APPLE

Moderátor: Moderátoři

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 11 lis 2009, 23:06

Jenze pak je otazka stabilita systemu...
Nez hry jsem mel spis na mysli modelovani konstrukci a metodu konecnych prvku pri modelovani...ty vypocty davaji technice zabrat a disky u toho konci zivotnost docela rychle (asi dnes nejslabsi misto systemu)...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 13 lis 2009, 06:47

Mac neznám a nepoužívám, ale ani proti němu nic nemám, nicméně vy skalní příznivci nakousnutého jablka, tohle jste četli? Má pan Ballmer pravdu, nebo je to jen marketingová řeč?

Z rozhovoru se Stevem Ballmerem, šéfem Microsoftu:

Apple nevydrží a je těžký

Proč by měl dnešní uživatel Apple přejít na PC s Windows 7?

No, položme si otázku, proč by měl vůbec někdo upgradovat svůj hardware? Záleží, co mu na něm vadí. Zrovna dneska ráno jsem mluvil s jedním uživatelem MacBooku. A stěžoval si na výdrž baterie. Výdrž baterií je u MacBooků příšerná! Navíc MacBooky jsou tak těžké!

Pokud chcete lehký počítač s velkou výdrží baterie - to je dobrý důvod ke změně na PC. Pokud chcete používat všechny aplikace, co vám běží na Macu, a k tomu spoustu dalších, je to očividně dobrý důvod k přechodu na PC. Chcete menší obrazovku? Přejděte na PC. Větší obrazovku? Přejděte na PC. Důvod k přechodu na PC se odvíjí od toho, co vás na vašem Macu rozčiluje.

http://technet.idnes.cz/sef-microsoftu- ... ortaze_NYV
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 13 lis 2009, 06:53

...ještě to ani nemusím čís t už Ti odpovím. Pan Ballmer je cvok.. pokouší se působit jako naprostý suverén... ale je to opravdu marketing.. jenže mám pocit, že trochu nedomyšlený.. myslím, že je to tak přitažené za vlasy, že mám docela obavu, že to Win7 spíše ublíží....

...jo, teď si většina řekne, že já jsem ten zaslepenec... no. uzavřu to tak, že čas ukáže...

...a víte co, já si přeji, aby Win7 byly opravdu super OS.. mělo by to toiž jeden dopad.. Apple by totiž ještě více šlápl do pedálu a poskočil by ještě více dopředu... :-)
Pentax

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 13 lis 2009, 07:05

....je to blbý, vlastně jdu i sám proti sobě... totiž.. založil jsem toto fórum, aby se trochu rozšířili obzory... ale sám si uvědomuji, že dokud si uživatel PC neudělá čas a nevěnuje se poznání a osahání MacOS systému, aby si udělal představu.. u Apple snad nejvíce platí, že nejvice kritičtí jsou ti, kteří ten systém pořádně neznají...

...trochu situace, která se teď děje kolem Pentaxu K7... jak to bylo na počátku.. jaké byly reakce.. hodnocení, pocity.. ale dostal se mezi lidi, začíná se stávat každodenní záležitostí a najednou se objevují jiné hlasy.. že..??

Nepomlouvám Win... (i když mě XP s.aly :-D ), jak jsem nejen zde psal.. docela se i těším na Win7 (v práci je celá síť na win), protože pokud jsou opravdu dobré, bude si mi i lépe dělat... nicméně v předchozí práci jsme jeli na MacPro a Leopardu... vlastně kecím.. to byl ještě PowerMac.. ještě jel na IBM PowerPC procesorech...
Pentax

TomášFencl
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od TomášFencl » 13 lis 2009, 07:46

Nekritizuji ani nechválím, jen předkládám co jsem četl... Zkušenost s Macem nemám a tak ani hodnotit nemohu.

Jinak jsem si ale myslel, že procesory PowerPC dělala Motorola, nebo se pletu?
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 13 lis 2009, 07:49

...ano i ne... :-) PowerPC jsou produktem spojení Apple-IBM-Motorola
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 13 lis 2009, 10:43

Hehe... tak k tomu se musim vyjádřit.

Úvodem bych ale rád napsal, že bych byl hrozně nerad, aby se to tu strhlo mezi nějakou přestřelku PC vs MAC... jako se to stává na jinejch fórech. V moment, kdy tím začne smrdět, přestávám sem odepisovat :-). Tyhle debaty jsou zbytečné, destruktivní a k ničemu.

Co se týká baterie... je to typický příklad argumentu, nad kterým problematikou políbený musí jen zakroutit hlavou.

V macbocích jsou naopak nejlepší baterie ze "všech" výrobců (jasně... třeba někdo najde nějakej super notebook s ještě lepší baterií mimo Jablko, ale obecně ta hláška určitě platí).

Potřebuji mít velké množství notebooků (z důvodů, které jsem tu už vysvětloval dříve), takže si myslím, že to můžu celkem adekvátně porovnat. V současné době mam 12 noťasů. Drtivé množství mejch notebooků jsou klasická PC (Mac jen pro osobní potřebu).

A zkušenosti jsou takové, že životnost baterií u Mac je většinou asi 3x delší než u PC a výkonově jsou taky úplně jinde (typická maximální výdrž typického Maca z baterek se pohybuje mezi 5-8 hod.). O tom se většině noťasů může jen zdát.

Takže slovo závěrem... ono je sice moc pěkné, že baterky u PC jsou měnitelné, ale k čemu to reálně je? Myslim, že 95% uživatelů si jí stejně nikdy nevymění, protože při dnešních cenách to nemá velký smysl. Raději budu mít podstatně kvalitnější baterii (jen btw - ono Ti jí v servisu vymění i tady za cca 500,- manipulačního poplatku, takže jde jen o těch 500,-).

Trochu bych to porovnal k mobilům... když vyšel iPhone, všichni recenzenti prskali, že nemá výměnou baterii. A jaká je dneska praxe? Svůj iPhone mam už 4 roky. Baterka se nabíjí opravdu velice rychle a nepozoruji, že by se ty 4 roky nějak významně podepsaly na její výdrži. Nemám žádné přesné měření, ale subjektivně nemám pocit, že by můj iPhone vydržel méně používání než v den nákupu.

Můj druhý telefon byla Nokia (už je půl roku pryč), kterou jsem pořizoval asi měsíc před iPhonem. Za dobu jejího používání (méně než iPhone) jsem baterii měnil hned 3x.

Takže asi tak... myslím, že výměnost baterie není tak důležitá, jako její kvalita. Neznám alespoň nikoho, kdo by měnil MacBook kuli baterce nebo si jí tam nechal v servisu měnit. Znám ale spoustu lidí (sám mezi ně patřim), kteří raději vyměnili celé PC, než aby třeba za 6tis kupovali novou výměnou baterii.

Osobně zde tedy vidim u Maca naopak velké +

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 13 lis 2009, 11:40

....Někde se človíček z MS vyjádřil, že u Vista a Win7 se snažili přiblížit prostředí MacOSu... ale to není tak podstatné...

...to, co dělá nejvíce zle mezi příznivci obou táborů je právě ten marketing.... Apple ho má chytrý a v rámci slušnosti agresivní... když pozorujete MS, tak se snaží v určitých směrech marketing používat podobný a někdy i stejný.. ale nefunguje to tak dobře.... je to podle mě nejen o tom, že v reklamě jde o každou drobnost o každý malý detail, aby reklama fungovala tak, jak má... ale jde i o jinou věc.. MS je vnímán jinak než Apple... a kolikrát se tak i sám prezentuje, že je přeci pro jiný okruh lidí... ale pak nerozumím, proč se poslední dobou snaží v reklamě působit podobně jako Apple...?? Mohlo by se zdát, že si MS myslí, že Apple je úspěšný jen díky marketingu... ale to je právě omyl.. omyl, který ale přejímá velmi velké množství lidí... ale tak jako v jiných případech, jiných odvětvích funguje podobně.. je mnoho křiklounů, kteří kritizují ze sportu, ale nikdy si tu věc, kterou kritizují, nevyzkoušeli.. průser je v tom, že strhnou nebo aspoň zvyklají dost lidí... použiji otřepaný argument... nicméně si za ním stojím... Znám hodně lidí, kteří přešli od Win k MacOSu... ale nikoho, kdo by přešel od Apple k MS...

...další věcí, za co je Apple často napadán, je cena.. že je prý předražený... vytrženo z kontextu to tak může působit. ale celkový pocit, navíc podtržený časem, je jiný... řekl bych, že celkově je průměrný věk používaných Maců je vyšší, než u PC... to vypovídá o tom, že jsou delší dobou použitelné... navíc současný OS nainstalujete i na velmi staré stroje a LZE JE POUŽÍVAT... (myslím tedy Leopadra, který jako poslední má ještě podporu PPC CPU, Snow Leo už jede jen na Intelu) spolehlivost nemá smysl řešit...

Je tu ještě jedno úskalí přechodu z Win na MacOS... železná košile...

...bojoval jsem s ní silně tak půl roku... a sem tam se záchvěvy objeví i teď... mluvím o návycích z Windows... až když začnete používat jiný OS (ano, klidně i Linux), tak si uvědomíte, jak jsou Windows na ovládání méně logické.. chcete-li pohodlné.... a nesnažte se mě přesvědčit, že se věci na Win dělají lehce... :-D ...to si povíme až budete moci ne hodinu.. ale aspoň tak týden intenzivně používat MacOS...

..,já už se po různých zkušenostech ani nesnažím uvádět nějaké příklady.. prostě MacOS má sílu v tom, jak je provázaný, logický a jednoduchý na používání jako celek... to jediné má smysl... ucelené, odladěné věci jsou mnohem použitelnější, než raketový motor na lešenářské trubce bez sedačky a sportovních pásů stejně jako Maybach s motorem s A-čkové řady MB....

...ale opakuji, moc moc moc si přeji, aby Win7 byly bombou... :-) zaprvé by se mi lépe pracovalo v práci, ale hlavně by to opravdu znamelo, že Apple posune svůj systém zase dál... prostě konkurence funguje.. :-)
Pentax

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Instruktor » 13 lis 2009, 14:46

Tak mi to nedá se nepřidat :-)

Jsem na Macu cca rok a půl a nyní si ho pořídila i má sestra. Cituji ji: Péťo prosím tě přijď mi pripojit Maca k netu a nastavit a poradit s ovládáním instalací OS a pod."
Podotýkám, že počítačům vůbec nerozumím - proto jsem taky šel do Maca! Odpadá čištění systému, zamrzání - restartování, zpomalování a pod.
Tak jsem tedy přišel k sestře zapnul nový MBP strčil do něj inet kabel a začal jsem pracovat.
viz:
http://www.youtube.com/watch?v=RIdZ_FLGSxU
http://www.youtube.com/watch?v=upMhO1RGASY
http://www.youtube.com/watch?v=-Zl3Zm94_e8
atd. :-)

Jak již zde bylo zmíněno - sdělil jsem sestře "ZAPOMEŇ NA PC" velký problém při přechodu na Mac - hledání složitostí!
Párkrát mě pobavila když potřebovala něco nahrát či nainstalovat a ptala se jak na to? Hledala odkazy v menu, na pravém tlačítku a pod. "Prostě drag and drop" vezmi a přetáhni kam potřebuješ. Pobavení bylo v tom jak se pak plácala do hlavy :-)

Je to opravdu o tom si to třeba na týden vyzkoušet. Těžko systém popisovat někomu kdo si ho nemůže osahat.

"Osahejte si ho" :lol: a uvidíte.

Kdo jste z okolí Ústí n.L. poskytnu příležitost k nahlédnutí pod pokličku.
I N S T R U K T O R

Motto:
,,Mám jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším." Mark Twain

http://petr.ipernity.com

kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od kolista2 » 13 lis 2009, 22:27

Kluci jableční, moc prosím, dojeďte aspoň jeden na sraz..
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

lamac
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od lamac » 13 lis 2009, 22:47

a vy kluci nejableční, jaká konfigurace notebooků používáte k práci s grafikou a fotkami? :)

kadas152
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kadas152 » 14 lis 2009, 10:56

Moje momentální konfigurace:
Lenovo ThinkPad T61
14" - 1400x900
C2D T7100 - 1,8Ghz
nVidia Quadro NVS 140M
2 GB ram
a už téměř půl roku Windows 7

Jsem s tímto strojem nadmíru spokojen.
Jelikož dělám ve firmě prodávající/sevisující výpočetní techniku, mám zkušenosti s velkým množstvím pc/ntb ze všech cenových kategorií.
A můžu říct že každému s klidným srdcem doporučím ThinkPad
TP mají jediný problém a to, že jejich desing prostě nemusí každému sedět...

K Win 7 - ten systém je podle mě doopravdy skvělý. Rychlý, není třeba řešit žádné číštění, celé to běží bez problémů...
Přechod do/z režimu spánku je bleskový v podstatě ani nestačítě otevřít displej a systém už je v provozu...
Hibernace trvá trochu déle (logicky už z principu jak funguje...) ale stejně rychlostní skok oproti XP a nedejbože Vistám je veliký...
Jestli si nejste jistí jestli Win7 ano či ne tak já říkám ANO
K7, K200D + D-BG3, SFXn, DA 18-55 AL II, F 100-300, Sigma 14/2.8 EX, DA 35/2.4 K55/2, Pentacon 50 1.8, Metz 48, Metz 402 Twin, pokusy s MF

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 15 lis 2009, 07:41

....tak teď si trochu rejpnu... :-D))) (ale v dobrém.. je to spíše takové popíchnutí)

....tady se teď projevilo, jak vlastně funguje Windows... Windows jsou vlastně takovým jedním virem... no samy se podívejte, jak se infikoval do diskuze o Apple....

nechci tu tapetovat, ale hodím se pár linků na zajímavé weby o Apple...

www.maccast.cz
www.mujmac.cz
www.superapple.cz/ . na tomto webunajdete i rady, jak si vyzkoušet uprvený MacOS (tzv. Hacintosh) na PC hw.... a samozřejmě spostu jiných zajímavých článků...

...tak přeji příjemné infikování MacOSem do Windows návyků... :-)

ps: ...to, co napsal Instruktor je PŘESNĚ ONO.... zjišťování a uvědomování, jak klikatě bylo potřeba přemýšlet u Win a jak hledání složitostí u MacOSu Vám sploští čelo (od věčného plácání se do něj, ja si budete říkat, jak je to v pr...kýnku.. jak jednoduše se to a to vlastně dělá..). A Opět se připojuji za to, aby jste se oprostili od toho, kdo vám co o Apple řekl, vyhradili si chvíli, zašli si do nějaké specializované prodejny Apple a nechali si vysvětlit, o čem to je.. vysvětlit a ukázat...
Pentax

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Instruktor » 16 lis 2009, 10:32

kolisto2:

Pokud bude srazík v Českosas. Švýc. tak tam budu. Jen koukám že jsi zlíňák tak nevím jestli tam budeš ty. :-)
I N S T R U K T O R

Motto:

Instruktor
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Instruktor » 16 lis 2009, 10:40

Jinak co se týká Hackintoše tak je třeba mít na paměti, že ne všechny pc chodí s MacOS korektně! Viz též např. multi-touchpad na applu a pod.
Tedy hledat a pročítat články třeba: http://superapple.cz/tag/hackintosh/
I N S T R U K T O R

Motto:

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“