Příspěvek
od Želvák Bob » 01 kvě 2011, 14:03
... s hromadnou jezdím jako řidič (noční autobusy), v bronxu máme pronajatou garáž, při prolézání starých fabrik narazím na feťáky i bezdomovce - občas ale i na zloděje aut a pod., kvůli náckům už nechodím ani na fotbal ...
Jak tu zaznělo - bezmozci jakéhokoli druhu - to je to co je špatně.
A v každé skupině lidí se najde někdo dobrý a jiný špatný - a většina bude tak nějak "normálních"
Problém je v tom, jak se ty skupiny vnímají navzájem. A co jsou ty pojmy "dobrý" a "špatný" v chápání dané skupiny. A co je to "tak nějak normální" v chápání ostatních skupin.
Skupiny nemusí být jen podle rasy či vyznání - jsou to i dětské party, různé třídy, oddělení ve firmě atd. Člověk je tvor stádní - prostě od začátků své evoluční cesty žijeme ve skupinách a cítíme potřebu se vůči jiným skupinám vyhraňovat. Jedině neandrtálci byli příliš málo ctižádostiví a příliš moc tolerantní vůči ostatním skupinám - a vymřeli.
My (civilizace západního typu) jsme ovšem došli do stadia "zvrácené humanity" a dali jsme se ve jménu jakéhosi "vyrovnávání šancí" do rozmazlování skupin, které nesdílejí naše hodnoty. Dáváme to za vinu sobě, svým vládám, své historické dominanci. Bohužel - tento model funguje stejně jako v normální rodině. Budeme-li rozmazlovat dítě, které samo nemá jakékoli sociální cítění - vyroste z něj sobecký hajzlík, který se bude dožadovat stále větších výhod pro sebe a nebude ochoten sám cokoli pro jiné udělat. Stejně jako tento rodinný model funguje ve státu rozmazlování nepřizpůsobivých skupin či menšin (dáváme nepracujícím menšinám, podporujeme a živíme feťáky, atd.) umožňujeme žít lidem, kteří jsou dostatečně zdraví a soudní na to, aby se byli schopni uživit sami. Jen prostě nechtějí - a v souladu s tímto rozmazlováním chtějí od nás ostatních čím dál tím více podpor, peněz, výhod a společenského uznání. A aby toho nebylo málo - stejně jako tento model "rodina - stát" existuje další zvětšení na stejném principu - civilizace západní versus civilizace ostatní. Naučili jsme všechny země třetího světa dávat nám za vinu, že mají hlad. Dávat nám za vinu, že se sami mezi sebou nenávidí a vraždí. Chtít po nác spousty peněz a jídla, léků, zbraní na to - aby si mohli pokračovat ve svém způsobu života dál. A jako valící se sněhová koule ten problém časem pouze narůstá na objemu - to dávání peněz a vlastní výčitky svědomí či sebeobviňování z rasismu - to není řešení problému - jen to pomáhá ten problém ještě stupňovat. Výsledkem jsou krize, války a terorismus.
Jak řekl kdysi někdo moudrý: Nemá smysl hladovému dát peníze na oběd - to nic nevyřeší. Chceš-li mu opravdu pomoci - nauč ho pracovat a dej mu práci - aby měl na oběd každý den.
Má to ovšem nutnou podmínku.
Ten "hladový" musí být ochoten si na to jídlo vydělat. Nesmí ho chtít dostat zdarma a navíc jako samozřejmost.
Problém rozmazlených dětí, romů a zemí třetího světa je ovšem v rom, že oni už chtějí vše jen bez práce.
Jediná vina nás a vlád našich zemí spočívá v tom, že jsme se nepostavili proti tomuto "rozmazlování". Že jsme se zapojením systému dávek a výhod zároveň nevyžadovali důsledné dodržování hodnot a principů platných pro nás. Zákony, morální hodnoty a hodnoty naší civilizace. To je na tom to úplně nejhorší.
Kdysi se říkalo moudro "koho chleba jíš - toho píseň zpívej" ... V tomto případě to zjevně neplatí.
PS: abyste měli další vodítko - před 12 lety se mě pokusil jeden róm zabít nožem (jen proto, že jsem mu řekl, že nemá mlátit ženskou) a dodnes s ním nebyl žádný soud. Předal jsem ho policii přímo na místě, 6 lidí to dosvědčilo, nebyly žádné pochyby či nejasnosti. Kdybych ovšem já řval na nějakého róma, že ho zabiju, nadával mu do černých sviní (jako on mě do bílých) a šermoval mu kolem ksichtu nožem - seděl bych v kriminále během chvilky. A tohle (podobné zkušenosti) je přesně ten důvod - proč se tolik normálních lidí dívá s porozuměním na náckovské pochody, hesla o právu a skutečném zákonu. To je také jediná (ale obrovská) chyba státu.
Ještě dodám, že se necítím být rasistou - mám přátele mezi větnamci, v rodině přiženěnýho číňana, nemám problém s černochy ---- ale s cikány problém mám. Poznal jsem za víc než 4 desetiletí života jen dva z nich, kterých si vážím, kteří nebrečí, že se narodili jako cikáni (oni si neříkají rómové) a kteří s tím něco dělají sami.
Trhli se, dělají dvě i tři práce souběžně, pomáhají dětem z ulice atd ...
A víte kdo je nejvíc nesnáší?
Ne náckové, ne bílí lidi - ale jejich vlastní rodilá komunita. Jejich vlastní rodiny a příbuzní a sousedi je napadají za to, že se snaží žít slušné a spořádané životy, že pracují a odpovědně vychovávají děti, že nechodí pro dávky. Jeden z nich se dokonce stará sám o postiženého syna. Nemají auta, nemají zlaté řetězy kolem krku, nemají přidělené byty ... Dva z několika desítek, se kterými jsme se stýkal, bavil a znal ... Ostatní se mě pokusili podvést a okrást.
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...