Co děláte, když nefotíte?

Moderátor: Moderátoři

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

1

Příspěvek od cunesk8 » 22 dub 2007, 21:13

1v
Naposledy upravil(a) cunesk8 dne 22 dub 2007, 21:44, celkem upraveno 1 x.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 22 dub 2007, 21:42

Tak ja sem z mesta nad 30000 obyvatel, ktere je myslim jedine ve stredni Evrope, ktere nema vlakove nadrazi!!=ORLOVA!!Je mi 22 a kdyz nefotim,tak chodim na vysokou skolu Banskou nebo hraju se dvema kapelama, navstevuju ruzne koncerty a kalim :lol: Drive sem aktivne jezdil na snowboardu(ted uz jen rekreacne) a skateboardu ( skoro vubec uz nejezdim) a tak sem se nejak dostal k foceni!! Fotak sem si koupil jen proto abych fotil tyto sporty,ale casem sem dospel k tomu, ze je i vice veci co se da foti,a tak sem sem zacal hodne fotit koncerty a posledni dobou zkousim i ostatni veci jako krajinky, architekturu .........! tot vse! :evil: 8) :D
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

kotrcka
Nový uživatel
Nový uživatel

slovak

Příspěvek od kotrcka » 23 dub 2007, 17:33

mam 23, som zo slovenska, byvam na vychode, asi 70km zapadne od kosic. momentalne som nezamestnany, ale cely zivot som sa zaoberal elektronickymi pocitadlami (tzv. PC), pripadne telekomunikaciami. okrem fotenia mam este pomerne narocneho psa, takze behavam s nim, pripadne ma este bavi DX-ing, cyklistika, plavanie. zadany momentalne nie som, aj ked by som rad cim skor tuto vetu negoval.

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 23 dub 2007, 21:09

@cikorsky Sydneycan tu byl o pár týdnů dřív než ty ;). Vlastně tu ze začátku bylo víc australanů než čechoslováků :D
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Miloš
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Miloš » 23 dub 2007, 21:25

Tak se taky musím přidam.Bydlím v Sokolnicích ,což je kousek od Brna, se svou ženou a dvěma syny (17a19let). Pracuji jako technik ve výrobě elektroniky (pod jednou střechou s PvvS) a občas si ještě přivydělávám montováním a opravováním všeho možného na elektriku. Rád chodím po horách,ale i dolinách a nebo jen tak se svým psem kolem dědiny. Poslouchám dobrou muziku , ……. a hrozně nerad něco píšu! :( :)

Pavel
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Pavel » 30 kvě 2007, 10:24

OK, zkusím také vyblít pár řádků...
Otázka zněla: Co děláte, když nefotíte... Tak já si poslední dobou připadám, že jenom klikám fotky v kompu a stejně se mi tam hromadí :) Asi bych měl míň fotit a víc klikat :D Další zálibou, která mi kromě focení žere čas, je bike, lesy a hory. Narodil jsem se v Zábřehu na Moravě, takže do Jeseníků jsem to měl vždycky blízko a proto asi ta moje úchylka :) Teď už asi 8 let žiju v Brně, kde jsem po škole zůstal a dělám v české firmě se 100% německým vlastnictvím. Na vizitce mám napsáno Entwicklungkonstruktion, což se dá přeložit jako vývojová konstrukce. Jo a vyrábíme elektrický motory.

Franki55
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Franki55 » 31 kvě 2007, 15:27

tak ja tiež: som rodený prešpurák a žijem tu više pol storočia a inde
ani nechcem. Makám ako projektový ing. pre Slov.-nem. firmu.Behám
po Slovensku a staviam cryo- zásobníky na tech plyny, roztrhlo sa nám vrece s investormi a lietam ako blázon.
Fotiť som začal pred 2 rokmi keď som kúpil dcére k 18. UZ od Kodaku
( prd som tomu rozumel ) , dcéra sa nechytala zato ja riadne, počase
mi to nestačilo tak som kúpil K 100, tešil som sa z neho jak malý kluk,
a teším sa dodnes, už mám pocit ako "závislák".
Okrem foto milujem muziku, odkojený rockom 60-70 rockov, dnes viac
jazz, blues, word apod. zo športov inline a bicykel, ak zostane čas
na knihu niečo v duchu Jožko Heller: Gold nad zlato - nádherný absurdný humor...
Pekné svetlo všetkým...

synapsis
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ciao

Příspěvek od synapsis » 26 říj 2007, 02:13

Zdravim jsem Synaps ;)
Žil jsem dlouhou dobu v čr, teď žiju pár měsíců v Irelandu (Castle Connellu) :). Potřeboval jsem změnu, taky se naučit pořádně mluvit anglicky abych neměl problémy se kdekoliv dorozumět a taky si rozšířit obzory. V čr už třetím rokem podnikám a mám firmu na tvorbu internetových stránek. Vždycky mě to táhlo k focení, už jako dítě jsem viděl u svého otce Praktiku se kterou fotil a věděl jsem která bije :) . Fotím tedy dá se říct už dlouho a hodně mě to baví. Když jsem teď v Irsku tak zjišťuju, že svět je na každém místě úplně jiný. Za cca 40 dní letím domů a rád bych v cestování pokračoval. Je to jako mánie, která mě zrovna přepadla. Né že bych předtím necestoval, byl jsem skoro každý rok v létě někde (Řecko, Chorvatsko...) v zimě (Rakouské, Italské... alpy) ale až teď začínám pociťovat touhu po fotografii, kterou v těchto státech neudělám. Hodně mě lákájí exotické země a reportážní fotografie z konfliktních zemí. Rád bych v létě vycestoval aspon do 3 různých států, hlavně kvůli focení. Není problém když už budu lískat tu angličtinu, abych si někde našel práci a při focení tím pokrýval náklady, něco na part time (práce jen pár hodin týdně). V tuto chvíli vlastním dva DSLR a to E-500 se dvěmi objektivy a Pentax K10D zatím s jedním objektivem. Rád bych svůj koníček časem zdokonalil na profi úroveň.

joepapa
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joepapa » 26 říj 2007, 06:53

To Franki55: To ma tesí, ze mas rad blues, jazz, atd. Ak budes mat cas 16-17.novembra je tu moznost fotit koncert. Prikladam link: http://www.klikkblues.sk/jamboree2007page.htm

Bogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bogo » 26 říj 2007, 09:39

Já žiji v Podkrkonoší a mám štěstí, že ve svých 56 letech jsem rentiér. Fotím více jak 40 let a dělal jsem skoro všechno od projektanta, přes stavbyvedoucího nových fabrik, kvalitáře, vedoucího výpočetky, konstruktéra, učitele na VŠ, atd. Jinak mám ještě jednoho "koně" a to detektor Cortés, kdy šmejdím po polích a lesích a hledám co bylo dávno před věky ztraceno a je v zemi. Je to takový relax, ale super. Nejvíce času asi spolkne večné studium věcí kolem focení a detektoroskopie. Taky hodně kutím a teď vyrábím super makrosvětlo na 84 LED diod, cena bude asi tak do 1000.-Kč.
Bogo

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 26 říj 2007, 10:06

...za pár dní mi bude 37 a přes to, že jsem se narodil v Praze, 33 let jsem žil v Liberci (závislost na přirodě a horách za barákem mi nějak leze na mozek). Pak jsem si udělal cca 10. měsíční intermezzo v Sokolově (první slušné zkušenosti s grafikou), abych pak ten kruh zakončil v Brně, kde jsem našel svoji dlouho hledanou druhou polovičku, kterou bych nevyměnil za nic (ale zaháčkoval jsem si jí přes internet ve Znojmě). Teď mě živí něco jako grafika a DTP, ale zjišťuji, že to asi není úplně to pravé.. alespoň ne v tom podaní, jaké je teď... ale možná se blejská na lepší časy a budou mě rozumě živit fotky (i když ne moje :-D ). Jinak jsem dělal vše možné.. vyučený automechanik, vyléčený obchoďák a multilevelák :wink: a stále zapálený audiophil.. pět let jsme měli s kamarádem a posleze sám audio studio (Fjodorův Sen), což bylo nádherných 5 let, nicméně s nadšením a vůlí udělat pro zákazníka téměř cokoliv stejně nemůžete bojovat proti komerční masáži a cenám hypermarketů...

...naštěsí ukončení audio studia nezanechalo žádný špatný vliv na mém vztahu k muzice a tak mé srdce stále rozbuší jazz (Oregon, Ralph Towner, Pat Matheny... ) a klasika (převážné ruské autory)... a jako kulisu sem tam ambient, ale i nějaké divočiny...

fotky a focení mě lákají už hodně dlouho, ale až minulý rok se té touze začali vykreslovat o něco jasnější obrysy, abych si jako svůj vlastní první foťák pořídil na přelomu března a dubna tohoto roku užasný Pentax K10D (Pentaxi.. díky za něj :-) )... zrovna včera jsem si tak přemýšlel nad tím, co mě vlastně nejvíce láká fotit... no zjištění bylo docela děsné.. snad kromě broučků a kytiček asi vše... ale přeci jen cítím k něčemu větší přitažlivost... lidi ...tak všeobecně.. rád bych je chtěl zachycovat zajímavě v běžných situacích... ale to už odbočuji od tématu...
Pentax

lubina
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubina » 04 led 2008, 08:16

Taxem objevil toto téma, pustím teda nějaké info o sobě. Po 14 letech u Policie jsem to zabalil a teď dělám už třetím rokem u kamaráda v jedné ostravské pekárně, takovou kancelářskou myš u PC, objednávky, telefony, prostě teploučko na klouby a ledviny, namáhané největším koníčkem-skálolezectvím. Nejvíce času mi ale zabírá rozmnožování, tedy přesněji jeho následky, čiliž rodina(před časem čtvrtý potomek, čekám teda na hodinky od ministra pro místní rozvoj :lol: ). Miláčkem je ale náš 1,5 letý pes rasy Cane corso, takový 56 kilový mazlík. Bydlím v Ostravě, ale s mojí současnou ženou milujeme Vysočinu, kam bychom se hned přestěhovali, kdybychom tam sehnali práci(čekám nabídky PF). Je tam hodně lezení.
Focení jsem se vždycky bál, protože jsem nebyl s ohledem na odpor k fyzice pochopit ani funkci čočky, ale fotím už od dětství. Nejraději fotím cokoliv venku, odpadá problém s osvětlením(furt nemám externí blesk).
Uff! Jsem se vyčerpal, koho to zajímá tak na stránkách naší smečky
www.kwalici.net je zbytek. Howg! Nohy na stůl a do práce :twisted:

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 04 led 2008, 08:34

Tak jo taky vam na sebe neco prasknu. Bydlim na okraji praglu je mi 26 a kdyz nefotim tak nejspis sedim v ustavu a vynalezam silenosti pro vedecke pracovniky nebo jim pomaham provadet experimenty. Kdyz tady bylo zmineno snove bydleni tak bych se chtel prestehovat nekam kde je porad snih na poradnem krpalu. Miluju zimu a sporty s tim spojene. Jinak jsem svobodny toho casu jsem i nezadan takze holky muzou klidne psat :-D.
Tak pravil Dr.Chocholousek

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 04 led 2008, 12:12

cikorsky píše:elho_cid: hehe, tak možná skončíme všichni... :D
No problém je, že teď jsem si našel i přítelkyni, která si se mnou vydrží celé hodiny povídat o objektivech nebo focení. Takže už mě asi nic nezachrání.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 04 led 2008, 13:32

dokundalá situace... moje partnerka sice má pochopení, někdy i stojí modelem, ale že by si se mnou dokázala povídat celé hodiny o sklech... to už moc ne... ale třeba se situace změní, když se mi časem podaří ji přivést mezi nás :-)

...snad ještě malá životní zkušenost... ženy jsou schopné a ochotné pro nový vztah udělat, vydržet, snášet naprosto vše... ale jaká je pravda o jejich zájmech, chutích i cílech se dozvíme až po nějaké době.... pokud zájem Tvé nové přítelkyně vydrží i nadále alespoň s poloviční intezitou.. jsi šťastný muž :-) :oops: 8) :wink:
Naposledy upravil(a) fjo dne 24 srp 2008, 21:21, celkem upraveno 1 x.
Pentax

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“