Odcházím od pentaxu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 28 črc 2010, 16:42

Jeff píše: To je nevětší blbost co jsem v poslední době slyšel...pokud chceš mít D700 s battery gripem a by to fotilo těch úžasných x obrázků za sekundu, tak se zeptej Koloucha kolik do toho musel narvat :wink:
Blbost? Tak za 1., battery grip o tak moc dražší než origo Pentax není (on v podstatě kopíruje % rozdíl ceny mezi jednotlivejma tělama).

2. i neoriginální BG zvýšit FPS umožňují, když vybereš správně.

3. Vůbec jsem se nebavil o počtu FPS, já osobně třeba takhle vysokej počet FPS považuju za zbytečnej (někdo kdo ale fotí profi sport nebo nějakou akčnější reportáž by mi určitě oponoval).

Bavil jsem se o chirurgicky přesném a rychlém AF téměř za všech světelných podmínkách a ISO, které je ve srovnání s K7 někde úplně jinde.

Schválně se zeptej Koloucha Ty :-).

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 28 črc 2010, 16:46

elho_cid píše:
fjo píše:...jo, dojem jsi nabyl správný... bojuji s financemi, jak se dá... ale, jsou tu dvě věci.. díky jedné nepříjemné události v rodině možná nějaké prostředky budou... a možná nějakou část z toho i doma ukecám... a za druhé... docela jsem byl zaskočený cenami skel u C, když jsem se rozhlížel v ceníku.... už jsem to psal v přiznání, že jdu pryč... EF 24/2,8 cena: 11400,- (nebo 20/2,8 USM cena: 12500,- - ještě nevím), EF 50/1,4 cena: 9000,- a hlavně portrétní EF 85/1,8 USM cena: 9700,- ...a do budoucna... zadíval jsem se u PX do DA*200/2,8 SDM.... ofiko cena je přes 25000 a na netu se pohybuje kolem 21000, 22000... já vím, je to v podstatě 300/2,8... a Canon má v L sérii EF 200/2,8 USM za netových +/- 18000.... chjo... asi to všechno začalo minulý rok tím plošným zdražením PX skel...
Máš pravdu, ale ten EF24 je docela peklo, EF 20/2,8 na FA20/2,8 od pentaxu taky nemá (nebo dokud nebude FF tak 14/2,8).
EF 200/2,8 je na +- stejné úrovni jako DA*, ale ostří asi rychleji (letící vážky se 7D jsem s ním fotil v pohodě, Da*200 jsem v takových podmínkách nezkoušel).
Ale v tom tvým výčtu jsou kromě EF200L jen horší amatérské objektivy. Možná budš mít štěstí, ale já když si zkoušel 5D+85/1,8 tak jsem hodně bojoval s přesností ostření. Zaprvé kvůli umístění ostřících bodů a za druhé kvůli tomu že 5D nemá tak přesné ostření, aby tu malou HO zvládala spolehlivě.
Spíš bych být tebou koukal po kouscích jako je suprová EF135L. Ale to už je cena o dost výš, no... BTW možná bys byl spokojenější než s 5D s nějakým 1D Mk2 a APS-H cropem. Tam funguje ostření úplně jinak než na 5D a cena +- stejná.
5D do klubu moc není... to AF není úplně nejšťastnější. Ale zase není pravda, že by bylo nějaké mizerné, jak se často píše. Středovej kříž je docela spolehlivej, v dobrém světle se dají i ostatní body. S 5D nemam moc zkušeností, ale říká se, že v 5D II je AF úplně stejnej. A tam bych řekl, že i krajní nejméně citlivé body stejně o třídu převyšují třeba K7. Takže bych z toho zase takovej strach neměl...

... ale každopádně do klubu by jsi užil mnohem víc třeba D700. Ta je v těhle ohledech fakt vyjímečná. Jen tam nedáš dohromady už tak levně skla.

Nicméně výbornou volbou mi přijde 1Ds MII, která se dá občas taky koupit za pár Kč (viděl jsem i za 27tis). Bude mít asi o trochu slabší výsledky s šumem, ale AF tam je neomylnej.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 28 črc 2010, 16:56

No tak já mám ze srovnání 5D a K-7 opačnej pocit. Ale je to o sklech... Kdyby byla na obou Sigma 50/1,4 HSM, tak jsou to rovný podmínky, ale takový srovnání jsem neměl možnost udělat.

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 28 črc 2010, 17:27

miky_lbc píše:
Jeff píše: To je nevětší blbost co jsem v poslední době slyšel...pokud chceš mít D700 s battery gripem a by to fotilo těch úžasných x obrázků za sekundu, tak se zeptej Koloucha kolik do toho musel narvat :wink:
Blbost? Tak za 1., battery grip o tak moc dražší než origo Pentax není (on v podstatě kopíruje % rozdíl ceny mezi jednotlivejma tělama).

2. i neoriginální BG zvýšit FPS umožňují, když vybereš správně.

3. Vůbec jsem se nebavil o počtu FPS, já osobně třeba takhle vysokej počet FPS považuju za zbytečnej (někdo kdo ale fotí profi sport nebo nějakou akčnější reportáž by mi určitě oponoval).

Bavil jsem se o chirurgicky přesném a rychlém AF téměř za všech světelných podmínkách a ISO, které je ve srovnání s K7 někde úplně jinde.

Schválně se zeptej Koloucha Ty :-).
Já jsem s ním na rozdíl od tebe mluvil, když jsem od něj K-7 kupoval, to co tady tvrdíš jsou opravdu bláboly nijak podložené, ceny přístojů at si každej na netu najde sám-rozdíl je značný.
Co se AF týče, za sebe říkám, že K-7 s Limited skly ostří přesně a rychle měl jsem před tím canona a dokážu to posoudit, dokonce v horších světelných podmínkách mám pocit, že ostří rychleji.

...a vůbec co jsi udělal za úžasný fotky, že ti px nestačí ty bych chtěl teda vydět, Bena má pravdu, kecy, kecy a skutek utek...

Jan Hrubý
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Hrubý » 28 črc 2010, 19:42

Z témat typu:

odcházím od pentaxu
přecházím na digitál
prodávám digitál ......

mám neodbytný pocit, že se autor potřebuje vypovídat, obhájit svoje rozhodnutí ne před okolím (komunitou), ale sám před sebou, protože si tím není jistý, potřebuje se ujistit. No a to kopání okolo už je jenom snaha všech ostatních obhájit svá rozhodnutí, až už byla jakákoliv.

Naříkám snad že jsem s Pentaxem cvaknul naposled před půl rokem? Taky proč, profiluju se trochu jiným směrem, Pentax zůstává ale ve skříni a třeba na něj časem dojde. Nedělám z toho ale tragédii ani nemám pocit viny, křivdy, že jsem svojí značce nevěrný atd.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 28 črc 2010, 20:11

Jeff píše:
Co se AF týče, za sebe říkám, že K-7 s Limited skly ostří přesně a rychle měl jsem před tím canona a dokážu to posoudit, dokonce v horších světelných podmínkách mám pocit, že ostří rychleji.

...a vůbec co jsi udělal za úžasný fotky, že ti px nestačí ty bych chtěl teda vydět, Bena má pravdu, kecy, kecy a skutek utek...
Ano Jeffe :-).

Přesně o Tobě jsem tu před pár postama psal.

A jestli chceš vydět moje fotky, musíš přijet... pravé fotky vysí na zdi a vyklají se v průvanu :-).

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 28 črc 2010, 20:18

elho_cid píše:
miky_lbc píše: 5D do klubu moc není... to AF není úplně nejšťastnější. Ale zase není pravda, že by bylo nějaké mizerné, jak se často píše. Středovej kříž je docela spolehlivej, v dobrém světle se dají i ostatní body. S 5D nemam moc zkušeností, ale říká se, že v 5D II je AF úplně stejnej. A tam bych řekl, že i krajní nejméně citlivé body stejně o třídu převyšují třeba K7. Takže bych z toho zase takovej strach neměl...
No tak já mám ze srovnání 5D a K-7 opačnej pocit. Ale je to o sklech... Kdyby byla na obou Sigma 50/1,4 HSM, tak jsou to rovný podmínky, ale takový srovnání jsem neměl možnost udělat.
Já se musim přiznat, že jsem 5D nikdy AF nějak aktivně nezkoušel... pouze u 5D II. Říká se, že mají AF modul stejný, ale je možné, že je samozřejmě ale 5DII už dost dál.

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 28 črc 2010, 21:31

5D a 5DMKII maju ten isty AF modul ale 5DII pomaha novsi Digic procesor, takze HW ten isty "len" novy SW, podla uzivatelov je 5DII rychlejsi ako prva generacia...
udajne je u 5DII stredovy + jeho 6 pomocnych na urovni 1D rady, okrajove su z doby resp na urovni 30D 40D
osobne som to nemal sancu porovnat v ramci znacky ale ostrenie 5DII mi prislo bleskove,bez nejakej "prodlevy" alebo vahania kam zaostrit....

Jeff
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Jeff » 29 črc 2010, 09:41

miky_lbc píše:
Jeff píše:

Ano Jeffe :-).

Přesně o Tobě jsem tu před pár postama psal.

A jestli chceš vydět moje fotky, musíš přijet... pravé fotky vysí na zdi a vyklají se v průvanu :-).
...jasně a teď tu o Smolíčkovi

zdenekz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekz » 29 črc 2010, 12:00

Hoši a dívky, nechme keců, foťme každý tím co mu k focení vyhovuje a s čím je spokojený. Můj známý s Prahy před pár lety odložil digitál, pořídil kinofilm, který posléze vyměnil za středoformát a tak postupně přecházel až pořídil nějaký panoramatický Kodak foťák někdy z doby kolem r. 1920 na svitkový film, nemá to zaostřování, nemá to hledáček, má to možná 2 časy a jednoduchou čočku, ve své době s něčím takovým fotil i pan Sudek své panoramata a nadělal s tím v současné době takové super fotky za které získal v zahraničí ceny AFIAP či jak se tomu říká a nějaké D700 a 5DMark se na to nechytají. Není důležitá technika, ale výsledek na zdi.
"Budiž světlo pochváleno"
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Canon se zbláznil... :-D)))

Příspěvek od fjo » 25 srp 2010, 18:37

...uvedl jsem sice, že uteču ke Canonu, ale dnešní TZ mě... ani vlastně nevím, co.. pobavila? ...šokovala? ...vyvedla z rovnováhy..??

No posuďte sami:

"PRAHA, 25. srpna 2010 – Společnost Canon Inc. oznámila úspěšné dokončení vývoje CMOS senzoru velikosti APS-H*1, jehož rozlišení činí přibližně 120 megapixelů (13 280 x 9 184 pixelů). V současnosti se jedná o senzor s největším rozlišením v této velikosti na světě*2.

Oproti stejně velkému běžně prodávanému snímači CMOS společnosti Canon s největším rozlišením 16,1 megapixelů bylo u prototypu dosaženo rozlišení 120 megapixelů, což je přibližně 7,5x více a představuje to 2,4násobné zlepšení rozlišení*3.

U snímačů CMOS je vysoká rychlost čtení dat při velkém počtu pixelů dosahována paralelním zpracováním. Zvýšení počtu signálů paralelního zpracování může vést k různým problémům. Například ke zpožďování signálu nebo malým odchylkám časování. Změnou metody časování čtecích obvodů dosáhl Canon úspěšně prudkého zvýšení rychlosti čtení signálů snímače. Díky tomu je nový snímač CMOS schopen dosahovat výstupní rychlosti přibližně 9,5 snímků za sekundu, což najde uplatnění například při rychlém souvislém fotografování snímků s vysokým rozlišením.

Nově vyvinutý snímač Canon CMOS je také schopen zaznamenávat video v kvalitě Full HD (1920 x 1080 pixelů). Pro výstup HD videa využije snímač oblast o velikosti přibližně jedné šestnáctiny celkové plochy.

Snímky pořízené nově vyvinutým 120megapixelovým snímačem CMOS si uchovávají vysoké rozlišení a kvalitu obrazu i po ořezu či digitálním zvětšení. Snímač kromě toho umožňuje volbu obrazu z velké plochy, kdy lze sledovat HD video z vybrané části celkového záběru.

Dalším vývojem CMOS senzorů otevře Canon zcela nové možnosti zachycení obrazu a umožní pořizovat fotografie, které svou kvalitou dalece překonají tradiční fotografický film, a video, které bude využívat jedinečných možností jednookých zrcadlovek – především jejich mobility, výkonu a flexibility díky systému výměnných objektivů."

...když už jsem to po pár dlouhých minutách rozdýchal, stále mi nějak nedochází, proč, když už to je tak ohromné rozlišení, je to na APS-H a ne na FF....

...není to fake.. mohu zaslat originál TZ
Pentax

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 25 srp 2010, 19:04

Trochu OT v tomto vlákne, ale ja stále tvrdím, že dnešné APS-C majú velké rezervy v počte MPx a tým myslím aj s poriadnou obrazovou kvalitou, nech si hovorí kto chce čo chce, pre APS-C nemôže byť 40MPx najmenší problém... Jedine čo bude voči FF strácať bude HO, ktorú nemožno zmeniť vzhladom na crop faktor...
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 25 srp 2010, 19:17

Ivan-K píše:Trochu OT v tomto vlákne...
...nechtěl jsem zakládat nové vlákno.... a Canon se tu probíral také..

...samozřejmě, že konstrukčně to není problém, ale jedná se o zpracování... přesněji čtení těch dat.. chlazení, potažmo šum... pokud podle té zprávy vyplývá, že způsob odečítání dat z čipu s tak vysokým rozlišením vyřešili, pak je to asi další cesta... otázkou ale zůstává dynamický rozsah snímače... a takové další "drobnosti" jako výsledná přechodová tonalita...
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 25 srp 2010, 19:21

Problém je však ještě jeden a to docela zásadní.... pokud vím, už dnešní běžné rozlišení snímačů je limitováno rozlišením objektivů... jak to asi je v případě 120Mpx snímače..?? Budou nová skla...??
Pentax

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 25 srp 2010, 19:44

Nebudu.
Uz pre 7D s 18MP APS-C Canon nema ekvivalentne sklo (s teoretickou potrebou 120 ciar na milimeter).
Pre tamtu haluz by musel vyrobit sklo s kresebnostou cez 800 ciar na mm... :lol: :lol: :lol:
Tu netreba dalsi komentar.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“