví -protože žijí jako bílí, bílí s nimi nemluví, protože jsou cikáni. Neumí ani pořádně cikánsky mluvit - protože je to rodiče neučili a chtěli, aby se vymanili z toho prokletí. Podle toho, co jsme spolu diskutovali - a bylo k tomu dost příležitostí, když mi dělali na baráku- je nejhorší, že jsou v jednom pytli s ostatními cikány. Ten pro nás nepoznaný pocit, když vejdou do obchodu a hned se na ně pověsí očko - přitom očko vydělává polovinu toho co oni a většinou mu čouhá sláma z bot - kdyby totiž něco uměl, nedělá očko, že... Takže přesně jak bylo uvedeno výše, vyvarujme se bezmozků , ale taky naivek, které chtějí spasit svět a koupit si čisté svědomí za prachy.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.

www.malincik.eu

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“